Mads Emil Madsen efter træning på Fredensvang. (Foto: Jonas Roulund)

Mads E. Madsen glæder sig til blæsefri hjemmekamp


| Jonas Roulund |

AGF skal på søndag op imod SIF, hvor Mads Emil Madsen nød megen succes inden turen gik udenlands i 2020. Nu ser han frem til en kamp, hvor der formentligt bliver plads til mere flot fodbold end i fredagens stormkamp i Aalborg.

Blæsten tog sine ofre i AGF’s første Superligakamp i 2023 i form af manglen på flot fodbold, men sejren mod AaB kom alligevel i hus, og midtbanemanden, Mads Emil Madsen, ser nu frem til søndagens hjemmekamp mod SIF, hvor der igen kan spilles ”normal” bold.

– Det var mærkeligt at agere i stormen mod AaB. Jeg har ikke prøvet noget SÅ vildt før. Det var sindssygt, når Jesper Hansen sparkede ud, så røg den bare direkte ned i hovedet på T.K. efter at have været over midten og vende. Så jeg glæder mig virkelig til at få en kamp på søndag, hvor vi kan spille mere normalt, og vi selv bestemmer, hvordan og hvornår vi blæser til angreb, fortæller 25-årige Madsen, der har en fortid i Silkeborg IF, hvorfor årets første hjemmekamp har en lidt særlig betydning.

– Jeg spillede der jo, fra jeg var U13-spiller og fik seniordebut i 2017, så jeg var der i lang tid og kender stadig mange i klubben. Det er altid specielt, og der vil jo også være nogle drillerier frem og tilbage, så det er selvfølgelig ekstra vigtigt for mig, at vi vinder, siger Mads Emil Madsen.

Skærpet konkurrence øger skarpheden

I det netop overståede transfervindue blev Mikkel Duelund hentet hjem fra udlandet, og konkurrencen er dermed kun blevet større på AGF’s centrale pladser. Så hvordan påvirker det egentlig en spiller mentalt, når der hele tiden er pres på for at levere?

– Der er mange om buddet, men jeg føler mig godt spillende og har haft en god opstart, synes jeg. Men der er kæmpestor konkurrence, og det gør bare os alle skarpere. Det pres må man lære at leve med, hvis man vil være med på det her niveau, fortæller Mads Emil Madsen.

Han kan højst sandsynligt se frem til mere spilletid på søndag klokken 18, når årets første hjemmebanekamp afvikles på Ceres Park, og det er noget, der kan give motivation til at give den gas til træning.

– Jeg glæder mig selvfølgelig til at spille foran vores fans på Ceres Park. Selv da jeg spillede i SIF var det noget særligt at komme til Aarhus, fordi der var en fed stemning, som skabte kulissen til nogle vilde kampe! Og så glæder jeg mig til at spille en mere normal kamp, hvor vi kan vise, at vi er blevet bedre her i opstarten. Her tænker jeg særligt på vores forbedrede kombinationsspil ind gennem midten og at vi forhåbentligt er blevet bedre til at holde på bolden i lidt længere sekvenser samtidig med, at vi kan fastholde de gode ting, vi hele tiden har gjort med at få bolden i feltet og spille med power, fortæller AGF’s 7’er.

Seneste besøg fra SIF på Ceres Park var uden Madsen på banen, idet vi skal tilbage til november 2021, hvor han stadig spillede i Tjekkiet. Her blev det 1-1 på mål af Rasmus Carstensen og Mustapha Bundu. Lad os håbe, at Madsen kan være med til at tippe sejren over på De Hviies side på søndag.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.