Mads Emil Madsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Mads Emil Madsen: Vi mangler lige det sidsteI en kamp, hvor AGF viste gode takter i 1. halvleg, endte det med en deler efter Randers’ udligning lige inden pausen. Mads Emil Madsen mener, at AGF var det bedste hold i store dele af kampen, men lige mangler at være skarpe på de afgørende afleveringer.

Solen skinnede, himlen var blå og Ceres Park havde med et udvidet stemningsafsnit en euforisk stemning. Det var mandag og lokalopgøret mellem AGF og Randers FC skulle spilles. Et opgør, AGF sidste gang vandt 2-1, hvilket sikrede os en plads i Mesterskabsspillet.

Alt tegnede godt, da Patrick Mortensen bragte AGF foran 1-0 efter blot 21 minutter. Selvom AGF fortsatte de gode takter med masser af chancer i 1. halvleg, endte det dog med et point til hver, da hestene fra Randers fik udlignet til 1-1 lige inden pause.

Manglende skarphed på den sidste tredjedel

Mads Emil Madsen, der i kampen havde fået ny rolle som den ene af to 6’ere med Kevin Yakob, leverede en flot første halvleg, mens hele holdet dalede lidt efter pausen. Han mener, at der manglede marginaler og kynisme i gårsdagens opgør:

– Overvejende synes jeg, vi spiller en god kamp, men vi mangler den sidste kvalitet på den sidste halvdel. Vi mangler de afgørende afleveringer og afgørende afslutninger. Vi bliver ikke helt gode nok, og så er vi lidt dumme i slutningen af 1. halvleg, hvor vi ikke sørger for at komme til pausen med en føring. Vi spiller lidt for risikabelt, og så kommer det til at koste. Men jeg synes egentlig, vi er det bedste hold, så det er ærgerligt, at vi ikke får de tre point, fortæller Madsen.

Efter udligningen lige inden pausen tog holdet et alvorsord i omklædningen, fortæller Mads Emil Madsen:

– Hvis vi bare havde bedre styr på omstillingerne og på balancen, så var situationen ikke opstået. Vi er selvfølgelig trætte af, at vi ikke formår at styre kampen, som vi har gjort i mange af de andre kampe i denne sæson, og det var også, hvad vi fik at vide i pausen – at vi skulle sørge for at holde kontrollen og balancen i tingene, siger midtbanemotoren.

Mads Emil Madsen i hvid AGF trøje i duel med to Randers FC spillere i lyseblå trøjer.
Mads Emil Madsen i kamp mod Randers FC (Matti Kronborg)

Problemer med mål i åbent spil

AGF har haft lidt problemer med at score mål i åbent spil. I gårsdagens kamp havde holdet dog i alt 12 skud, hvoraf seks var inden for rammen.

Mads Emil Madsen synes også, det er mærkeligt, at der ikke ryger flere bolde i nettet, men mener, at holdet i går manglede den sidste kvalitet:

– Jeg kan ikke forklarer, at vi ikke scorer mere i åbent spil. Vi har rigtig mange spillere, der gode i de der situationer, men vi kan se på afslutningerne i dag, at når vi får chancen, så sparker vi forbi. Jeg synes, ligesom jer, at det er mærkeligt. Vi skaber jo chancer nok til at score, vi har optræk nok til at skabe nogle chancer, men det er som om, der lige mangler den sidste kvalitet, fortæller Mads Emil Madsen, der kom til AGF fra Slavia Prag forud for denne sæson og har scoret en enkelt kasse for De Hviie.

Ny rolle til Madsen

Da Nicolai Poulsen var ude med karantæne i kampen, fik Mads Emil Madsen muligheden for at få den kontrollerende rolle på midtbanen med Kevin Yakob, mens Bjur og Anderson lå foran sammen med Mortensen.

– Det var spændende. Man skulle lige ind i rollerne. Ind og vænne sig til det. Jeg har ikke spillet i det system så meget med to 6’ere. Jeg kunne godt mærke, at jeg specielt i 1. halvleg skulle afstemme positioneringer – hvem går op, og hvem bliver nede. Jeg blev mere komfortabel med det i 2. halvleg, hvor vi løser det en del bedre, og jeg spiller mere defensivt. Det var fedt, og jeg tror, det kan blive rigtig godt, fortæller Mads Emil.

Efter kampen ligger AGF fortsat på fjerdepladsen blot fire point efter Viborg, mens Randers er tre point efter De Hviie. Så nu handler det om at kigge fremad mod næste kamp, der står mod netop Viborg på søndag d. 9. april.

Her vil tre point virkelig lune.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.