Foto: Kronborgfotos

Landsholdsoverblik: Bech er brandvarm


| Alexander Hjorth Jensen |

Superligaen har ligget stille den seneste uges tid, da landsholdene endnu engang skulle i aktion. Her får du overblikket over landsholdspausen, set med blå-hviie briller.

AGF har normalvis to mand udtaget til A-landsholdsfodbold, men ikke i denne omgang. Både Bailey Peacock-Farrell og Mikael Anderson måtte nemlig melde afbud til henholdsvis det nordirske og det islandske landshold, grundet skader.

Danmarks U20-landshold har spillet to venskabskampe mod Sveriges U20-landshold. Jacob Andersen og Mathias Sauer har oplevet succes på AGF’s førstehold for nyligt, men måtte i den første kamp begge tage til takke med indskiftninger i det 81. minut. Kampe endte 1-1.

Til den anden kamp mod Sverige fik begge AGF’ere dog en startplads. Desværre for Mathias Sauer blev han pillet ud i halvlegen, sammen med to andre. Jacob Andersen spillede hele kampen, som Danmark tabte 1-2.

På kvindesiden er Mie Lerche og Elvira Nejmann udtaget til Danmarks U19-landshold, der skal til Spanien og spille venskabskampe mod Spanien og Schweiz.

Steffensen på tavlen for U16

Danmarks U16-landshold er i Spanien, hvor de spiller en mini-turnering. I den første kamp kom AGF’s Mark Steffensen på tavlen, da man spillede 2-2 med Holland. Steffensen spillede hele kampen, mens Adam Fuglsang blev udskiftet efter 71 minutter. U16-holdet møder i de kommende dage Mexico og Saudi Arabien.

Bænkede Beck

Julias Beck var endnu engang udtaget til Danmarks U19-landshold, hvor han er anfører. U19-holdet skulle spille tre vigtige kampe i kvalifikationen til U19 EM. Beck spillede fuld tid i 1-1 kampen mod Island, mens han i den efterfølgende 4-0 sejr over Estland blev sparet, og derfor kun fik det sidste kvarters tid på banen.

Julius Beck på banen mod Brøndby, sin debutkamp. I baggrunden er Ohi Omoijuanfo
Foto: Matti Kronborg

Tirsdag eftermiddag kom den store eksamen så for Danmarks U19-hold, der krydsede klinger med Frankrigs U19-hold. Desværre for Beck, startede han på bænken. Kampen startede skidt for danskerne, der kom bagud efter blot tre minutter. Efter 39 minutter dukkede Adam Daghim så op og gjorde det til 1-1.

Efter 58 minutter kom Julius Beck på banen samtidigt med FCK’s Emil Højlund, og var med til at få tippet kampen over til Danmarks fordel. For blot fem minutter efter scorede FCK’s anden Højlund-tvilling, Oscar Højlund, til 2-1. Danmark vandt kampen 2-1 og topper derfor nu gruppen.

Brandvarme Bech

Tobias Bech har været fyr og flamme for De Hviie, hvor det i de seneste fem Superliga-kampe er blevet til fem mål og en enkelt assist. Dette resulterede i en udtagelse til Danmarks U21-landshold, hvor tidligere holdkammerat Thomas “TK” Kristensen også var udtaget.

U21-holdet lagde torsdag ud med en venskabskamp mod Marokko U21, hvor der var masser af spilminutter til nogle af de spillere der ikke får så meget spilletid for Steffen Højers U21-landshold. Både Bech og TK startede på bænken. I anden halvleg blev Bech bragt i spil, og her takkede han for tilliden ved at score Danmarks tredje mål og cementere 3-0 sejren.

Tobias Bech jubler.
Foto: Kronborgfotos

Mandag aften kom den vigtige kamp. Danmark skulle til Wales, for at forsøge at erobre førstepladsen i kvalifikationen til U21 EM. Tobias Bech startede som højre kant i Steffen Højers 4-3-3 system, mens TK spillede i midterforsvaret sammen med Vejles Oliver Provstgaard, som AGF tidligere har været interesseret i.

Blot fem minutter gik der før Tobias Bech viste kvaliteten og bragte Danmark på sejrskurs. Og så endda med det svage højre ben. Han er brandvarm for tiden. I det 89. spilleminut sendte Tobias Bech en dødbold ind i boksen, hvor Oliver Provstgaard scorede til 2-0. Til allersidst fik Wales dog scoret en enkelt, men Danmark løb med alle tre point og topper derved sin kvalifikationsgruppe. Island har dog en kamp i hånden, som kan sende dem op på ni point – et enkelt mere end Danmarks otte styks.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.