Foto: Jonas Roulund

Markdal efter skiftet til PSV: Hansen lærte mig en masseFor cirka to uger siden skiftede 17-årige Mikkel Mardal fra AGF til PSV. Den hollandske storklub har givet den unge keeper en kontrakt til 2025. Markdal er blevet tilknyttet storklubbens U18-hold.

Nu foregår den unge keepers hverdag i Holland. Markdal fortæller at det var umuligt for ham at sige nej til tilbuddet.

– Man kan ikke sige nej, når der er en klub som PSV, der henvender sig og gerne vil have en, siger Mikkel Markdal til bold.dk.

– Det er en kæmpestor klub. Det er noget helt andet end i Danmark. De er rigtig gode, og det er et helt andet niveau.

Og selvom Markdal kommer fra et professionelt miljø i Aarhus, så er det alligevel lidt af en omvæltning at komme til en kæmpe klub som PSV.

– Det er bare bedre spillere, der er her. De har jo folk ansat til alt. De har folk ansat til at hente os ved stationen, når vi kommer der og kører os hen til træningsanlægget.

AGF-spillerne klapper af de medrejsende fans i Hvidovre.
Foto: Matti Kronborg

Ved ikke hvor interessen kom fra

På trods af den store glæde over sit skifte, så ved Mikkel Markdal faktisk ikke hvorfor PSV pludselig var interesseret i at tilknytte ham.

– Jeg er faktisk ikke helt sikker.

– Jeg tror, det var min agent, der også har August Priske, der har været her.

Mikkel Markdal har i løbet af de seneste 18 måneder været til prøvetræning hos PSV’s U18-hold flere gange.

– Der var snak om, at de manglede en målmand på min årgang, og så sagde han, at de kunne prøve at kigge på mig. Det har de så gjort, fortæller han.

Gode oplevelser i AGF

Markdal har dog ikke glemt hvor han kommer fra, og udtrykker også hvor glad han har været for at have sin daglige gang på Fredensvang.

– Det har givet mig rigtig meget. Det har givet mig en hel masse. Også det at få lov til at træne med førsteholdet og prøve det professionelle liv.

– Det har også givet mig en masse minder. Jeg har spillet en masse stævner og kampe. Det har været en rigtig god tid.

Markdal kom til AGF fra samarbejdsklubben HEI. Udover at være fast mand for AGF’s U17-hold og også spille for U19-holdet, så har Markdal også ungdomslandskampe for både U16- og U17-landsholdet.

Hansen er god til at lære fra sig

Mikkel Markdal fik en del træninger med førsteholdstruppen, hvor specielt den erfarne Jesper Hansen har hjulpet unge Markdals udvikling.

– Han er rigtig god til at lære fra sig. Han har lært mig en masse målmandsteknisk, når vi har trænet. Ting han syntes, jeg skulle gøre bedre, siger han.

Jesper Hansen iført en særlig 127 clean sheets trøje på Viborg Stadion.
Jesper Hansen – Superligaens Clean Sheet Konge (Foto: Matti Kronborg)

Bold.dk oplyser at Markdal, grundet sin unge alder, nu bor hos en værtsfamilie i Holland. Derudover tilføjes der at den unge keepers store drøm er at ende i Premier League eller La Liga.

Markdal nåede aldrig at spille en førsteholdskamp for AGF, men KSDH.dk ønsker ham held og lykke i Eindhoven.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.