Foto: Kronborgfotos

Uwe før OB: Tror vi kommer til at have bolden megetPå søndag skal Uwe Röslers AGF-hold rejse sig, når OB gæster Ceres Park. De Hviies nederlag mod et decimeret FCM-hold skal vaskes væk med en stærk præstation mod fynboerne.

Over en kop kaffe mødte KSDH’s udsendte Uwe Rösler efter træningen på Fredensvang. Snakken handlede naturligvis om den kommende kamp mod OB, men først måtte FCM-kampen vendes.

— Vi vidste, at vi spillede dele af kampen virkeligt godt. Derfor er vi ekstra frustrerede. Jeg var ikke lige så frustreret, som jeg var efter Vejle-kampen, fordi jeg så fremgang. Jeg så, at vi var kommet for at spille og være modige. Jeg så, at vi tog initiativ og at kampplanen virkede. Spillerne arbejdede virkelig hårdt. De fysiske tal var meget høje. Derfor skulle vi have lukket kampen tidligere, sagde Uwe Rösler til KSDH.dk.

FCM's Paulinho udvises på Ceres Park, 25. februar 2024.
Foto: Matti Kronborg

Voldsom expected goals

Defensiven var klart under niveau, forsikrer Uwe, men offensiven viste, hvad den var i stand til. Derfor er cheftræneren fortrøstningsfuld.

— For to uger siden havde vi den bedste defensiv i ligaen. Så lukker man ikke tre ind på den måde, som vi gjorde. Målene vi lukkede ind var under vores standard. Men jeg fokuserede mere på den offensive del af vores spil, fordi vi havde brug for at se, at vi er i stand til at kreere chancer mod topholdene, hvilket var, hvad vi viste. Vi havde en expected goals på 4,17. I min tid har vi aldrig haft over fire. Og så endda mod Midtjylland, der er titeludfordrer, fortæller Rösler.

Uwe Rösler, AGFs cheftræner
Foto: Matti Kronborg

Kommer til at have bolden meget

På søndag venter så OB. En kamp Uwe ser frem til, selvom han har stor respekt for modstanderen.

— Jeg så OB i Viborg, hvor de spillede godt. Jeg så også kampen mod Brøndby, hvor de spillede samme system som os. Henover vinteren har deres nye træner ændret spilsystemet. De er virkelig stærke i kontraangrebene. Deres tre forreste er farlige, fortæller cheftræneren.

De seneste par år har AGF ofte været bedst, når modstanderen tog initiativet på bolden, og så kunne AGF straffe modstanderen i nogle skarpe kontraangreb. Det er dog ikke sådan spilbilledet bliver på søndag, hvis man spørger Uwe Rösler.

— Vi skal være dygtige, når vi angriber, og jeg tror, at vi kommer til at have bolden meget. Vi er nødt til, at være organiserede, når vi har bolden på deres halvdel. Vores genpres skal være godt, når vi mister bolden. Vi skal jagte dem og vinde bolden tilbage eller stoppe kontraangrebet. Eksempelvis det tredje mod Midtjylland scorer, må vi simpelthen ikke lade ske, forklarer Rösler.

Jonas Jensen-Abbew i aktion for AGF mod FC Midtjylland.
Foto: Matti Kronborg

OB’s talisman skal tæmmes

Men hvad kommer OB med? I seneste runde blev de kørt over af Brøndby, men Uwe forsikrer om, at OB er dygtige, hvis man ikke rammer dagen.

— OB er gode på kontraen. Deres spillere er løbestærke, mobile og hurtige. De har også dygtige spillere én mod én. Kadrii er deres talisman, der har en god målnæse. Man må ikke efterlade ham for meget alene. Derudover er de dygtige på dødbolde, men der er dog områder af deres spil, som vi kan udnytte. Men vi skal have en god dag. I alle kampens faser skal vi være gode. Vi kan ikke være dygtige i to faser, men dårlige i den tredje. Det er ikke nok. Standarden skal være høj, fortæller cheftræneren.

Uwe Rösler med opadvendte tomler efter sejr over FCK.
Foto: Kronborgfotos

Netop hvilke områder af OB’s spil, der kunne udnyttes, ville Uwe, som sædvanligt, ikke svare på. Tyskeren er ikke glad for at snakke for meget om taktik forud for De Hviies kampe.

Ønsker man at se AGF forsøge at stoppe OB’s stærke kontra og udøve et højt og aggressivt pres, så er der stadig billetter til salg.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.