Jesper Hansen – Superligaens Clean Sheet Konge (Foto: Matti Kronborg)

Rekorden er rettet, men Jesper Hansen sidder stadig på tronen


| Liv Cramer Agerslet |

Jesper Hansen tog i går eneret på Superligarekorden for flest clean sheets. Denne er dog senere blevet rettet af Superstats.dk, men Hansen er fortsat i førersædet. Således bød Påskedag både på målmandsrekord og en vigtig sejr i kampen om top tre.

Sol, søndag og sejr. Sådan endte gårsdagens program med at lyde for AGF, som sikrede sig tre vigtige point i kampen mod Viborg. Kampen bød både på mål fra Kevin Yakob, kamp nummer 100 til Gift Links og clean sheet-rekord til Jesper Hansen. Alt i alt en Superligasøndag byens hold kan være rigtig godt tilfredse med – om end rekorden i dag er justeret en smule – Superstats.dk har nemlig rettet deres data i dag.

Uheldig fejl i optælling

Selvom Hansen var iklædt en flot t-shirt med tallet ‘127’, som skulle markere antallet af clean sheets, tyder noget på, at klubben har været lidt for hurtigt ude. Det er nemlig kommet frem, at der har været en fejl i optællingen af clean sheets, fortæller Superstats.dk på Twitter.

Rekorden er heldigvis stadig Hansens, men nu bare med 125 clean sheets i stedet for de 127:

Denne uheldige fejl skal dog ikke tage glæden fra Jesper Hansen, der udover at have slået den flotte rekord, også har gjort det på færre kampe end tidligere rekordindehaver Mogens Krogh. Hansen har holdt rent bur 125 gange fordelt på 364 Superligakampe, hvor Krogh holdt buret rent 124 gange fordelt på 371 kampe.

Nu gælder det om at se fremad og forhåbentlig få rekordtallet til at stige endnu mere i de sidste kampe af Mesterskabsspillet. Søndagens resultat bringer os nu kun et point fra tredjepladsen, som er gårsdagens modstander, Viborg – og et skridt tættere på målet om medaljer til Smilets By.

Fortsat stor opbakning på udebane

Og der var i det hele taget meget at glæde sig over i går.

Det hele startede med flot røgshow i blå og hvide farver fra de mange medrejsende fans, da spillerne kom ind på banen. Herefter bød kampen på en del flotte redninger fra Hansen og et par store chancer til blandt andet Patrick Mortensen. Netop Mortensen havde der været stort fokus på i optakten, da han har stået for over halvdelen af målene for AGF i denne sæson. Det endte næsten som en fordel for AGF, da det gav midtbanespilleren Kevin Yakob plads og en mulighed for at score et flot mål idet 47. minut.

Men selvom Kevin Yakob sikrede os sejren var søndagens største vinder vores helt egen målmandskonge Jesper Hansen, der havde en del store redninger og endelig sikrede sig rekorden for flest clean sheets i Superligaen.

– Det er fantastisk at kunne krydse den dag. Det har jeg gået efter i lang tid, så at gøre det i dag i en så vigtig kamp for os og foran vores mange fans, der havde taget turen herud – det er en fantastisk følelse. Der er nogle store legender på den liste, hvor jeg er nu, er nummer et og jeg er meget stolt over det. Så det er en rigtig god følelse, at jeg nu har nået det mål, fortæller han til agf.dk.

Den ydmyge rekordmager slutter dog af med at give en roser til sit forsvar, der igen i går spillede en rigtig fin kamp og bidrog til en statistik, der viser, at vi kun har lukket 21 mål ind i 24 kampe i denne sæson.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.