Skip to main content


Ny rapport: 8240 er oplagt som midlertidigt stadion


| Jonas Roulund |

Tilst eller Vejlby-Risskov? AGF’s kommende midlertidige hjemmebane er under heftig debat for tiden, men nu har Rambøll fremlagt en rapport, der viser, at kvindefodbolden i hvert fald bedst kan trives i 8240.

Der gisnes i disse dage om, hvor AGF’s kvinder og herrer skal spille kampe, når byggeriet af det nye stadion pågår fra år 2024-2026.

DBU-anlægget i Tilst og Vejlby Stadion er i spil som genhusningsstadions, der skal kunne rumme 10.000 tilskuere for at leve op til Superliga-krav, og nu viser en ny potentialevurdering fra konsulenthuset Rambøll, at omgivelserne i 8240 vil kunne danne de bedste rammer for kvindefodbolden i Aarhus. Dermed lægges der altså op til, at AGF’s kvindehold skal mod nord, når de skal brillere med kuglen fra 2024.

– Rapporten viser, at der er nogle spændende muligheder for at skabe et stærkt miljø for kvindefodbolden og fodbolden generelt i Vejlby-Risskov. Der har i mange år været et ønske om at etablere et egentligt Stadion 2, og nu har vi fået et oplagt bud på placeringen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (RV) i en pressemeddelelse.

Der vurderes ud fra fem punkter – adgangsforhold, parkeringsmuligheder, lokalplan, VVM-undersøgelse samt tidsplan, og i pressemeddelelsen fremgår det altså, at Vejlby står stærkt på disse parametre:

“Interessenttilkendegivelser og tekniske screeninger indikerer, at Vejlby-Risskov anlægget i et helhedsperspektiv rummer de største potentialer for udvikling af kvindefodbolden. Fordelene vil være koblingen til det eksisterende kvinde-senior miljø, videreudvikling af et bredt idrætsmiljø for foreninger og elite, anvendelsesmuligheder for opgraderet stadionfacilitet for flere aktører, udbygning af eksisterende stadionfaciliteter, gunstig placering for akademi i forhold til by og uddannelsesmuligheder. Potentialerne for udvikling af kvindefodbolden kan dog afhængig af tæt koordination i relation til den samlede anvendelse af idrætsanlægget – ikke mindst atletik – og afsætning af areal til etablering af nyt klubmiljø og akademi.”

Herreholdet kan også få plads

Hvis kommunen vælger at gå med Rambølls anbefaling og opgraderer forholdene i Vejlby-Risskov, vil der også åbnes for, at herreholdet kan anvende det nye stadion, indtil Kongelunden står klar.

Det vil dog betyde en merpris på op mod 24 millioner kroner i forhold til den oprindelige plan, idet det samlede projekt vil stige fra 51,5 millioner kroner til 75,5 millioner kroner.

– Nu har vi fået en grundig analyse af de forskellige muligheder. Nu skal vi arbejde videre med en placering i Vejlby-Risskov og undersøge muligheder for finansiering, så vi hurtigst muligt kan præsentere byrådet for en konkret indstilling, siger rådmand Rabih Azad-Ahmad ifølge Lokalavisen Aarhus.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle