Foto: Matti Kronborg

Uwe: Patrick er vores livsforsikring


| Rasmus Fisker |

Både Jesper Hansen og Patrick Mortensen kom i rekordbøgerne, da OB blev overvundet søndag eftermiddag. Rösler glæder sig over sine erfarne spillere, der bidrager til et sundt miljø i klubben.

Vores cheftræner er ved at vinde hjerterne hos de aarhusianske fans. Top seks er sikret, og flere tyske flag har indfundet sig på Ceres Park under AGF’s kampe. Nu venter et spændende Mesterskabsslutspil, og Rösler glæder sig til den kommende tid, hvor nye mål skal indfris.

– Jeg har sagt det mange gange. Jeg tager ikke beslutninger efter at have vundet. Nu skal vi snakke internt med spillerne, lederne og være sikre på at alle er med på den samme målsætning. Det eneste jeg kan sige er at vores målsætning vil være ambitiøs, det er klart, siger Uwe Rösler.

Fleksible systemer giver pote

Årets første fem Superligakampe er afviklet uden nederlag, og Uwe Rösler mener, at visse taktiske ændringer blandt andet har været årsagen til, at De Hviie nu står med 13 point på fem kampe.

– Jeg tror, at vores 3-4-3 og to mellemrumsspillere har hjulpet os meget i forhold til boldbesiddelse, og hurtigt angrebsspil. Vi mangler nogle gange farten i Sigurd Haugens dybdeløb, men de to 10’ere giver os andre ting, og det gør os sværere at spille mod, at vi kan veksle, fortæller tyskeren, som bestemt ikke har lagt to-mands angrebet på hylden.

– Der kommer kampe, hvor vi må spille 5-3-2, og så ved vi, at vi har spillerne til det, men for nu virker 3-4-3 rigtig godt, siger cheftræneren, der desværre måtte se en velspillende Kevin Yakob udgå med en skade i søndagens opgør.

– Vi vil savne ham. Vi har ikke lige præcis en type som ham klar, men vi må finde løsninger med forskellige spillere. Jeg håber, han bliver hurtigt klar igen, fortæller Rösler.

Patrick Rekordensen og de 12 sæsonmål

Patrik Mortensen er efter søndagens kamp både superligatopscorer med 12 mål og den mest scorende AGF’er i Superligaens historie.

Uwe Rösler var da også fuld af lovord om sin anfører.

– Det er en fantastisk præstation! Nogle gange tager vi Paddys mål og arbejde på banen for givet, men det gør jeg aldrig. Jeg ved, hvor vigtig han er, og hvad han giver os. I øjeblikket er han vores livsforsikring. Han er vigtig i åbent spil, og han giver os så meget i vores presspil, siger cheftræneren.

En vindblæst Patrick Mortensen fejrer sejr i Aalborg med AGF's fans
Foto: Matti Kronborg

– Det han giver os i slutningen af kampene, hvor det er svært, og man skal lave det ekstra løb, er super vigtigt. Han slapper aldrig af, fortæller Rösler, der særligt arbejder med angriberens positionering, for at gøre Mortensen så farlig som muligt.

– Vi prøver altid at få ham i de rigtige positioner og forbedre den første berøring. Vi prøver at få hans første kontakt til at være inde i feltet, for i første del af sæsonen havde han færre førsteberøringer inde i feltet. Nu har han flere i feltet, og det er lig med flere mål, fortæller Uwe.

Ledertyper i omklædningsrummet

En anden AGF-spiller, der kan noget med rekorder, er vores fantastiske målmand Jesper Hansen, der i går tangerede Mogens Kroghs clean sheet rekord på 126 Superligakampe.

Uwe Rösler havde også roser til ham og flere andre AGF-spillere.

– Jeg er også glad på hans vegne. Det er dejligt, at vi kan give ham den historiske status. Han var virkelig god i dag og lavede en eller to superredninger. Han er meget stabil og har spillet en god og stærk sæson, siger træneren, der generelt glæder sig over dynamikken i det nuværende omklædningsrum.

– Han er en god leder i omklædningsrummet ligesom Paddy, Nicolai Poulsen, Tingager, og Anderson. Jeg er ovenud lykkelig for at arbejde med denne gruppe spillere, siger Uwe.

Dermed ser det ikke ud til, at målmand Jesper Hansen behøver at stille støvlerne på hylden lige foreløbigt. Kontrakten med AGF udløber ellers til sommer, mens Mortensen har kontrakt frem til sommeren 2024.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.