Foto: Matti Kronborg

Tobias Bech: Det var en no-brainerAGF’s første offensive forstærkning i sommerens transfervindue, han hedder Tobias Bech. Efter et år i Tyskland er han tilbage på dansk jord, hvor han jagter succes med resten af AGF-truppen.

For mange kom det som en overraskelse at Tobias Bech allerede nu vender hjem. Spørger man dog hovedpersonen selv, så er årsagen ganske simpel.

– Fordi AGF gerne ville have mig. Jeg føler, at det var et step op, i forhold til hvor jeg var. Jeg havde en god sæson, men jeg ville hellere hjem til AGF, der spiller i Europa, end at spille i midten af 3. Bundesligaen. Jeg synes det var en no-brainer. AGF er én af de største klubber herhjemme, så det var egentlig et meget nemt valg, siger Tobias Bech.

Selvom Bech glæder sig til de kommende europæiske, så var det ikke hovedårsagen til at komme til Aarhus.

– Jeg havde besluttet mig for at det skulle være AGF, inden kvalifikationen til Europa. Det er bare en bonus at kunne få sådan nogle kampe.

Passer godt ind i systemet

De fleste lærte Tobias Bech at kende som en klassisk kantspiller i Viborgs 4-3-3 system. Dog ser 21-årige Bech sig selv passe godt ind i Uwe Röslers system.

– Jeg synes jeg passer godt ind på én af 10’erne. Jeg kommer til at ligge i situationer, hvor jeg ofte kan komme til afslutning. På kanten skal man skabe det mere selv, men på 10’eren i AGF føler jeg at jeg kan blive mere farlig. Jeg har også mod på at spille f.eks. en wingback, hvis det er hvad Uwe vil have. Så må vi se hvordan jeg klarer det.

Tobias Bech sparker til bolden med venstre ben. Taget på Fredensvang.
Foto: Laura Hjørringgaard

Et sportsligt skridt op

Da han debuterede for Viborgs førstehold, blev han den yngste spiller i 1. division nogensinde. Og allerede som 16-årig var Tobias Bech meget åben omkring sin ADHD-diagnose, ift. hvilke fordele og ulemper den giver ham ift. at være fodboldspiller. Men Bech understreger at han ikke vender hjem grundet problemer med at falde til i Tyskland.

– Det sidste halve år gik det bedre og bedre med at være der. Det første halve år var lidt sværere, men det har intet at gøre med mit skifte. Jeg er skiftet til AGF fordi jeg synes det er en sportslig god mulighed. Men selvfølgelig er jeg glad for at kunne tage et sportsligt skridt op og samtidigt komme tættere på familien.

Ingen grund til at vente på andre klubber

De unge offensivspiller besluttede sig hurtigt for at han ville til AGF, og ved derfor heller ikke meget om andre mulige bejlere.

AGF var så tidligt ude, at der slet ikke nåede at være andre. Jeg havde bestemt mig for at jeg ville til AGF. Jeg syntes at det var det rigtige skridt, så der var ingen grund til at gå og vente på andre klubber.

Tobias Bech tænker ikke særligt meget på fremtiden, da det for ham kun handler om at spille sig på holdet her og nu.

Jeg har aldrig haft en karriereplan. Hvis jeg kan gøre det godt nok her, kan det være at jeg en dag bliver solgt videre. Men det er fremtiden. Lige nu håber jeg bare at jeg kan spille mig på holdet her, hvilket er svært med alle de gode spillere AGF har på min plads.

Bech har endnu ikke fundet et fast sted at bo, men slår fast at han leder efter et sted i Aarhus.

– Jeg leder efter et sted at bo i Aarhus-området. Jeg har været lidt på hotel og lidt hjemme hos familien. Det er kun en times tid væk.

I 3. Bundesligaen blev det til 35 kampe, hvor Bech fik scoret 13 mål og lavet 5 assists. Du kan se Bech og resten af AGF-holdet i aktion på lørdag, når AGF byder AC Horsens op til dans i en testkamp på Fredensvang. Der er kampstart kl. 13.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.