Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Landsholdoverblik: AGF’erne fik en mindeværdig sejr og nogle knap så gode nyheder


| Reham Thair |

Flere af De Hviie har taget den røde trøje på for at drage i aktion for landsholdet. Superligaen har nemlig stået stille i den seneste uges tid, og her kan du læse, hvordan AGF’erne har klaret sig rundt omkring i Europa.

Denne gang var to AGF’ere udtaget til A-landsholdsfodbold. Mikael Anderson var endnu engang valgt til at repræsentere Island, og Bailey Peacock-Farrell nåede heldigvis at overkomme sin skade efter sammenstødet med Bashkim Kadrii og var derfor klar til at spille for Nordirland.  

Nordirland lagde ud med at spille en venskabskamp mod Rumænien, dog blev Peacock-Farrell ikke valgt til startelleveren og måtte vente 46 minutter på en indskiftning. 

Her var der tale om en intens start, da Rumænien allerede fik scoret første mål efter blot 7 minutter, og efter 23 minutter kom Nordirland på tavlen med deres første mål. Kampen endte i uafgjort, og Peacock-Farrell fik markeret sig efter pausen ved at forhindre flere scoringer.

Venskabskampen mod Skotland bød endnu engang på et fint resultat. 1-0 til Nordirland, og her kunne Peacock-Farrell  glæde sig over fuld tid og et clean sheet på CV’et. 

Bailey klapper mod fansene

Island startede ud med en EM-kvalifikationskamp mod Israel, hvor Mikael Anderson først kom ind efter 73 minutter. Kampen endte i en 4-1 sejr til Island.

Opgøret mod Ukraine bød på et mindre fint resultat, og Mikael Anderson blev først skiftet ind 87 minutter inde i kampen. En masse spilletid for Anderson blev dermed ikke tilfældet i denne omgang, og Island måtte vende hjem med et nederlag på 1-2. 

Skadet Bech og Jensen-Abbew på bænken

U21-landsholdet startede sammen med Jonas Jensen-Abbew og Tobias Bech deres træning i Østrig. Landsholdet var i gang med at gøre sig klar til de to kommende kampe mod Østrig (en venskabskamp) og Litauen (U21 EM-kvalifikation). 

To dage inden kampen mod Østrig kom Tobias Bech til skade, hvilket gjorde ham ukampdygtig til begge kampe. Mads Sønderborg fra Viborg blev derfor indkaldt som erstatning. 

Til kampen mod Østrig spillede Jensen-Abbew de første 46 minutter, inden han blev skiftet ud med midtbanespilleren Oliver Provstgaard, som AGF tidligere har været meldt interesseret i. Kampen endte 1-1 med Oliver Sørensen som udlignende målscorer på et straffespark 70 minutter inde i opgøret.

Kampen mod Litauen bød på mere spænding og et bedre resultat. Her kunne landsholdet vende stolte hjem med tre mål og et clean sheet. Jonas Jensen-Abbew var desværre bænket under hele kampen. 

Jonas Jensen-Abbew i aktion for AGF mod FC Midtjylland.
Foto: Matti Kronborg

U20-landsholdet kunne også glæde sig over flotte resultater, da de vandt en venskabskamp 4-1 over Portugal. Jacob Andersen blev for anden gang udtaget til landsholdet og spillede alle 90 minutter i forsvaret.

Tre AGF’ere udtaget til U18

Danmarks U18-landshold havde tre venskabskampe på kalenderen, hvor det stod på opgør mod Marokko, Georgien og Portugal. Tre AGF’ere var blevet udtaget til landsholdet: Lukas Falk, Mikkel Kannegaard og Luka Callø. 

Mødet med Marokko bød på en ellers flot og tilfredsstillende kamp, hvor U18-landsholdet kunne glæde sig over en 2-0 sejr.

Til opgøret mod Georgien fik Lukas Falk, Luka Callø og Mikkel Kristensen en startplads. Kampen sluttede uafgjort med et mål for hvert hold og et gult kort til Mikkel Kristensen. 

Kampen mod Portugal bød på bedre resultater, og U18-landsholdet kunne fornøje sig med en sejr på 1-0. Her statede Falk inde og bemærkede sig positivt med et sejrsmål, mens Luka Callø kom på banen 74 minutter inde i kampen og var med til at hive sejren i land. U18 vandt dermed træningsturneringen.

Lukas Callø i kamp for AGF.
Foto: Kronborgfotos

En vild sejr og tre clean sheets for U17 

På U17-landsholdet havde Frej Elkjær Andersen sikret sig en startplads på venstre wingback i alle tre EM-kvalifikationskampe og spillede alle 90 minutter i de første to kampe. Viktor De Paoli fik desværre ikke spilletid trods udtagelsen.

Første møde mod Tyrkiet stod ikke på en spændende tid, da kampen endte i en nullert. Til gengæld kunne U17landsholdet komme ud af en tilfredsstillende kamp efter mødet med Serbien, der endte med en sejr på 0-1 og et gult kort til Frej Elkjær Andersen. 

Sidste kamp mod Georgien bød på et intenst og spændende opgør. U17-landsholdet var vældigt forberedt, og spillerne var tydeligvis mødt op for at for at give den gas på banen. 23 minutter inde i kampen kunne U17-landsholdet allerede juble over deres første mål, og efter blot to minutter kunne de endnu en gang fejre en ny scoring.

Det sprudlende spil blev ved indtil kampens slutning, hvor Oliver Højer fra FCK scorede sidste og syvende mål 93 minutter inde i kampen til slutresultatet 7-0. Dermed kunne de unge U17-spillere komme hjem med syv point og en førsteplads i deres gruppe i EM-kvalifikationen.

Adam Fuglsang og Mark Ian Steffensen fik noteret sig for optrædener for U16-landsholdet, mens Kristian Hjaltason og Tomas Oli Kristjansson var med det islandske U16-landshold, der mødte Gibraltar, Færøerne, Litauen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle