Skip to main content


Luftfoto af Marstal Stadion (Screenshot: Google Maps)

Marstal/Rise Away? Sådan kommer du til Ærø og ser pokalbraget


| André Jensen |

Den kommende weekend byder på landskampe og næste vigtige kamp for De Hviiie er derfor pokalkampen onsdag d. 11. september kl. 17.15 på Ærø mod fynsseriholdet Marstal/Rise.

Marstal/Rise har hjemme på Ærø i det sydfynske øhav, og der er venter derfor en lang og legendarisk away for de mest hardcore ‘GF-fans.

Hvis du har fået overtalt chefen til en fridag, eller blot tager en pjækkedag fra job eller uddannelse, så er her en lille guide til Marstal/Rise away.

Transport: Aarhus – Ærø

Det er kun muligt at komme til Ærø med en af de tre færgeruter der sejler fra Svendborg, Faaborg samt den lille by Fynshav på Als.

Færgen fra Svendborg sejler hyppigst, og det er også den eneste færge, der har afgange tilbage til fastlandet, som er mulige at nå efter kampens afslutning.

Ingen af færgerne sejler direkte til Marstal, så det er nødvendigt at have bilen med ombord.

Tager du Svendborg-Ærøskøbing færgen er der cirka 12 kilometer til Marstal.

Hvis dit profilfoto på facebook bærer teksten klimatosse, kan du overveje at tage den el-drevne Fynshavn-Søbyfærge til Ærø. Færgen er netop sat i drift i august i år og er 100% CO2-neutral og drives på grøn el.

Find information om afgange og priser her hos Ærøfærgerne.dk >>

Skulle overstående være for kompliceret for dig, så arrangerer AGF Fanclub Aarhus busstur, hvor du blot skal møde op ved Musikhuset i Aarhus, og sætte dig til rette i bussædet med en kold Ceres Top.

Billetter

Marstal/Rise sælger billetter ved indgangen til 50 kroner stykket.

Stadion i Marstal ligger ved vejen Reberbanen. Indgangen åbner 1 timer før kampstart og Marstal/Rise henviser til at AGFs fans benytter indgangen Vestergade 48B.

Prematch

Værtshuse:

Skipperkroen åbner kl. 11 og ligger 500 meter fra Marstal Stadion.

Minde Bar åbner kl. 10, har egen gårdhave og ligger 850 meter fra Marstal Stadion.

Frokoststeder:

Den Glade Gris åbner kl. 10 og serverer både smørrebrød og klassiske grillbarretter.

Restaurant Fru Berg åbner kl. 12, har udsigt over Marstal havn og serverer primært fiskeanretninger som stjerneskud, rødspættefilletter og sild.

Marstal/Rise pokaltrivia

Da Marstal/Rise i 2014 spillede 1-1 mod FC Sydvest 05 i en pokalkamp blev holdene enige om at skippe den forlængede spilletid og gå direkte til straffespark. Årsag; FC Sydvest skulle nå den sidste færge hjem fra Ærø.

I 2009 mødte Marstal/Rise Superligaholdet Silkeborg IF i en pokalkamp. Det officielle tilskuertal var 714 tilskuere, svarende til at cirka en tredjedel af alle indbyggere i Marstal var taget til fodbold den dag.

Uoffcielt var tallet dog op imod 1000 tilskuere, da mange gratister overværede kampen på det lettilgængelige Marstal Stadion.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle