Skip to main content


Patrick Mortensen i sin karakteristiske jubel efter en scoring på Ceres Park (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

Midtjysk sejr i tredelt testkamp


| Jonas Roulund |

FC Midtjyllands bredde viste sig afgørende, da AGF tog imod sidste sæsons syvendeplads til sommerens sidste testkamp på Ceres Park.

AGF og FC Midtjylland stillede op i noget, der lignede idealopstillinger i eftermiddagens træningskamp, der blev afviklet foran en velbesøgt C-tribune på Ceres Park.

Kampen blev afviklet i et format med tre halvlege á 45 minutter, så mandskaberne kunne få stort set alle mand i spil her en uge inden sæsonpremieren.

Og den ordinære kamp – de første 90 minutter – bød på mange opmuntrende momenter set med aarhusianske øjne. Til gengæld må den tredje halvleg give anledning til lidt bekymringer for Uwe Rösler, der måtte se sit mandskab lukke tre mål ind i løbet af de sidste 45 minutter.

Kampens forløb

AGF stemplede flot ind i opgøret og var i god kontrol det meste af de første 90 minutter, der dog ikke bød på mange chancer i nogen af målenderne.

Men vi fik to Mortensen-kasser, endnu en god indsats af de nye folk, Knudsen og Bech, og (selvfølgelig) et gult kort til den altid hårdtkæmpende Poulsen.

Det første mål faldt efter 22 minutters spil, og det må gå i kategorien “Et klassemål”!

Bech og Mølgaard kombinerede rundt i højresiden, og sidstnævnte smækkede et indlæg ind, der ramte Mortensen, som med en smuk, flyvende helflugter sendte kuglen i kassen.

Midtjylland ramte senere i halvleg overliggeren på et frispark, men truede ellers ikke Hansens mål i de første 45.

Efter den første pause kom gæsterne lidt bedre med, men det var alligevel AGF, der sendte endnu en bold i netmaskerne efter 57 minutters spil.

Her var det et langt udspark fra Jesper Hansen, der overrumplede midtjydernes bagkæde.

Beijmo modtog Hansens aflevering og løb dybt for til sidst at trille bolden ind til en helt fri Mortensen, der nemt kunne trille bolden i mål til stor tilfredshed for de fremmødte på tribunen.

Derudover så vi en velspillende Magnus Knudsen og Mads Emil Madsen kombinere sig frem til en stor chance, men vores norske midtbanemand sendte kuglen over mål i en fri position i feltet, og så endte de første 90 minutter med en 2-0-føring til De Hviie.

Udfordret på bredden

I tredje halvleg blev der for alvor skiftet ud, og her blev forskellen på de to mandskabers trupper tydelig – FC Midtjylland har bare mere at skyde med, når vi når ud over de 12-13 første navne på holdkortet.

Bagkæden med Akoto, Herrington og Jacob Andersen blev blandt andet matchet med Kaba, Marrony og Franculino og det var tilsyndeladende for stor en mundfuld.

Marrony sendte således to mål ind bag indskiftede Mikkel Andersen, mens Kaba rundede kampen af med den afgørende scoring til 3-2 med et minut igen.

Og så rundede Haugen af med en stor afbrænder, da han headede over mål i kampens sidste moment.

Sauer og Kahl er vel nok de eneste, der vil se tilbage på de 45 minutter med nogenlunde tilfredshed, mens der var lærepenge og lidt til formen for de resterende hviie gutter.

Således må AGF gå ind til superligapremieren næste søndag med en fin fornemmelse, da A-kæden trods alt leverede en flot præstation.

Dagens observationer

Daghim og Duelund har travlt. Adam Daghim, der er rygtet til Red Bull Salzburg, var ikke udtaget, da han har bøjet et ribben, mens Duelund var udtaget, men aldrig kom på banen. Lad os håbe, lægestaben hurtigt kan få de to mand klar, så Rösler har så meget som muligt at rykke med på søndag.

Mikkel Andersen som ny reservekeeper? 34-årige Mikkel Andersen fik igen i dag lov at vogte målet i den sidste del af kampen, men i dag var det ikke prangende, hvad den rutinerede målmand præsterede. Om det alligevel er nok til at overbevise ledelsen om, at han skal tilbydes en kontrakt, må tiden vise.

Dagens opstillinger

De første to halvlege:

AGF (3-4-3): Hansen – Mølgaard, Tingager, T.K. – Links (64: Kahl), Poulsen, Madsen (76: Sauer), Beijmo – Bech (80: Haugen), Knudsen (80: Duncan), Mortensen (80: Serra).

FCM (4-2-3-1): Lössl – Dalsgaard, Juninho, Ingason, Dyhr – Gigovic, Martinez – Isaksen, Olsson, Simsir – Cho.

Tredje halvleg:

AGF (3-5-2): M. Andersen – Herrington, Akoto, J. Andersen – Kahl, Kannegaard, Duncan, Sauer, Brandhof – Haugen, Serra.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle