Skip to main content


Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos

Tobias Bach efter brud: – Vi tester foden i næste uge


| Jonas Roulund |

Tobias Bach er meldt ude på ubestemt tid efter et brud på anklen, men den unge wingback fortæller nu, at det hele ikke er så slemt, som det lyder.

21-årige Tobias Bach har været ude med et brud på en knogle i anklen i et par uger, men selvom diagnosen “brækket” lyder alvorlig, så fortæller aarhusianeren i dag, at han regner med snart at være retur på træningsbanen.

– Der er en lille knogle i anklen, der har fået et lille brud. Det lyder voldsomt, når man siger, den er brækket, og at der er en knogle, hvor der er et lille brud, men det er ikke fordi, der er noget, der er brækket helt over, fortæller Tobias Bach til KSDH.dk, da vi møder ham efter dagens træning på Fredensvang.

Her foregår tingene stadig i styrketræningslokalet for Bach, men allerede i næste uge, kan man opleve ham på græs igen.

– Det er svært at melde noget tidspunkt ud, men scanningen viste, at helingen går godt, og normalt siger man seks uger, så jeg håber, det går hurtigere. Vi tester den i den kommende uge, og så håber jeg at blive klar hurtigst muligt, fortæller Bach, som har et brændende ønske om at kunne spille pokalkampen den 25. september mod sin tidligere klub, VSK Aarhus. Den er dog i stor fare for at blive uden den unge mand, hvilket han også er afklaret med.

Tobias Bach i FCM - AGF
Foto: Hjørringgaard Photo

Har døjet med ankelproblemer længe

Tobias Bach skiftede til AGF fra FC Fredericia i januar 2024, og siden er det blevet til 16 officielle optrædener i den hvide trøje.

Det er dog også blevet til flere træningskampe og reserveholdskampe for Bach. En af de uofficielle optrædener var den 20. juli i år, hvor Aarhus Fremad gæstede Fredensvang til en testkamp. Opgøret blev tabt 0-2, men det var nu ikke det værste af det hele. Tobias Bach fik nemlig allerede bøvl med anklen i forbindelse med det opgør.

– Fysioterapeuterne har arbejdet med mig, hvilket har gjort, at jeg har kunnet spille på den, men når man bliver ved at døje med noget, så får man en scanning, der så viste, at det var et bone bruise med et meget lille brud. Bruddet har næsten ikke betydet noget. Jeg har kunnet gøre mange ting, så det skal egentlig bare have ro for at gå væk. Det er det nødt til, for at jeg kan præstere hundrede procent, forklarer Bach, som glæder sig til at være kampdygtig igen.

Tobias Bach i kamp mod Silkeborg IF.
Foto: Kronborgfotos

Han er generelt faldet godt til i Aarhus’ (Jyllands/Danmarks) største klub, hvor presset er lidt større, end han tidligere har været vant til.

– Jeg er meget glad for at være i AGF. Det er nogle gode gutter, der har taget godt imod mig. Det er klart, at der er en stor forskel i forhold til VSK, men der nåede jeg også lige at tage skridtet op til Fredericia, inden jeg så tog det helt store skridt op, så jeg synes, jeg er faldet rigtig godt til, fortæller wingbacken, som har kontrakt med De Hviie til udgangen af 2028.

Den lange kontrakt giver også god ro i maven hos aarhusianeren.

– Der er en langsigtet plan for mig. Det er klart, at man gerne vil spille alle kampe, men det er også rart at vide, at der er en plan for mig, og at man ikke behøver stresse over ikke at starte inde lige med det samme. Det er jeg glad for, og nu glæder jeg mig bare til at blive klar igen og fortsætte udviklingen, siger Tobias Bach.

Han var senest med i en kamptrup, da FC Nordsjælland gæstede Ceres Park den 31. august, og det tyder altså på, at der går et par uger, før vi igen får ham at se i kampuniformen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle