Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Knudsen: Intensiteten er på et helt andet niveau


| Jonas Roulund |

Magnus Knudsen kom til AGF fra Rostov FK i dette transfervindue og har fået spilletid i samtlige kampe i sæsonstarten. Nu ser han frem til at udvikle sig under Uwe Röslers krævende vinger i Aarhus.

22-årige Magnus Knudsen har spillet hele sin karriere i den norske liga – bortset fra en enkelt kamp i Rusland, inden Ukraine-krigen umuliggjorde den karrierevej.

Den 1. juli blev han præsenteret som ny mand i AGF, der hentede ham på en et-årig aftale via FIFA’s særlige krigsklausul.

Det har været en udfordrende omgang at tilpasse sig Superligaens spil, men Knudsen glæder sig over starten i AGF:

– Der er ingen tvivl om, at Superligaen er meget bedre end den norske. Det har været spændende og udfordrende at komme hertil, men jeg føler, at brikkerne stille og roligt falder på plads, så jeg kommer til at udvikle mig og vise mine bedste sider frem i den kommende tid, fortæller midtbanespilleren, som er flyttet til Aarhus med sin kæreste efter skiftet.

– Det er en dejlig by. Min familie og kammerater har været på besøg, og de havde også en god tid her, så det er skønt, fortæller Knudsen.

Magnus Knudsen

Meget at lære

Knudsen bærer rundt på et ganske fint fodbold-cv, hvor det blandt andet er blevet til landskampe for det norske U18, U19 og U20-landshold. I Lillestrøm har han desuden spillet 98 kampe, og herfra kender han allerede lidt til AGF’s spillestil, forklarer han:

– Uwe er meget direkte og har en klar plan, så det er udfordrende og intensivt, men alt formations- og spillestilsmæssigt har jeg prøvet før. Særligt i min tid i Lillestrøm, fortæller nordmanden, der dog fortsat har meget at lære.

– Intensiteten er på et helt andet niveau, og der er mange ting at lære på kort tid, men jeg synes, det går fint, og så ved jeg, hvad jeg skal arbejde på fremadrettet, fortæller han.

Magnus Knudsen til træning på Fredensvang.
Foto: Kronborgfotos

På søndag venter endnu en Superligakamp – denne gang hjemme på Ceres Park mod Lyngby BK, og efter to uafgjorte i træk, så er sejren nu ekstra eftertragtet.

– Vi har spillet godt og fortjent sejren i de seneste kampe, så nu er vi virkelig sultne og skal helt klart jagte de tre point mod Lyngby, siger Knudsen.

Han har indtil videre spillet syv kampe og scoret et enkelt mål i AGF-trøjen, men lad os da håbe, at der kommer mange flere – måske allerede på søndag.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle