Skip to main content

Reportage: Gode takter på banen og på tribunen i sæsonåbneren

| Clovis Lukunku |

Efter EM’s afrunding kunne vi igen glæde os over at skulle til Superligabold for enden af Stadion Allé, da de forsvarende danske mestre gæstede Ceres Park fredag aften. Sommerluften var tyk af forhåbninger og spænding, og på stemningsafsnittet var der atter smæk for skillingen.

Endelig!

Jeg har set frem til den her dag i flere uger – iklæder mig den nye trøje fra Craft, og bevæger mig mod stadion, hvor lyden af håbefulde fansnakke breder sig mellem bladenes brusen i skoven.

Jeg tager afsted med min bror, som også er AGF-fan. Vi tror begge på en sejr til De Hviie, men han frygter, at vi får det svært mod FCM. Vi er dog enige om, at 2-1 er et realistisk bud på kampens resultat.

Positivitet og fed opbakning

Inde på stadion får jeg hurtigt fat i den savnede stadionplatte, inden vi indtager vores pladser.

Der er allerede godt proppet ved stemningsafsnittet, så jeg og min bror sætter på nedre, hvor der også bliver fyldt godt op med entusiastiske fans. Efter fansene begynder at indfinde sig på stadion, så tætner atmosfæren, da spillerne løber ind til opvarmning akkompagneret af klapsalver fra hele stadion. Et smukt syn.

Da Midtjyllands 11 startere præsenteres bliver det til gengæld mødt med buhråb, og sange som:

– Usle svin, fusion er til grin!

Det er dejligt, at få aktiveret de her følelser igen efter en pause. Ja, jeg ved godt Danmark har spillet EM, men det er slet ikke det samme som AGF.

Stadionspeakeren forbereder os til at være klar til at synge Malaga. Folk får deres arme og halstørklæder i vejret, mens den her vidunderlige sang spilles.

Kampen startes, og det gør sangene også.

– Vi står her nu igen, tribunen det er vort hjem!

Så er vi ligesom i gang med den nye sæson. Der bliver hurtigt noget at juble over, da vi kommer på 1-0, og generelt smitter de gode ting inde på banen af på tilskuerpladserne, og der er jubel, hver gang der er hjørnespark.

Glæden ved at føre i kampen erstattes af voldsomme reaktioner og utilfredshed imod kampens dommer, og ingen på stadion kan fatte, hvordan der ikke bliver kigget på forseelsen, da Bech væltes om kuld i gæsternes felt.

Der viftes og slås ud med armene, og der er masser af vrede gestikulationer ind mod dommeren, hvor der derefter råbes knap så pæne ord. Lige der er det næsten ved at koge over, at selv capoen har svært ved at få os med, på det vi skal synge.

Heldigvis fortsætter opbakningen til De Hviie, og der er fortsat god aktivitet hos fansene, som skaber en fin kulisse, og det er som om, at de øvrige fans også bidrager til stemningen, fordi de er energiske. Hver gang dommeren laver en fejl, så ser jeg, at folk på langsiden rejser sig i frustration over en kendelse, som de ikke er enige i.

Pulsen kommer lidt ned igen, da vi går til pause. Jeg søger op på øvre tribune for at snakke med nogle venner om første halvleg. De er positivt overrasket over det, som de har set i de første 45 minutter, men de kunne godt tænke sig et mål mere til hjemmeholdet.

I anden halvleg bliver stemningen også fed, fordi vi får brugt begge tribuner. Selvom FCM desværre hurtigt i anden halvleg får udlignet, så er humøret stadig i top. Både øvre og nedre bruges til sangen:

– Vi er dem fra Aarhus, og vi elsker AGF, hey!

Derefter bliver vi bedt om at tage hinanden om skuldrene af capoen, hvor vi hopper til sangen, Heeey Aarhus GF.

Det summer virkelig af fodbold i Aarhus, og det er dejligt, at vi har en stærk fanskare, der står last og brast på tribunen.

Kampen slutter, og det ender med pointdeling, men så opfordrer capoen os til at blive for at lave en hyldest til AGF-direktøren Jacob Nielsen, som har været her i klubben i 10 år.

Ambivalent følelse efter kampen

Folk går fra stadion med en god fornemmelse i maven over det, som AGF viste os i kampen, men samtidig er der en ærgrelse over ikke at vinde kampen.

På vej hjem bliver jeg mødt af tre venner, som egentlig giver udtryk for de samme ting. Det her med, at der er en positiv overraskelse over spillet, men frustration over ikke at omsætte det til mål. Der er utilfredshed med Patrick Mortensen, og mange mener, at han ikke skal være starter, og der faktisk stemning for at se Haugen i aktion i stedet for Mortensen.

Men alt i alt er der positive følelser, og så er Superligaen 24/25 i gang!