Grafik: KSDH.dk.

Nykøbing FC – AGF: Uskønt avancement på Falster


| Jonas Roulund |

AGF’s pokaleventyr blev indledt på 2. divisionsgræs, da Nykøbing FC skulle besejres for at avancere til 4. runde torsdag aften.

Devisen om at pokalen er vigtig i AGF giver genlyd omkring Stadion Allé, og her til aften skulle Rösler og co. så bevise, at man sætter handling bag ordene. 2. divisionsholdet Nykøbing FC skulle overvindes for at avancere – et mandskab som tidligere har slået FCK og OB ud af turneringen, og startopstillingen bar præg af respekten for modstanderen.

Her var der ikke blevet plads til unge folk som Andersen og Sauer, mens Poulsen og Peacock-Farrell til gengæld var tilbage i starteren efter deres oversidning i Randers.

Kampens forløb

AGF kom ganske udmærket fra start, men Nykøbing FC var ikke kommet for at se på, og de lurede konstant på energiske omstillinger, som i kampens indledning gav optræk til muligheder for hjemmeholdet.

Efter ni minutter gik Anderson til alle aarhusianeres skræk i græsset efter et sammenstød med en NFC-spiller. Efter lidt behandling fik vi ham dog på benene igen, så den formstærke islænding kunne fortsætte.

Mikael Anderson (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Kort efter var der optræk til en AGF-scoring, da Gift Links blev sendt i dybden og sendte et fladt indlæg ind mod Serra, men i klumpspillet kunne tyskeren akkurat ikke få afsluttet.

Herfra var kampbilledet egentlig ganske simpelt: AGF på bolden – asende og masende for at finde vej gennem de 11 krigende NFC-spillere, der stod solidt pakket på egen banehalvdel.

Og der VAR sprækker i 2. divisionsholdets skjold. Bech sparkede på stolpen. Serra headede over. Anderson og Knudsen forsøgte sig. Men ind ville bolden ikke, og dermed måtte mandskaberne gå til pause uden scoringer.

2. halvleg

Efter de første 45 minutters måltørke, mente Uwe Rösler tilsyneladende, at der måtte tages tungere skyts i brug.

Ind kom Patrick Mortensen for Serra, og så måtte topscoren jo vise, hvordan det skulle gøres…

Og det gjorde han – efter 63 minutter fik han foden på et Knudsen-indlæg, der tvang Nykøbings keeper ud i en stor redning. Riposten var nyligt indskiftede Beijmo over, og så stod der 1-0! Forløsende!

Patrick Mortensen og Felix Beijmo jubler over scoringen mod Lyngby, d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Kort efter var Beck tæt på at fordoble føringen med et nærgående hovedstødsforsøg, men i den resterende del af opgøret kom der mere liv i hjemmeholdet, som forsøgte sig lidt mere frem ad banen i kampens sidste periode.

I en uskøn affære fik favoritterne fra Aarhus dog hentet pligtsejren med sig hjem – 0-1 uden at imponere – men en sejr er en sejr, og nu venter 4. runde i Oddset Pokalen for De Hviie.

Hvad vi lærte

Tålmodighed er en dyd. Puha, man nåede da lige at blive nervøs. Nykøbing FC holdt sig godt inde i kampen, men efter 63 minutter fik vi den forløsende scoring, og så kunne De Hviie køre en sikker sejr hjem på fastlandet.

Afhængigheden af Mortensen fortsætter. Med dagens stærke startellever burde man kunne bide skeer med et 2. divisionshold fra Falster, men både Mortensen og Beijmo måtte på banen, før der kom hul på bylden, og det er altså bekymrende, at meget ansvar ligger på de få, for at sikre point og sejre for tiden.

Kampfakta:

Spillested: Lollands Bank Park, Poul Martin Møllersvej 8, 4800 Nykøbing Falster.

Tilskuertal: 1939

Resultat: 0-1

63: Felix Beijmo

Gult kort: Jonathan Pank (NFC), Eric Kahl (AGF), Tobias Mølgaard (AGF), Adam Vendelbo (NFC).

Opstillinger:

Nykøbing FC (4-5-1): Brogaard – Jensen, Angus, E. Gärtig, Engelmand – Høholt, Jakobsen (89: Madsen), Christiansson (89: O. Gärtig), Pank (73: Delvin), Vendelbo – Nnamani (62: Bredahl).
 
AGF (3-5-2): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Knoester – Links (86: Andersen), Poulsen, Anderson (74: Bjur), Knudsen, Kahl (60: Beijmo) – Bech (87: Brandhof), Serra ((45: Mortensen).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.