Skip to main content


Jacob Nielsen, AGF’s direktør (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

AGF præsenterer halvårsrapport med millionoverskud


| Clovis Lukunku |

Der er endnu en gang sorte tal på bundlinjen i AGF. I dag har klubben præsenteret en halvårsrapport med millionoverskud. Dog nedjusteres forventningerne til 2023.

AGF har lavet en halvårsrapport fra den 1. juli 2022 til 31. december 2022, som viser, at der ligger et overskud på 14,9 mio. kr. før skat. I samme periode i 2021 præsenterede AGF et overskud på 23,2 mio. kr., men forklaringen på faldet i dette halvår skyldes, at man har lavere aktivitetsniveau, samt at man ikke har kvalificeret sig til europæisk fodbold.

I regnskabet ses det blandt andet, at personaleomkostninger er faldet med 300.000 kroner, mens de eksterne omkostninger er faldet med 200.000 kroner.

Andre driftsindtægter er samlet faldet med 3 mio. kr. fra 28.2 mio. kr. til 25.2 mio. kr. Dette fald skyldes en stigning på transferindtægter.

Egenkapitalen er pr. 31. december 2022 på 114,7 mio. kr. Denne lå 31. december 2021 på 110,3 mio. kr. Likvide beholdninger inkl. Værdipapirer udgør 55,5 mio. kr. i forhold til 94,1 mio. kr. sidste år.

Sænker forventningerne til 2023

På ledelsesgangene i AGF har man sænket forventningerne til året. Før havde man en forventning om at ligge et sted imellem 0 til 20 mio. kr. men i stedet for har man skruet lidt ned for, hvordan regnskabet skal se ud. Man regner med et sted imellem 0 til 15 mio. kr. Dog var det alligevel en positiv Jacob Nielsen, der udkom med halvårsrapporten:

– For femte år i streg forventer vi at komme ud med et millionoverskud. Resultatet for de første seks måneder er på den positive side blandt andet påvirket af historiske høje tilskuertal til vores kampe og rekordsalget af Albert Grønbæk til norske Bodø/Glimt. Vi kan også glæde os over, at vores sponsoromsætning er på et tilfredsstillende niveau for perioden, siger AGF-direktøren.

Han påpeger samtidig, at der er plads til forbedringer, men han har tiltro til, at organisationen nok skal løfte opgaven.

– Til gengæld har vi haft et dyk i vores eventaktiviteter, og den udvikling vil blive endnu mere udtalt i anden halvdel af regnskabsåret, som en konsekvens af Aarhus Kommunes hjemtagelse af driften af hele faciliteten pr. 1. januar 2023. Det er derfor på mange måder en forandringstid for AGF A/S, som af alle kræver tilpasningsevne og hårdt arbejde, men jeg er sikker på, at vores organisation kommer styrket ud af det – godt nok lidt mindre, men også mere agil. Vores mål er at stå bedst muligt rustet økonomisk, kommercielt og sportsligt til de udfordringer, der venter os de kommende år, mens det nye stadion bygges, og det kræver, at vi alle – også alle de interessenter – trækker i samme retning, fortæller han.

Du kan læse halvårsrapporten her (pdf) >>

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle