Skip to main content


Foto: Keld Brøndal

Tossehjørnet frygter opløsning: – Vi føler os hjemløse


| Jonas Roulund |

I over 30 år har den helt særlige fanfraktion Tossehjørnet holdt til på C1 øvre på Ceres Park, men de mange omvæltninger på stadion for tiden truer nu grupperingens eksistensgrundlag.

I november 2023 fejrede Tossehjørnet 30 års jubilæum. De er kendt for at mødes og varme op ved Skovsøen, kendt for at have deres eget banner hængende i svinget på Ceres Park og kendt for at have plads til alle – høj som lav.

Gruppen står altid op under kampene, og i forbindelse med stadionnedrivningen har det givet udfordringer – kapacitetsudfordringer.

Læs også: Tossehjørnet runder 30 år: Det handler om meget mere end fodbold

Tossehjørnet må nemlig ikke stå op under kampene længere og har derfor fået plads under de stemningsskabende fans på B-tribunen.

– Over de seneste to år har vi set en tilskuervækst på Ceres Park. Det har blandt andet gjort, at vi igennem sidste sæson har haft en del udsolgte kampe. Kampe, hvor C1 øvre har skullet bruges fuldt ud, og man derfor ved at stå op spærrer for de personer, der har købt siddepladser, fortæller Marketingdirektør i AGF, Asger Munkholm til Din Avis Aarhus.

Foto: Freddy Kirszner

Krisemøde på Teams

Hos en af Tossehjørnets grundlæggere, Freddy Kirszner, er løsningen dog ikke faldet i god jord.

– Tidligere var det jo sådan, at de stemningsskabende også stod ovre på øvre C, og der stod vi i udkanten af dem. Men altså vi er blevet for gamle til at hoppe igennem sådan en hel kamp og stå og synge. Det gider vi ikke. Vi vil hellere stå og drikke øl og så være rigtig kloge i løbet af en kamp, siger Kirszner til Din Avis Aarhus og understreger samtidig, at Tossehjørnets medlemmer har stor respekt for det arbejde, der bliver gjort i det stemningsskabende miljø.

Tossehjørnet ved søen på kampdag.
Foto: Freddy Kirszner

Det har altså intet med de aktive fans at gøre – men Tossehjørnet er bare noget andet, og nu frygter Kirszner for gruppens eksistens.

– Flere af os er jo rykket med over på B. Men der er nogle stykker, som så er blevet ovre på C, fordi de har lidt svært ved at overskue den her flygtning. Og vores frygt er jo egentlig, at den her gamle fraktion kommer til at gå lidt i opløsning på grund af det her. Vi føler os lidt hjemløse, fortæller Freddy.

Tossehjørnet har afholdt et krisemøde over Teams for at finde ud af, hvordan man bedst løser situationen, og man er nu i dialog med AGF omkring en bedre løsning – så Tossehjørnet forhåbentligt også kan fejre 40, 50, og 60 års jubilæer på Ceres Park.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle