Skip to main content


(Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Talentakademi på vej: Let’s fucking go!


| Rasmus Fisker |

AGF har store planer for talentudviklingen, og derfor er et High Performance Center, der skal forbedre faciliteterne lige nu ved at blive godkendt i Aarhus Byråd.

“Let’s fucking go boys” – sådan lød den peptalk vores forhenværende cheftræner David Nielsen benyttede sig af, når han prøvede at få ild i øjne på AGF-spillerne før en kamp.

Netop denne frase kan man med rette overføre til alle AGF-fans, der drømmer om et nyt talentakademi.

Der er ingen tvivl om, at alle i og omkring AGF, i årevis har ønsket sig at få et moderne akademi tilknyttet klubben. Klubben har med misundelse i øjnene kunne se til, imens andre klubber som f.eks. FCN, Randers og ikke mindst FCM har fået talent-akademier op at stå.

Især FC Midtjylland har jævnligt “stjålet” spillere fra vores egen fødekæde til førsteholdet som f.eks. Victor Fischer, Mikael Anderson og Mikkel Duelund.

Ironisk nok er de to sidst nævnte nu en del af AGF-truppen, men dengang trak et akademi på heden med elitemiljø på højeste plan i de dengang helt unge knægte.

Nu ser det det dog ud til, at AGF får et ordentligt talentakademi op at stå. Med 19 topersoners boliger, som skal etableres på Fredensvang.

Økonomien er afgørende

En del af sandheden omkring de hidtil manglende talentfaciliteter er klubbens økonomi. I mange år var der blodrøde regnskabstal i AGF, hvilket ikke gav det store råderum til at bygge nyt.

Én mand på toppen af kransekagen i AGF har dog formået at vende dette.

Manden der fortjener særlig ros for at akademidrømmene er vækket til live, må uden tvivl være administrerende direktør, Jacob Nielsen, der for femte år i streg har leveret sorte tal på bundlinjen.

Foreløbigt hedder projektet High Performance Center, og det skal fungere som bolig for klubbens ungdomshold for særligt U17 og U19, så der skabes et professionelt miljø om de unge.

Er der gået politik i den?

Målet for projektet er at skabe et af Nordeuropas mest avancerede og bedst tilrettelagte træningscentre, ifølge lokalplansforslaget.

Dette skal gøres på en cirka 6.700 kvadratmeter stor grund, som er ejet af AGF og AGF af 1880.

Der skal efter planen opføres en bygning med plads til boliger, højteknologisk trænings – og testfaciliteter, omklædningsrum, mødefaciliteter, undervisningsfaciliteter samt skolestue og auditorie plus et køkken og en fællesstue.

AGF’s første ønske var at bygge med plads til 60 boliger, men da projektet var i høring, indkom der flere høringssvar, som primært omhandlede trafik, parkerings- og støjforhold, samt at der ikke bør gives muligheder for boliger i området.

Projektet er derfor blevet justeret, så der er mulighed for at bygge med plads til 38 ungdomsspillere på 19 tomandsværelser og en trænerlejlighed.

Sagen er altså under politisk behandling. Lokalplansforslaget har været i offentlig høring, og bolden er nu spillet ind i byrådssalen, hvor bolden ligger for fødderne af politikerne, som skal godkende den ændrede lokalplan til et byrådsmøde senere i denne måned.

Planen er at sammenbygge det eksisterende klubhus med det nye i samme stil, så det ligner et samlet bygningsanlæg.

De samme materialer vil blive brugt: Gule teglsten, sort tagpap og sorte aluminiumsbeklædte sternkanter.

Forsættelse følger…

Vi ville gerne have bragt et interview her på KSDH med projektleder Bo Jensen og Talentchef Jesper Ørskov, som vi har talt med for at høre mere om de konkrete planer for Akademiet, men har dog – af respekt for AGF og den politiske proces – valgt at vente med dette til den politiske proces er fuldendt.

Så byrådet i Aarhus – Let’s fucking go!

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle