Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Planer om midlertidig hjemmebane endnu ikke godkendt


| Jonas Roulund |

Planerne om AGF’s midlertidige hjemmebane i Vejlby er endnu ikke lagt helt fast. Byrådet har sendt sagen i Kulturudvalget med en række spørgsmål angående projektet, og endnu et dialogmøde er arrangeret i lokalområdet.Aarhus venter i spænding på det nye stadion i Kongelunden, og som led i den proces skal AGF spille sine Superligakampe i Vejlby i 2025 og første halvdel af 2026.

Planerne om det midlertidige stadion er dog ikke helt på plads endnu, da en række spørgsmål har meldt sig.

AGF kvindefodbold skal nemlig have forbedrede forhold, når Superligaholdet rykker tilbage i Kongelunden, og der skal desuden afsættes penge til et nyt atletikområde.

Ifølge Aarhus Kommune skal der gives en anlægsbevilling på 23,9 millioner kroner til Superligafodbold med plads til 12.000 tilskuere via mobiltribuner samt en projekteringsbevilling på 8,5 millioner kroner til etablering af et permanent Vejlby Stadion. Derudover skal atletikfaciliteterne rykkes til Vejlby Risskov Idrætscenters sydøstlige hjørne, hvilket kommer til at koste 11,2 millioner kroner.

Vejlby Stadion med fans.
Foto: Kronborgfotos

Projektets samlede anlægssum for det midlertidige stadion, atletikfaciliteter og projektering er budgetteret til i alt 75,45 millioner kroner. Heraf forventes Aarhus Kommune at have udgifter for i alt 43,55 millioner kroner, mens AGF A/S selv afholder udgifterne forbundet med genhusning af Superligafodbold, som indebærer tribuner, toiletter og boder. AGF’s udgifter er budgetteret til i alt 31,9 millioner kroner. Salling Fondene har givet en donation på 30 millioner kroner til det nye stadion i Vejlby.

Læs også: Byens Stemmer: Trods klimaudfordringer glæder politikerne sig til nyt stadion

Endelig godkendelse mangler

På et byrådsmøde i onsdags var sagen på dagsordenen, og det endte med, at emnet blev sendt videre til Kulturudvalget, hvor der om kort tid er foretræde for borgere i lokalområdet.

Løsgængeren, Thure Hastrup, kunne eksempelvis ikke støtte indstillingen på grund af ændringer i anlægsrammen.

– 43 millioner kroner er temmelig voldsomt i forhold til, hvad vi kunne have gjort, hvis vi havde placeret det nye station et andet sted end i Kongelunden og i givet fald have opereret med det gamle stadion som stadion nummer to. Så hvis det er muligt at gå imod indstillingen, gør jeg det. Selvfølgelig vil jeg leve op til budgetforliget, men jeg synes, de penge kunne være brugt bedre, sagde Thure Hastrup, ifølge Din Avis Aarhus.

Det skal siges, at der var generel god opbakning til projektet, som derfor fortsat må forventes at gå igennem, men endelig godkendelse mangler altså fortsat.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle