Foto: AGF.dk

På søndag kåres Årets Samarbejdsklub: Her er de nomineredeI forbindelse med søndagens Superliga-kamp mod Lyngby BK kårer AGF Årets Samarbejdsklub og Årets Frivillig.

Efter en tur til Odense er AGF på søndag tilbage på Ceres Park, hvor man tager imod de kongeblå fra Lyngby. For at fejre AGF’s 57 samarbejdsklubber har klubben inviteret en masse frivillige trænere, ledere, forældre og spillere fra sine samarbejdsklubber til at overvære søndagens Superliga-kamp.

I pausen i Superliga-kampen skal det ikke handle om de professionelle. Det skal i stedet handle om dem, der gør en kæmpe forskel i Østjyllands lokalområder.

Årets Frivillig og Årets Samarbejdsklub

Sammen med Arbejdernes Landsbank kårer AGF Årets Frivillig, hvor man ønsker at sætte fokus på det frivillige arbejde i samarbejdsklubberne. Sidste år vandt Bjarne Thomsen fra Kolind-Perstrup IF prisen som Årets Frivillig, efter at han var blevet nomineret af sine klubvenner.

Fanzonen ved Ceres Park på en smuk sommerdag
Foto: Matti Kronborg

Sammen med PR electronics kårer AGF Årets Samarbejdsklub, hvilket skal være en klub der i høj grad dyrker klubsamarbejdet og børnefodbolden. AGF har i dag offentliggjort hvem de nominerede i kategorien er. Klubben skriver på således på sin hjemmeside:

Trivsel og fællesskab for mennesker med demens
ASA har – i samarbejde med Demensfællesskabet Østjylland, Alzheimerforeningen og DBU, og med støtte fra TrygFonden – overtaget FC Demens. Dette samarbejde vil styrke programmet og sikre dets fortsatte succes med at forbedre livet for borgere med demens og deres pårørende. Fodbold har vist sig at være en effektiv måde at engagere demente borgere på, da det giver dem en følelse af formål, mulighed for fysisk aktivitet og social interaktion.

Med i toppen af dansk futsal
Lystrup IF nomineres for deres store indsats for futsal i Aarhus-området. Som en “almindelig” breddeklub er Lystrup IF oppe og bide skeer med semi-professionelle futsal-klubber. På trods af det er Lystrup IF/Lystrup Futsal stadig at finde i toppen af dansk futsal, hvor klubben på imponerende vis er avanceret fra grundspillet i alle de år, de har været med i ligaen.

Mere bold året rundt
HOG Hinnerup er nomineres for deres arbejde med en street park. 12. maj gik arbejdet i gang med HOG Street Park, som består af et agilityområde, en multi-bane, en 5-mands græsbane og en goalbox, og vil supplere den allerede eksisterende kunstgræsbane i HOG, Hinnerup. Street Parken vil forbedre træningsfaciliteterne i HOG, Hinnerup, især i vinterhalvåret.

Også for de yngste
BMI fra Beder-Malling nomineres for deres arbejde med at tilbyde fodbold til de yngste børn. Siden 2015 har der været fodhold helt ned i 3-4 års alderen, hvor aktiviteterne er boldlege, fangelege og små spil med deltagelse fra forældre, sådan lyder det på AGF.dk.

IF Lyseng vandt sidste år prisen som Årets Samarbejdsklub, for deres hårde og målrettede talentarbejde.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.