Skip to main content


Sigurd Haugen efter en træning på Fredensvang. (Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Sigurd Haugen inden AaB: “Nu skal vi fucking vinde den kamp!”Endelig sker det! Superligaen starter igen, og vi får igen mulighed for at tage på stadion for at støtte AGF. Fansene har glædet sig efter en lang vinterpause, og det samme har hele truppen og staben omkring AGF. Vi har taget en snak med Sigurd Haugen, der glæder sig til at score flere mål i GF-trøjen.

En glad og smilende Sigurd Haugen mødte os på træningsanlægget efter en træning, der var præget af en masse opbygningsspil og offensivt fokus. Mange angreb endte i skoene på Haugen, der så ganske skarp ud foran kassen. Med et energisk “Kom med det!” stiller han gladeligt op til en snak om formkurven, sæsonforberedelser og forventninger.

Flere af spillerne har fortalt, at opstarten har været præget af hård fysisk træning. Haugen nikker genkendende til, at det har været hårdt – men det betaler sig, understreger han:

– Jeg synes, det har været hårdt, det må jeg sige. Jeg har jo hørt lidt om at have tyske trænere og sådan, det var nyt, og det har været virkelig hårdt. Men samtidig føler jeg mig virkelig godt trænet, og jeg føler at hele holdet er et godt sted. Vi er fysisk meget stærke, og den fysiske spillestil, vi har, vil vi nu få endnu mere ud af, så alt i alt har det været god opstart, fortæller den 25-årige nordmand.

“Jeg er bare fucking klar til at spille”

At Haugen ser skarp ud til træning er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at der kommer gang i den pointgivende målhøst, som er krævet i de kommende kampe. Med to mål og to assists i 17 Superligakampe har angriberen indtil videre ikke levet helt op til forventningerne, men ifølge Haugen selv, så er der gode ting på vej.

– Superligaen er jo en bedre liga, og en mere fysisk liga end den norske, hvor jeg næsten scorede i hver anden kamp. Jeg føler virkelig, at jeg har niveauet og venter bare på, at målene “løsner” sig. Først kommer der ét mål, så kommer der et mere og så videre. Jeg tænker, at jeg nok skal få gang i målhøsten i AGF. Det er egentlig bare et spørgsmål om tid – og det må godt være på fredag, siger Haugen selvsikkert.

Nu nævner du jo selv fredagens kamp. Hvad tænker du om den?

– Det bliver så fedt, mand! Jeg glæder mig. Jeg er bare fucking klar til at spille, og jeg håber på god lyd fra fansene. Jeg glæder mig virkelig – nu skal vi fucking vinde den kamp, siger Haugen, mens han smiler i hele hovedet, bare ved tanken om tre point.

Og her på redaktionen er vi sådan set meget enige – Vind nu den fucking kamp!

AGF gæster AaB på Aalborg Portland Park fredag den 17. februar. Her får de optimal opbakning fra et udsolgt udebaneafsnit, hvor der har været kæmpe interesse. Kampen fløjtes i gang kl. 19:00, og har man ikke billet til stadion, så bliver kampen vist på TV3 Sport og Viaplay.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle