Foto: Matti Kronborg

Målscorer Sauer: Det føles rigtig godtTorsdag aften sikrede Mathias Sauer og resten af AGF-mandskabet sig avancement til kvartfinalerne i Pokalturneringen.

Gårsdagens modstander spiller til dagligt i 3. division, men alligevel stillede AGF stærkt op, og det betød at unge Mathias Sauer måtte se sig henvist til bænken.

Den 19-årige offensive midtbanespiller kom dog på banen med cirka tyve minutter tilbage af opgøret, da AGF førte 1-0. Blot et minuts tid efter havde Sauer allerede scoret. Og kort før tid blev han dobbelt målscorer.

— Det føles rigtig godt. Det var en forløsning for holdet at få scoret, fordi det var en meget anspændt kamp. Vi havde brug for lige at få et mål, for at gøre en ende på kampen, fortæller Mathias Sauer.

Skulle ind og løbe en masse

Omkring det 70. spilleminut skiftede Uwe Rösler altså to unge gutter, Mathias Sauer og Jacob Andersen, ind. De gjorde en forskel med det samme, da Andersen kort tid efter viste stort overblik og fandt Sauer, som scorede.

— Jeg fik egentlig bare at vide, at jeg skulle gå ud og løbe en masse. Få løbet en masse dybt og få skabt noget rum.

— Jeg tror, at vi kører dem trætte, og så begynder vi at spille mere frit. Rummene blev lidt større, så det blev nemmere at udfolde vores spil.

Mathias Sauer og Jacob Andersen jubler over Sauers mål mod Ishøj. 2. november 2023.
Foto: Matti Kronborg

Det tog lang tid for AGF at få knækket de sjællandske underdogs, men det bekymrer ikke Sauer, som blåstempler præstationen.

— Vi gør, som vi skal. Vi har en boldbesiddelse på 70 procent, og det er, hvad vi skal have i sådan en kamp her. Til sidst knækker de, fordi de ikke kan holde til at spille mod et Superliga-hold.

— De havde lige nogle enkelte chancer, men alt i alt så var der kontrol over kampen.

Specielt at blive hyldet af fansene

Det er blot blevet til 32 minutter i Superligaen i denne sæson, men som han beviste i dag, så er Sauer klar, når der bliver brug for ham.

— Jeg er klar til at spille, så jeg venter bare på mine øjeblikke.

Unge Sauer, der kom til AGF fra TRIF i Rønde, blev efter kampen kaldt over til AGF’s fans, for at blive hyldet.

— Det var første gang, det skete for mig, så det var helt specielt, sagde Sauer med et smil.

Det var Mathias Sauers første mål for AGF’s førstehold, og vi håber på mange flere fra hans fødder.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.