Skip to main content


Foto: AGF.dk

Stig Inge om Bach: Jeg er meget begejstret over hamTobias Bach er et ubeskrevet blad for de fleste AGF-fans, men både træneren og sportsdirektøren i AGF er meget tilfredse med hvad de ser fra den 20-årige AGF’er, der i opstarten har været at finde på venstre wingback på Uwe Röslers mandskab.

I AGF snakkes der meget om at finde spillere med det rigtige DNA, og netop dette mener man at have fundet hos Tobias Bach, der i det overståede transfervindue kom til fra FC Fredericia.

— Han passer til vores DNA. Han er dynamisk, aggressiv, han tænker fremadrettet, han er glad for at angribe og er ikke bange for at lave fejl. Han skal lære en masse, men han er villig til at lære og er klog. Han er meget nysgerrig og stiller konstant trænerne spørgsmål. Jeg tror at han kommer til at spille en rolle i de kommende uger og jeg tror at han er et godt indkøb for holdet, sagde Uwe Rösler i dag til den fremmødte presse ved AGF’s mediedag.

Uwe Rösler med opadvendte tomler efter sejr over FCK.
Foto: Kronborgfotos

Kan også spille 10’er

Generelt har unge Bach imponeret sin nye træner, på trods af en mindre skade, der holdt ham væk fra banen i lidt over en uge.

— På den første træningslejr var han meget imponerende. Det var imponerende hvordan han angreb. Han spillede på kanten ved siden af Mikael Anderson, fordi jeg ønskede en erfaren spiller ved siden af ham. Bach scorede et mål og skabte et mål. Desværre fik han en ledbåndsskade mod FCK, der holdte ham ude i 10 dage. Han missede kampene mod Plzen og Viborg, hvilket var en skam, da det var en rigtig god mulighed for os til at spille ham ind på holdet og give ham mere spilletid. Men han spillede mod Bryne og er ved at lære sin position at kende, siger Uwe Rösler.

Selvom Bach altså har spillet wingback i opstarten, så understreger Rösler, at han sagtens kan komme i spil andre steder på AGF-holdet.

— Jeg ser ham ikke kun som venstre wingback. Han er også en alsidig offensivspiller, der kan spille vores 10’er-position, hvor han også spillede for Fredericia.

Har arbejdet hårdt og aldrig givet op

Også sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye er meget tilfreds med sit indkøb. Han lægger vægt på at Tobias Bach er en “late bloomer”, hvilket er noget Bjørnebye ser store kvaliteter i.

— Han har de kvaliteter vi ledte efter. Han er meget dynamisk og har en god fysik. Han er “late bloomer”, hvilket jeg godt kan lide, fordi han derfor er gået under radaren som ung. Han er ikke opvokset med et 10-tal på ryggen og anførerbindet om armen, og er blevet overdynget med ros som ti-årig. I stedet har han i stilhed arbejdet hårdt og har aldrig givet op, indtil han nu er brudt igennem. Jeg kan godt lide den type karrierevej. Han er en skarp fyr der arbejder hårdt. Jeg er meget begejstret over ham, men jeg vil ikke lægge for meget pres på ham, sagde Stig Inge Bjørnebye i dag til den førnævnte mediedag på Ceres Park.

Sportschef, Stig Inge Bjørbebye, på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

En meget professionel ung mand

Tobias Bach er ung og uprøvet på dette niveau, men Stig Inge ser et stort lys i den unge mand, som sportsdirektøren understreger er særdeles professionel.

— Han er dygtig offensivt og dygtig på bolden. Han passer godt ind, fordi han er så fremadrettet, dynamisk, atletisk og hurtig. Han kan også spillere mere end én position. Selvfølgelig er han venstrebenet, hvilket gør ham i stand til at skære ind i banen fra højre, men kan også være dygtig på vores venstre wingback.

— For seks måneder siden var han ikke vant til at træne i et professionelt miljø, men han har indtil videre ingen problemer haft med at vænne sig til det. Han følger godt med fysisk, hvilket er vigtigt med vores krævende fysiske spillestil. Han er meget professionel og vil gerne lære, og det er meget spændende at arbejde med den type spillere, siger Stig Inge Bjørnebye.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle