• Forside
  • AGF Nyheder
  • SFA: Udvidet stemningsafsnit har været en kæmpe succes – og det fortsætter på søndag!

AGF-spillerne fejrer sejren over AC Horsens (Foto: Matti Kronborg)

SFA: Udvidet stemningsafsnit har været en kæmpe succes – og det fortsætter på søndag!


| Jonas Roulund |

AGF meddelte før slutspillet, at stemningsafsnittet på Ceres Park ville blive udvidet til de resterende kampe i sæsonen. Det har krævet ekstra meget arbejde for de stemningsskabende fans, men det har været det hele værd, fortæller SLO, Jonas Labich.

Lydtapetet har været fantastisk til AGF’s første kampe i Mesterskabsslutspillet, og på søndag sker der igen ting og sager på tribunen, når et godt proppet Ceres Park lægger græs til kæmpekampen om ligaens tredjeplads.

AGF’s SLO, Jonas Labich, ser frem til søndagens opgør med stor glæde:

– Jeg håber, der bliver udsolgt, for det er jo en helt vanvittigt vigtig kamp. Vi opfordrer folk til at tage halstørklædet med, så det kan blive endnu en gennemført tifo, vi får stablet på benene, siger Labich.

Udvidet stemningsafsnit kræver nytænkning

AGF meddelte den 22. marts, at stemningsafsnittet blev udvidet på Ceres Park til de resterende kampe i sæsonen. Dermed har der været plads til 3000 fans i det stemningsskabende område bag målet på B-tribunen, og det har skabt en magisk oplevelse til de første hjemmekampe i Slutspillet.

– Det har været en succes, og der er kommet rigtigt mange mennesker. Vi var lidt nervøse op til Randers-kampen, men der var mange, der købte på dagen. Så de to sidste kampe har været vores hidtidige topniveau på hjemmebane, fortæller AGF’s SLO, som sammen med resten af Samlet for Aarhus har måttet tænke lidt ekstra over, hvordan man får alle med, nu hvor stemningsafsnittet blev udvidet:

– De sange, der aktiverer alle, hvor man kan nå nogle høje lydtoppe, fungerer rigtig godt. Men der er mange nye på tribunen, så vi skal på en måde oplære dem. Vi er hele tiden meget opmærksomme på, at afsnittet ikke må udvandes, så vi byder alle velkomne, men vi kræver også lidt af folk, fortæller Labich.

Uwe Rösler hilser på AGF’s fans før kampstart (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Og hvordan sikrer man så, at man får alle med?

– Vi har blandt andet sat skilte op rundt omkring i forhold til, hvad der forventes, når man er på tribunen, og så tænker vi jo mere over, hvilke sange og aktiviteter, der fungerer godt. Det er et mere blandet segment, og vi er med på at ting tager tid. Det går den rigtige vej, og det er gået bedre end forventet, så vi håber da, at folk er klar på at blive ved med at give den gas, fortæller SLO’en.

Tifo-arbejdet er drevet af frivillige kræfter, og de har været på hårdt arbejde i forbindelse med Mesterskabsslutspillet, hvor man har kunnet opleve den ene smukke tifo efter den anden.

– Der er nogen i gang hele tiden. Det er fedt, og folk er klar til at løfte opgaven. Vi har lavet tifoer fem kampe i streg, og der er meget mere godt at se frem til i de resterende kampe, siger Jonas Labich.

Du kan støtte Samlet for Aarhus og deres tifo-arbejde via mobilepay: 33392, så vi kan få endnu mere fest og farver på tribunerne i fremtiden.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.