Foto: Matti Kronborg

Nykøbing FC – AGF: Spillerkarakterer og MOTM


| Valdemar Andreasen |

Her får du KSDH’s spillerkarakterer og kåring af MOTM efter avancementet i Pokalen mod Nykøbing FC. 

Et af AGF’s erklærede mål er at genvinde Pokalen. For at det kan lade sig gøre, skal man slå sine modstandere. Det lykkedes, da AGF torsdag aften mødte Nykøbing FC og hev en sikker 1-0 sejr hjem. AGF’s modstandere forsøgte at holde liv i kampen og satse på at kunne lave et mål enten på omstilling eller en standardsituation. Heldigvis var AGF godt forberedt på modstanderen, der tidligere både har slået FCK og OB ud, så Nykøbing FC kom ikke frem til nogle regulære målchancer.

I Facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans er der stemt om kampens spiller, og her løber vores venstre back, Gift Links, der torsdag spillede højre back (49 %), med sejren, mens Tobias Mølgaard (21 %) tager andenpladsen. Herefter følger matchvinderen, Felix Beijmo, med (12 %) af stemmerne.

AGF-spillernes karakterer mod Nykøbing FC

Herunder ses redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Nykøbing FC. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Bailey Peacock-Farrell
Karakter: 3
Bailey Peacock-Farrell starter torsdagens kamp fornuftigt, da Nykøbing FC får et tidligt hjørnespark. Bailey kommer fint ud og bokser bolden væk. Det blev ikke til nogen stor kamp for vores karantæneramte keeper, da Nykøbing ikke rigtig havde en kvalificeret afslutning mod mål.

Tobias Mølgaard
Karakter: 3↑
Mølgaard havde ikke vanvittigt meget at lave i en kamp, hvor AGF er i kontrol hele kampen igennem. Han kommer fint op i de dueller, der er på de lange bolde. Jeg ville ønske, at han i en kamp som denne, hvor det er tydeligt, at der er et par rækkers forskel på de to mandskaber, indgik mere i det fremadrettede spil, så vi kunne fylde mere på i feltet og derved have en større evne til at skabe chancer.

Frederik Tingager
Karakter: 3↑
Frederik Tingagers præstation er solid. Han gør det, han skal, når Nykøbing en sjælden gang i mellem er på AGF’s banehalvdel. Frederik Tingager skal ikke lave ‘offensive raids’, men i stedet bare være bagerste styrmand. Det klarer han godt i Superligaen – men også mod et 2. divisionsmandskab som Nykøbing FC.

Mats Knoester
Karakter: 3↑
Igen er det svært at vurdere en forsvarsspiller i en kamp, hvor modstanderen næsten ikke kommer til nogle chancer. Men cadeau for, at Mats Knoester faktisk forsøger at gå med i ‘offensive raids’. Han kommer faktisk også frem til et rigtig fint indlæg, som Bech er tæt på at komme frem til.

Gift Links
Karakter: 4
Gift Links var klart vores bedste spiller i hele første halvleg. Alt chanceskabelsen, som Anderson normalt står for, kom fra ham. Han forsøgte enten at udfordre på egen hånd eller kombinere sig igennem Nykøbings venstreside med Bech. Dertil synes jeg også, at Links fortjener ros for at lægge nogle hjørnespark, der er af højere kvalitet end dem, resten af holdet lægger.

Nicolai Poulsen
Karakter: 3
Polle er bare en vaskeægte 6’er, og når modstanderen ikke rigtig kreerer noget offensivt, så bliver Nicolai også rimelig anonym. Han går med i pasningsspillet, og selvom det er en facet af Poulsens spil, som er blevet udviklet rigtig meget, så var det ikke lige i dag, vi så antrit til, at Nicolai Poulsen blev til Nicolai ‘Pirlo’.

Magnus Knudsen
Karakter: 4
Det kører for Magnus Knudsen, når Nicolai Poulsen er på banen til at agere som 6’er, så Knudsen kan blive lidt mere fremadrettet i hans spil. Han er virkelig dygtig til hurtige vendinger og til at drive bolden frem. Han er næsten altid en del af angrebsopbygningen, fordi han hele tiden søger bolden. Det så vi i kampen, da han går med ud på kanten og lægger det indlæg, der fører til 1-0 scoringen.

Eric Kahl
Karakter: 2
Jeg synes generelt, at Eric Kahl har gjort fremskridt i forhold til sidste sæson, men langt er han ikke kommet. Der mangler simpelthen så meget kvalitet fra Kahl. Han har ikke de store defensive evner og heller ikke offensive. Han går med og forsøger sig gang på gang, men der mangler simpelthen slutprodukt på rigtig mange af hans situationer – det er især indlæggene, der ikke er gode nok, både når bolden er i spil, men også når han tager hjørnespark.

Tobias Bech
Karakter: 3↑
Er en stor del af den offensive chanceskabelse, hvor han kombinerer med Links i den første time af kampen. Stort set alle indlæg og chancer i feltet kommer fra enten ham eller Links. Har en god hovedstødschance i anden halvleg, som han med lidt mere skarphed burde have pandet ind.

Mikael Anderson
Karakter: 3

Mikael Anderson plejer at være AGF’s helt store offensive drivkraft, men det blev han ikke i dag. En faktor til det var måske, at der blev lavet ualmindeligt mange frispark på Anderson, hver gang han havde bolden var der med det samme flere Nykøbing spillere på ham, og det resulterede typisk i at han blev nedlagt og der blev dømt frispark til AGF.

Janni Serra
Karakter: 3↓
I dag skulle være dagen, hvor Janni Serra skulle tanke nogle spilminutter og noget selvtillid. Han kommer frem til rigtig mange chancer i løbet af kampen, men formår slet ikke at omsætte dem. Det er som om, at det hele tiden er stolpe ud for vores tysker, der ankom i sommers. Han pådrog sig også en mindre skade og blev derfor udskiftet med Mortensen i pausen.

Patrick Mortensen (ind: 45.)
Karakter: 3

Patrick Mortensen kommer ind efter pausen i stedet for Janni Serra, og det er tydeligt at se, at han spiller flere minutter end angrebskollegaen. De andre spillere kender Mortensens løbemønstre og lægger bolden instinktivt ind til ham meget oftere. Fin afslutning, som fører til riposten, som Beijmo prikker ind.

Felix Beijmo (ind: 61. )
Karakter: 4

Han skulle kun bruge to minutter på banen, før han scorede et mål og dermed blev matchvinder. Hvor er det dejligt at se, at han kommer med i feltet og dermed lægger pres på modstanderne. Derfra kørte holdet stille og roligt en 1-0 sejr hjem.

Peter Bjur (ind: 74.)
Karakter: UB

Var med til at køre en sikker 1-0 sejr hjem.

Frederik Brandhof  (ind: 87. )
Karakter: UB

Poulsen var tilbage fra karantæne og det betød en bænkplads til Brandhof.

Jacob Andersen  (ind: 87. )
Karakter: UB

Havde håbet på en start til vores unge mand fra Galten, det blev desværre kun til en håndfuld minutter.

Uwe Rösler
Karakter: 3
Sikkert avancement i pokalen, hvor vi spillede mod et vaskeægte 2. divisionshold. De kæmpede med næb og kløer for at holde liv i kampen, men var tandløse offensivt kampen igennem. Jeg ville dog ønske, at man kunne vise en smule mere offensivt, og at man ikke bare var tilfreds med et 1-0 resultat. Men sikkert videre avancement i pokalen er en godkendt præstation.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.