Foto: Kronborgfotos

Mathias Sauer: Kan lære meget af Anderson


| Jonas Roulund |

Det offensive midtbanetalent, Mathias Sauer, landede i foråret en ny kontrakt med AGF. I denne sæson har han tilkæmpet sig en plads som indhopper i Superligatruppen, og nu drømmer han om sit første mål i Danmarks bedste fodboldrække.

Mathias Sauer har på det seneste fanget mange fans’ opmærksomhed med sine fine indhop for AGF’s Superligamandskab.

Den offensive midtbanespiller har kontrakt med De Hviie frem til sommeren 2026, og han glæder sig over den tiltro, som klubben viser ham for tiden.

– Formen er god, men der er stadig en del tilvænning for mig. Jeg er lige blevet færdig med gymnasiet og er gået fuld tid på fodbold, så at få den tiltro fra staben, det har selvfølgelig betydet meget, fortæller Sauer til KSDH.dk.

Mathias Sauer sammen med sportschef, Stig Inge Bjørnebye
Mathias Sauer med Stig Inge Bjørnebye. (Foto: AGF.dk)

– Der er en klar plan for mig her i klubben. De har vist tiltro til mig, og så handler det om for mig at bide mig på og vise mig god nok til at få mere og mere spilletid, siger midtbanemanden, som suppleres af sin anfører, Patrick Mortensen.

– Sauer gør det godt. Han kom ind i en svær kamp mod Viborg. Ham og Jacob (Andersen red.) kom ind mod Randers og ændrede kampen for os. Det er fedt at se, at de unge tager skridt hver dag og lægger på, siger han.

Form før fest

Den 19-årige kreatør fik sin Superligadebut tilbage i juni 2021, da han kom ind mod FC Midtjylland. Siden er det blevet til fire indhop yderligere, hvoraf de tre er kommet i indeværende sæson.

Han har dermed taget store skridt i retning af spilletid, hvilket kræver nogle ofre i ungdomslivet.

– Det var ikke mange studenterfester, jeg nåede. Jeg havde sidste eksamen den 21. juni, og vi startede op den 23., så der er det lidt anderledes, siger Sauer.

Mathias Sauer med bolden for fødderne.
Foto: Kronborgfotos

Men det er det værd, må man forstå. Han har således fået store roser med på vejen af Uwe Rösler, som han nyder at træne under.

– Formen er god, og vi prøver at bygge på med de ting, jeg har manglet. Når man kommer som ungdomsspiller, så er der nogle ting omkring fysik og intensitet, hvor forskellen på U19 og Superliga er markant, så det skal man lige vænne sig til, fortæller AGF-talentet.

En ny Mikael Anderson?

Mathias Sauer kom oprindeligt til AGF fra TRIF i Rønde og har siden imponeret for U19-holdet, hvor det er blevet til 59 kampe, 18 mål og en assist. Nu er lidt mere tryk på tribunerne, når han løber ind på diverse Superligastadions, men det er noget, Sauer tager med ophøjet ro.

– Det er helt fantastisk. Der er kæmpe opbakning både på hjemmebane og udebane, så det er en speciel følelse. Jeg synes, jeg får det brugt positivt. Jeg bliver spændt og klar. Adrenalinen kan mærkes, men det er noget, jeg kan bruge i mit spil, forklarer offensivspilleren.

AGF fans på udebaneafsnit i Viborg.
Foto: Laura Hjørringgaard

Og når spilletiden øges, så begynder man naturligvis at sætte sig de næste delmål.

– Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få mit første mål i Superligaen, men generelt så handler det om at hjælpe holdet og få en masse spilletid, siger Sauer, der har en god læremester at se til, når træningerne afvikles på Fredensvang.

– Jeg spiller samme position som Mikael Anderson, og ham kan jeg lære rigtig meget af. Uwe siger selv, at vi minder om hinanden, så når jeg ser på ham, så kan jeg tage nogle af de ting med i mit spil, forklarer Sauer, som bakkes op af Patrick Mortensen.

– Sauer har nogle fantastiske tekniske egenskaber og noget fart, men det er også det taktiske og at tage de rigtige valg på banen, som er vigtigt, når man skal op og spille på det her niveau, og der synes jeg, han lægger på hver dag. Han er et frisk pust og han arbejder hårdt. Han har fortjent hvert et minut, han spiller for tiden, siger AGF-kaptajnen.

Sauer har to U16-landskampe på CV’et. Han får chancen for spilletid i den hvide trøje igen på søndag, når FCK gæster Ceres Park klokken 20.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.