Foto: Matti Kronborg

Knoester om skiftet til AGF: Var ikke i tvivl


| Alexander Hjorth Jensen |

Transfervinduet endte hektisk for AGF, og Stig Inge Bjørnebye, men til allersidst blev hollandske Mats Knoester hentet til Aarhus for at forstærke bagkæden. Han glæder sig over skiftet til Aarhus.

Fredag aften blev hollandsk Matsk Knoester præsenteret som ny forsvarsspiller i AGF, og  allerede søndag aften fik han debut, da han kom på banen til anden halvleg mod FC Midtjylland. Han er glad for hurtigt at være i gang med fodbolden i Danmark.

– Det har været en god ankomst, og det var dejligt at få sin debut så hurtigt, og under omstændighederne synes jeg det gik fint. Det var godt, vi kom tilbage i kampen og fik et point ud af det – det synes jeg vi som minimum havde fortjent. Og alle har taget godt imod mig og sørget for, at jeg med det samme har følt mig godt tilpas og som en del af gruppen, fortæller han og uddyber:

– Jeg prøvede bare at gøre mit bedste på banen og gøre det, jeg skulle, og fokusere på holdets bedste. Og selv om jeg er helt ny, så synes jeg det gik okay, fortæller Mats Knoester til AGF.dk.

Mats Knoester varmer op, forud for sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Var ikke i tvivl

Den 188 centimeter høje stopper kommer til Aarhus på en lejeaftale fra de ungarske mestre Ferencváros, hvor han har spillet det seneste års tid.

– Jeg var egentlig ikke i tvivl, da jeg fik tilbuddet. Der skulle tages nogle hurtige beslutninger, men efter gode samtaler med Uwe og Stig, var jeg meget interesseret i projektet og i klubben. Jeg kendte også lidt til Superligaen, som er en stærk og kompetitiv liga, og jeg har en ven, som bor tæt på Aarhus, der kunne fortælle om AGF og om byen, forklarer hollænderen.

– Og generelt er Danmark jo kendt som et dejligt land. Så alt i alt havde jeg en rigtig god følelse om skiftet, siger Mats Knoester.

Mats Knoester modtager bolden foran Oliver Sørensen fra FC Midtjylland.
Foto: Matti Kronborg

Landsholdspausen skal udnyttes

Mats Knoester er ikke landsholdsaktuel for Holland, og derfor skal han bruge landsholdspausen i Aarhus, hvor han skal træne med resten af de spillere der ikke er udtaget til at spille for deres landshold.

– Pausen kommer med en god timing. Vi har nu tid til at træne og samtidig får jeg lidt fri til at kunne komme helt på plads med min familie i en ny by. Og så ser jeg frem til en god uge frem mod den næste kamp. Jeg har hørt lidt om den kamp mod Brøndby – det bliver en stor kamp. Så det glæder jeg mig til, siger Mats Knoester.

Brøndby IF gæster Ceres Park søndag d. 17. september, hvor Knoester og resten af AGF-holdet med en sejr kan indhente gæsterne i tabellen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.