Foto: AGF.dk

Uwe: Her skal Bech og Akoto spilleStig Inge Bjørnebye har allerede fået hentet fire spillere til den nye sæson. To af disse er velkendte navne, da Mikkel Duelund og Felix Beijmo fortsætter i klubben. Men derudover er Michael Akoto og Tobias Bech også blevet tilføjet til truppen.

Da nyheden om Tobias Bechs ankomst ramte Aarhus, begyndte mange at spekulere på, hvordan Uwe Rösler ville bruge den unge dansker. Det blev vi klogere på til gårsdagens mediedag på Ceres Park.

– Vi ser ham som en 10’er, men til tider kan han også bruges som en kant i et 4-2-3-1 system eller som en offensiv wingback i vores 3-4-3 system. Som wingback vil vi så frigøre ham fra nogle af de defensive pligter, fortalte Uwe Rösler således.

Cheftræneren virkede generelt meget tilfreds med tilgangen af unge Tobias Bech.

– Tobias er kun 21 år gammel. Han ville virkelig gerne til AGF, og det er vigtigt for mig, at spillerne virkelig gerne vil til klubben. Han har kvaliteten, han ville gerne til AGF, han har den rette alder, og han passer til vores spillestil, siger tyskeren.

Uwe Rösler ser misfornøjet ud.
Foto: Matti Kronborg

Uwe lægger heller ikke skjul på, at AGF har haft Tobias Bech i kikkerten meget længe.

– Da jeg ankom til klubben, snakkede folk allerede om Tobias Bech. Vi har fulgt hans udvikling i Tyskland. Hans stats og måden han har spillet på i Tyskland har været meget imponerende. Jeg tror, at han har lært en anderledes fodboldkultur at kende i Tyskland, og det er en kultur, der minder om min og AGF’s fodboldkultur, fortæller cheftræneren.

En alsidig tysker

Michael Akoto er for de fleste et mere ubeskrevet blad. Uwe Rösler kunne i går løfte sløret for, at man gerne ville have haft ham allerede i vinterens transfervindue.

– Vi vidste allerede i januar, at Akoto skulle til AGF og ønskede også, at han kom til Aarhus tidligere, end han gjorde. Akoto er en spiller, jeg er meget nysgerrig på. Han har vist, at han er en meget alsidig spiller. Vi ser ham både som en 6’er, en yderstopper og som en midtstopper i et 4-mands forsvar, forklarer Rösler, der står til at miste Yann Bisseck i dette transfervindue, mens T.K. fortsat sidder ude med en skade.

Akoto er hentet på en to-årig kontrakt fra Dynamo Dresden, og han vil få chancen i opstarten for at overbevise trænerstaben om hans kunnen i defensiven, fortæller cheftræneren.

Han er en spiller, som alle klubber har brug for. Især klubber der ikke er i en position, hvor man bare kan have dobbeltdækning på samtlige pladser. Vi har brug for spillere, der kan spille mere end én position på et højt niveau. Og det er, hvad Akoto giver os. Med tiden vil han ønske at spille samtlige kampe og finde sin ideelle position. Og det giver vi ham selvfølgelig chancen for, fortæller Uwe Rösler.

Akoto nåede 57 kampe og to mål i Dresden, hvor det både blev til 2. og 3. Bundesliga for tyskeren med ghanesiske rødder.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.