Foto: Kronborgfotos

Tæt på perfektion – målrig U19-sejr ude over Brøndby


| Rasmus Fisker |

U19-drengene fra Fredensvang åbnede sæsonen med bravur, og særligt første halvleg var god imod arvefjenden og topholdet i ligaen – Brøndby. Her får du en kort update fra kampen i torsdags, inklusiv, en kommentar fra cheftræner Niki Zimling.

U19-mandskabet åbnede turneringsåret i AGF med en fantastisk 6-3 sejr over arvefjenden fra Brøndby, og her får du alt om torsdagens opgør på Brøndby Stadion.

U19-trænerstaben.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Det er torsdag eftermiddag, og AGF’s spillerbus holder parkeret i Brøndby.

Det er tid – U19-drengene skal ud og vise, at deres fælles træningslejr med førsteholdstruppen i Alicante og deres opstart generelt har båret frugt.

Det bør nævnes, at der er en ny målmandskabale for U19, idet nytilkommende Marius van der Raad stod imod Brøndby med Viktor de Paoli som backup. De to har haft opstarten for U19 sammen.

Dette skyldtes, at Jonathan Hutters er meget mere involveret i førsteholdstruppen, og han har netop også forlænget sin AGF fremtid.

Jonathan Hutters til træning på Fredensvang.
Foto: Laura Hjørringgaard

AGF slår, ligesom i den gamle fansang, ned som et lyn fra start på Vestegnen. Faktisk slår de så hårdt, at det bliver til hele fire scoringer i første halvleg.

Opskriften er simpel; Dødbolde og helt fantastiske omstillinger, der rammer et ellers aggressivt pressende Brøndby-mandskab, som en våd klud i hovedet.

De Hviie talenter spiller med stort mod og spiller deres eget spil.

De spiller det faktisk så godt, at det sagtens kunne være blevet til flere mål end de to af Frederik Emmery samt en enkelt pind af Lukas Falk Hansen og vores islandske ven Sölvi Stefánsson.

Sölvi Stefansson i AGF-trøje.
Foto: AGF.dk

Det var dog en tilfreds cheftræner, der kunne se sit hold gå til pause med hele 4-1 på måltavlen i hvidt favør.

2. halvleg

At træerne ikke vokser ind i himlen er en gammel frase – dog er den ofte sand.

Selvom der i AGF-omklædningsrummet i pausen er blevet snakket om at holde hovedet koldt og fortsætte de gode takter fra første halvleg, kommer Brøndby ud og dominerer.

Det spil, som fungerede til perfektion i første halvleg, er pludselig væk og er blevet afløst af boldtab og ineffektivitet foran mål for AGF.

Brøndby slår tilbage med to mål og med 20 minutter tilbage af opgøret, sniger der sig alligevel en tvivl ind – kan sejren hives hjem?

Heldigvis er drengene både dygtige og heldige nok til at lukke kampen med to yderligere scoringer.

Lukas Callø i kamp for AGF.
Foto: Kronborgfotos

Sölvi Stefánsson laver sit andet mål, og den førsteholdsaktuelle Luka Callø Carstensen lukker kampen til 6-3.

Vi fik efter kampen en kommentar på det hele fra cheftræner, Niki Zimling.

– Det er tæt på at være en kamp til perfektion, fortæller han.

– Det negative er, at vi kan være mere kyniske på de chancer, vi får og slå kampen ihjel. Det er det, vi skal tage med og lære af, siger Zimling, som kunne se sit hold stige til ligaens 7. plads med sejren over topholdet.

AGF's U19-træner, Niki Zimling.
Foto: AGF.dk

Udbytte af træningslejr og analyse af Superligaholdets testkamp

Vi spurgte også lidt ind til den træningslejr, som de unge talenter har haft med førsteholdstruppen i Alicante.

Her kunne Niki Zimling berette, at det havde været en afgørende faktor i opstarten at have den fornødne tid med drengene til fordybelse.

Denne tid og plads til ekstra fordybelse blev også brugt til at visualiserer, hvad drengene skal yde og præstere for at komme op på førsteholdet.

U19-drengene prøvede derfor at være med til analysere førsteholdets træningskamp imod polske Victoria Plzen ,der i øvrigt endte 1-1.

En update på Diesel

Der er en mand, som mange AGF-fans har spurgt om eller tænkt på – navnet er Diesel Herrington.

Undertegnede så selv, da han udgik i en kamp for talenterne sidste år, men nu lysner det for det australske talent, der fik fuld spilletid i opgøret imod Brøndby.

Australske Diesel Herrington (Foto: Ole Nielsen / AGF.dk)

Vi spurgte cheftræner Zimling ind til en status på Diesel.

– Han har ikke spillet så mange kampe og skulle lige finde sig til rette. Det vi har savnet er hans fart og fysik, der gør os utrolig gode, så det var dejligt at have ham tilbage efter en længere skadespause, fortæller Zimling.

Næste kamp for De Hviie talenter er på fredag den 23. februar, hvor Silkeborg IF kigger forbi Fredensvang. Den kamp kan ses fra klokken 17:30 på Terp Skovvej.

Kampfakta

Spillested: Brøndby Stadion. 2605 Brøndby. Bane 2.

Spilletidspunkt: Torsdag den 15. februar kl. 14.

Resultat: 3-6

6: Frederik Emmery (AGF)

22: Frederik Emmery (AGF)

30: Lukas Falk Hansen (AGF)

32: Mathias Jensen (Brøndby)

39: Sölvi Stefánsson (AGF)

61: Adam Claridge (Brøndby)

65: Benjamin Kold (Brøndby)

71: Sölvi Stefánsson (AGF)

81: Luka Callø Carstensen (AGF)

Holdopstillinger:

AGF: Marius van der Raad, Mikkel Kannegaard, Luka Callø Carstensen (88: August Krogh Skovgaard), Oskar Skou Haugstrup (83: Malthe Friis-Christensen) , Noah Strandby Oliver (83: Frederik Munk), Louis Thorbjørn Nielsen (61: Mark Ian Frøkjær Steffensen), Stefen Erwan Tchamche, Frederik Emmery, Lukas Falk Hansen (88: Bertram Zacho), Diesel Herrington, Sölvi Stefánsson.

Brøndby: Noah Emil Sømmergaard, Ludwig Vraa, Lukas Lind Wessel Larsen, Adam Claridge, Mathias Jensen, Jonathan Nanasei Agyekum (81: Noah Jakobsen), Bertram Kvist, Oliver Sejer Lauritsen (58: Tobias Landstrom), André Escobar, Malek Bakhit (58: Waldemar Bjergfelt), Danial Riaz (81:Gustav Nøhr).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.