(Foto: Kronborgfotos)

Superligaen A/S vil selv producere tv-billeder fra 2024


| Jonas Roulund |

TV 2 og Viaplay har godt nok købt rettighederne for 3F Superligaen i næste sæson, men de kommer ikke selv til at producere kampene. Superligaen A/S har nemlig selv stiftet et produktionsselskab til det arbejde.

I en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen fremgår det i dag, at Superligaen A/S og DMC Production har lavet produktionsselskabet Matchday Production, som fremover skal producere kampene fra 3F Superliga, NordicBet Liga, Oddset POkalen samt 2. og 3. Division.

Dermed skal TV 2 og Viaplay ikke selv stå for den del. når de tager ejerskab over rettighederne for 3F Superligaen fra næste sæson.

– Med etablering af et produktionsselskab tager klubberne nu ansvaret for at drive udviklingen af tv-produktet. Ved at pulje alle kampe fra de fire rækker i Herre-DM samt Oddset Pokalen, opnås en volumen, der betyder, at der på den lange bane kan investeres i teknologi og personale, så vi kan tilbyde rettighedskøberne, og dermed seerne, en tv-oplevelse fuldt på højde med det, vi ser internationalt, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, i pressemeddelelsen.

– Tidligere medieaftaler har også givet mulighed for at hjemtage produktionen. Med de nye 6-årige medieaftaler på plads er timingen nu den rette. Det er en vigtig pointe, at rettighedshavere stadig får adgang til at sætte deres kreative præg på produktionerne, siger Thomsen.

Mikkel Duelund dribler med bolden overfor Silkeborg-spiller, mens Eric Kahl ser til i baggrunden.
Mikkel Duelund med bolden i en kamp mellem AGF og Silkeborg på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Kreativ frihed bevares

Det understreges desuden i pressemeddelelsen, at pressen og rettighedshaverne fortsat selv styrer, hvilke billeder, der bringes, så den kreative frihed bevares.

– Nu har vi og klubberne bare taget et skridt op i værdikæden, så vi kan være med til at sikre, at kampene præsenteres på den bedst mulige måde, siger direktøren.

I dag er det broadcasterne Viaplay og Discovery, som står for produktionen af TV-billederne.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.