Skip to main content


Mads Emil Madsen i kamp mod Randers FC (Matti Kronborg)

Uwe om Mads Emil: En essentiel del af vores spilKSDH.dk mødte Uwe Rösler efter AGF’s træning, hvor KSDH’s udsendte kort forinden havde haft en snak med Mads Emil Madsen. Derfor faldt snakken hurtigt på den kreative midtbanespiller, og hvad han betyder for AGF-holdet.

Da Uwe blev spurgt ind til, hvor langt Madsen var fra at ramme sit topniveau efter at være kommet tilbage fra sin skade, svarede Uwe prompte.

— Så du ham i træningen i dag?, sagde Uwe Rösler med et stort smil, der fortalte, at cheftræneren var meget tilfreds med Mads Emils præstation.

Læs også: Mads Emil Madsen før OB: Vil se højt pres og direkte spil

Uwe Rösler fortalte, at Madsen er en essentiel del af¨, hvordan AGF gerne vil spille fodbold og fortalte om forskellene på et AGF-hold med- og uden midtbanespilleren.

— Jeg kalder Mads en kontinuitetsspiller, der transporterer bolden fra forsvar til angreb. Han er relativt boldsikker, hvilket er meget vigtigt på hans position. Spillerne skal stole på én, og man skal besidde evnerne til at kontrollere bolden i små rum uden at miste den, forklarer cheftræneren.

Mads Emil Madsen løber forbi André Rømer fra FCM. 25. februar 2024.
Foto: Matti Kronborg

Fremadrettet, løbestærk og stærk i duellerne

Og hvad er det så, Mads Emil Madsen bidrager med i AGF, der gør ham så vigtig? Det forklarede Uwe dejligt detaljerigt.

— Han er ekstremt fremadrettet med bolden. Han vil altid spille fremad. Han er meget vigtig for os i forhold til at skabe chancer. Derudover er han meget løbestærk, og når han er på sit bedste, som han var før sin skade, så vinder han mange dueller i presset og genpresset, hvor han ender med at have med bolden, fortæller den tyske cheftræner.

Mads Emil Madsen og Tobias Mølgaard fejrer en AGF-scoring.
Foto: Matti Kronborg

Det er ikke svært at se, at AGF-holdet helt bogstaveligt talt er blevet mindre, da man har solgt nogle store profiler. Derfor er Mads Emil også vigtig grundet sin højde.

— Han har en god størrelse. Han er vigtig som markør. I de seneste 18 måneder er vi som hold blevet mindre og mindre. Vi har mistet Bisseck og TK, så vi har mistet spillere med højde. Derfor er det vigtigt, at jeg har andre spillere, som Mads Emil, der skal lære tage den rolle, hvilket han er meget villig til, fortæller Rösler og uddyber:

— Han udfylder så mange kriterier for, hvad der er vigtigt for os. Han kan sætte tempoet. Nogle gange kan han tage tempoet ud af kampen, for så at få det til at eksplodere, siger AGF-træneren om sin boldsikre midtbanemand, som med stor sandsynlighed igen er at finde i startopstillingen, når OB gæster Ceres Park klokken 18 søndag aften.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle