Foto: Matti Kronborg

Officielt: Daghim skifter til FC RB Salzburg


| Jonas Roulund |

Tirsdag kunne AGF berette, at der var indgået realitetsforhandlinger om et salg af Adam Daghim til FC Red Bull Salzburg, og nu er det officielt: Offensivspilleren skifter på en permanent kontrakt til de forsvarende østrigske mestre.

17-årige Adam Daghim kom til AGF fra FCK’s ungdomsakademi for blot to år siden og har siden spillet 11 kampe for AGF’s førstehold, ni reserveholdskampe samt 17 U19-kampe i den hvide trøje. Nu er tiden i Aarhus dog slut for Daghim, som skifter til østrigske FC Red Bull Salzburg.

– Som meddelt i Meddelelse 14/2023 har AGF A/S været i forhandlinger med FC Red Bull Salzburg om salg af kontraktrettighederne på 17-årige Adam Daghim, meddeler AGF i en selskabsmeddelelse.

Adam Daghim varmer op under AGF kamp.
Foto: Matti Kronborg

– Det skal hermed oplyses, at alle betingelser om salg af kontraktrettighederne på Adam Daghim nu er opfyldt, og han skifter dermed til FC Red Bull Salzburg med omgående virkning, skriver AGF.

FC Red Bull Salzburg sluttede sidste sæson som suveræne mestre i den østrigske Bundesliga. Her gik man igennem sæsonen med kun et enkelt nederlag. Indeværende sæson er også indledt med succes, idet det er blevet til fem ud af fem mulige sejre i sæsonens indledning.

Solgt for stort millionbeløb

Stig Inge Bjørnebye kan igen løfte armene i jubel på kontoret. Det er nemlig for anden gang i dette transfervindue lykkedes at sende en AGF-spiller til udlandet for et to-cifret millionbeløb. Denne gang dog lidt mindre, end da Bisseck smuttede til Inter tidligere på sommeren for 52 millioner kroner + bonusser.

– Salget medfører en opjustering af forventningerne for indeværende regnskabsår til et resultat før skat mellem 30 og 40 mio. kr. i forhold til den udmeldte forventning til årets resultat i Meddelelse nr. 13/2023 pr. 17. august 2023, som var et resultat før skat mellem 10 og 20 mio. kr., skriver klubben således.

Adam Daghim på vej på banen.
(Kronborgfotos)

I Østrig bliver Daghim nu holdkammerater med danskerne Maurits Kjaergaard (Tidligere Lyngby BK) og Mads Bidstrup (Tidligere FC Nordsjælland), som begge har fået spilletid i sæsonens første fem kampe i den østrigske Bundesliga.

Daghim har fået kontrakt med FC RB Salzburg til sommeren 2026.

Tilbage i maj måned tog vi en længere snak med offensivspilleren om hans drømme og ambitioner, og du kan læse hele vores portræt af Daghim her.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.