Tobias Mølgaard gør klar til et indkast (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Skadesopdatering med Rösler: Man må væbne sig med tålmodighed


| Jonas Roulund |

AGF har været hårdt ramt af skader i denne sæson, men flere spillere er godt på vej tilbage. Her giver Uwe Rösler en status på truppen.

Massevis af AGF-spillere har i denne sæson haft udfordringer med fysikken – men nu lysner det for De Hviie, som har fået flere profiler retur på træningsbanen i 2024.

Men at komme tilbage på træningsbanen er ikke det samme som at være klar til en startplads, forklarer cheftræner, Uwe Rösler til KSDH.dk.

– Folk som Duelund og Poulsen arbejder for at komme godt tilbage og deltager med fuld energi i træningen. Det er vigtigt at forstå, at når man har været ude længe, så tager det også tid at komme op på topniveau igen, siger cheftræneren.

Mikkel Duelund i aktion for AGF.
Mikkel Duelund (Foto: Laura Hjørringgaard)

Status på AGF’s skader

Duelund og Poulsen har haft tjanser som indskiftere indtil videre i 2024, og det fortsætter nok på den måde lidt endnu.

– Jeg vil ikke starte med for mange, man på forhånd ved ikke kan spille fuld tid. Og for tiden er Duelund og Poulsen ikke helt klar til 90 minutter endnu, forklarer Rösler, som også har lidt forsvarsudfordringer at se til.

– Knoester er ude, mens Mølgaard træner med igen for fuld power, så vi må se, hvordan han reagerer. Efter 11 uger ude, så tror jeg ikke, han kan starte endnu. Det ville være uansvarligt, siger den tyske træner.

Foto: Kronborgfotos

– Det er godt at se Mølgaard tilbage, og best case, så er han på bænken mod OB, fortæller Rösler.

Hvor bliver Knudsen af?

På midtbanen er der også udfordringer, selvom Mads Emil Madsen er returneret flot efter sin lange efterårsskade.

Både Yakob, Hvidt og Knudsen mangler således til at konkurrere på de centrale pladser.

– Knudsen fik et stræk, kom tilbage efter flere tests, men fik så et tilbagefald, så nu tager vi det stille og roligt for at sikre, at der ikke sker noget igen, fortæller cheftræneren, der også doserer unge Benjamin Hvidt for tiden.

– Hvidt skal ikke presses. Det er for tidligt at bringe ham i kamp, men han løber og deltager, og bliver taget ud, når der er øvelser med kontakt, siger Rösler, som samtidig understreger, at der sund konkurrence på det nuværende mandskab.

Benjamin Hvidt gør sig klar til at komme på banen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

– En mand som Brandhof har spillet rigtig godt, så der er en naturlig konkurrence, der også gør, at de ikke bare starter, når de kommer tilbage fra skader, fortæller han.

Søndagens hjemmekamp mod OB ser således ud til at byde på en trup og en startopstilling meget lig den, man så, da AGF mødte FC Midtjylland i sidste uge.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.