Foto: Kronborgfotos

Randers FC – AGF: Remis i hestestalden


| Jonas Roulund |

Med stor opbakning fra Aarhus begav AGF sig til Randers for at sætte hestene i bås. Den femte ubesejrede kamp mod kronjyderne i træk skulle sikres – men det blev desværre op ad bakke.

Uwe Rösler var tvunget til at ryste posen, da lokalopgøret mod Randers FC skulle stå søndag eftermiddag.

Her var Peacock-Farrell og Nicolai Poulsen karantæneramt, mens Mads Emil Madsen fortsat var ude med en skadet fod. Det gav plads til nye folk i startopstillingen, som med 1700 AGF-fans i ryggen skulle forsøge at hente Superligasejr nummer 11 over kronjyderne.

Kampens forløb

Forsvarets veteraner blev hyldet i Randers med symfoniorkester før startfløjt, og på banen blev det også en kamp, hvor Randers’ forsvarsgeneraler førte taktstokken det meste af tiden. På lægterne buldrede AGF-fansene samtidig afsted på det udsolgte, udvidede udebaneafsnit, som stod smukt under eftermiddagens solskinshimmel.

På banen lagde hjemmeholdet desværre bedst ud, mens AGF’erne lige skulle finde fodfæste i dagens nye system – 3-5-2 med Serra, Links, Brandhof og Hansen blandt de 11 startende.

Jesper Hansen i kamp for AGF.
Foto: Kronborgfotos

Formstærke Mikael Anderson blev første mand til at forsøge sig for aarhusianerne – her tvang en knækkende venstrebensafslutning fra distancen Carlgren ud i fuld længde – og det blev starten på en god periode for gæsterne.

Det var ikke sjældent at optrækket til chancerne opstod, når Anderson fik bolden for fødderne, mens tilbagekomne Links også viste sig godt frem.

Trods spilovertag og ganske få farlige aktioner fra hjemmeholdet, var det dog alligevel hestene, der pludselig satte i galop og bragte sig i front efter 34 minutters spil.

Lasso Coulibaly drev bolden hurtigt ind midt for AGF’ernes felt og spillede Stephen Odey fri til afslutning – han sendte bolden i mål bag en chanceløs Jesper Hansen, og så måtte AGF på jagt efter en udligning.

Det gjorde de marineblå GF’ere så uden held frem til pause, og der skulle derfor tænkes store tanker, da holdene gik i omklædningen med 1-0 på måltavlen.

2. halvleg

Edgar Babayan kom slemt til skade kort efter starten på 2. halvleg og måtte lads sig udskifte med Mads Albæk. Imens kørte AGF’erne på med samme opstilling som i de første 45 minutter.

Og selvom spilovertaget igen var til AGF’ernes fordel, så var det randrusianerne, der først kom tæt på en scoring efter pausen. Et hjørnespark blev drejet ind til en helt fri Randers-spiller. Hans hovedstød gik heldigvis på overliggeren og fortsatte ud bag baglinjen. Pyha.

Der måtte ske noget nyt, og Uwe Rösler hev derfor Anderson, Links og Knoester ud med 25 minutter tilbage. Ind kom Bjur, Kahl og Bech – ny formation – 4-4-2 – og fornyet tryk mod Randers-feltet.

Uwe Rösler til kamp.
Foto: Kronborgfotos

Trykket, boldbesiddelsen, spilovertaget blev dog ikke udnyttet til at skabe det væld af chancer, der var brug for. Randrusianerne clearede bold på bold uden at ville svare igen på AGF-angrebene, som trillede nede mod Carlgrens felt med lidt for langsom boldomgang.

Alligevel lykkedes det til sidst at skabe det, der var brug for. Mortensen kom først på et indlæg, men blev nedlagt af Carlgren – straffespark og sikker eksekvering af topscoren! 18 ud af 18 fra 11-meteren for kaptajnen og 1-1 efter 89 minutters fodbold på Cepheus Park – “ATTACK! ATTACK! ATTACK-ATTACK-ATTACK!” lød det fra De Hviie fans – syv minutter blev lagt til, og vi nåede både et flot Andersen-raid, Bech- og Bjur-afslutninger samt et særdeles nærgående hjørnespark, som blev clearet på stregen, inden dommer Daugbjerg fløjtede endnu et dramatisk lokalopgør af.

Tænk hvad det kunne være blevet til, hvis AGF’erne havde sat tempo på tingene lidt tidligere…

Hvad vi lærte

AGF mangler flere som Anderson. Mikael Anderson er stærkt spillende for tiden – han har drev, kan udfordre og er kreativ. Det samme kan siges om Lasso Coulibaly fra Randers. Han skabte chancEN for hjemmeholdet i dag, og det kostede point for AGF. Hvis De Hviie skal gøre sig forhåbninger om metal igen i denne sæson, skal flere bidrage til chanceskabelsen i offensiven.

Rösler tror på ungdommen. Han har sagt det før, og nu sætter han handling bag ordene. Rösler tror på AGF’s talentudvikling, og Mathias Sauer og Jacob Andersen blev begge bragt på banen i dag i en situation, hvor man skulle jagte udligningen. Stærkt signal og fine indhop.

Kampfakta:

Spillested: Cepheus Park, Viborgvej 92, 8920 Randers.

Tilskuertal: 8066

Resultat: 1-1

34: Stephen Odey (RFC).

89: Patrick Mortensen (AGF).

Gult kort: Oliver Olsen (RFC), Gift Links (AGF), Wessel Dammers (RFC), Mats Knoester (AGF), Mads Enggård (RFC).

Opstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen – Mølgaard, Tingager, Knoester (66: Bech) – Beijmo (84: Andersen), Brandhof (80: Sauer), Knudsen, Anderson (66: Bjur), Links (66: Kahl) – Mortensen, Serra.
 
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Dammers, Høegh, Olsen (70: Kallesøe) – Coulibaly, Bjørkengren (80: Pedersen), Enggård, Babayan (47: Albæk) – Egho (80: Kamara), Odey (70: Bundgaard).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.