Foto: Laura Hjørringgaard

Uwe Rösler kæmpede med døden: Det ændrede mig for altid


| Jonas Roulund |

AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, fik i 2003 konstateret kræft i brystet. Den i dag 54-årige tysker ser tilbage på kampen mod sygdommen, som ændrede ham som menneske for altid.

Uwe Rösler har sit at kæmpe med på banen for tiden, hvor skaderne hagler ned over AGF-mandskabet.

Men cheftræneren har nu været igennem det, der var værre.

Da han som  34-årig tørnede ud for norske Lillestrøm og netop var blevet gift med sin kone, Cecilie, fik han nemlig en særdeles hård besked.

I 2003 blev han nemlig diagnosticeret med cancer i brystet.

– Det var en hård kamp for mig, og det var meget hårdt for mine to børn. Børnene var meget unge, så de forstod ikke, hvad der foregik. Og med min kone… Ja, det var en meget hård tid, fortæller Uwe Rösler til Bold.dk.

Uwe Rösler på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

– Ved den første diagnose havde jeg fem procent chance for at overleve. Det var en meget lille chance for mig. Den steg naturligvis, da de fandt den rigtige medicin og den rigtige respons på kemoterapien, siger tyskeren.

Mindre ego – mere familie

Rösler overvandt canceren og vendte retur til fodboldbanen som træner, men han har efterfølgende ændret sit syn på flere ting her i livet.

– Kræften fik mig til at nyde livet mere, fordi det hele kan slutte på et splitsekund. Efter denne sygdom er familien altid kommet først på grund af det, de gik igennem, og hvor vigtigt familielivet er. Jeg tror, at det var det, kræften fik mig til at indse, fortæller Rösler.

Uwe Rösler modtager fansenes hyldest (Foto: Matti Kronborg)

Den aktive spillerkarriere stoppede i 2003, men fodboldbanen kaldte igen i 2005, da Lillestrøm ansatte ham som træner i januar. Siden har han været forbi otte andre klubber, inden turen gik til Aarhus i sommeren 2022.

Næste kamp, Uwe Rösler skal ud i, er af en noget anden kaliber. Viborg FF venter nemlig klokken 20 på Ceres Park.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.