Foto: Matti Kronborg

Jens Jønsson: En drengedrøm at slutte i AGF


| Jonas Roulund |

Jens Jønsson optrådte fra 2012 til 2016 i AGF, men siden har udenlandske klubber under sydligere himmelstrøg haft glæde af midtbanespilleren. Han drømmer dog om at slutte karrieren i Aarhus.

30-årige Jens Jønsson kom til AGF fra Lyseng som lilleputspiller og arbejdede sig siden op som fast mand på førsteholdet i AGF, hvor han nåede 120 kampe i 1. division og Superligaen.

I dag tørner han ud for AEK Athen, der spiller med i Europa. I går blev det til en 2-3 sejr over Brighton i Europa Leagues gruppespil, og i den forbindelse tog TV 2 en snak med den tidligere AGF’er.

– Det har faktisk givet mig muligheden for at udfolde mig noget mere. Altså, jeg er ingen Iniesta eller Xavi, og det bliver jeg aldrig, og jeg er stadig hentet til AEK for det, jeg viste i Cadiz, hvor jeg også synes, jeg fik vist, at jeg kunne spille fodbold. Men det er klart, at når man møder mindre hold, så kommer vi til at have bolden meget mere, og det kræver mere af mig at vise nogle flere ting på bolden, og det er udviklende for mig, for på det stadie, jeg var på i AGF og Konyaspor, var vi jo heller ikke et tophold, forklarer Jønsson, der skiftede til AEK Athen fra spanske Cadiz i sommeren 2022.

AGF er eneste mulighed i Danmark

Jønsson skiftede fra AGF til Konyaspor i Tyrkiet tilbage i 2016, og selvom han har det glimrende i udlandet, så trækker Danmark fortsat i den rødtoppede midtbanemand:

– Jeg føler, jeg har fundet min klub i AEK, men jeg kan godt mærke, at venner og familie begynder at trække i mig også. Fodbold kan gå hurtigt, men der er kun AGF for mig. Det er kun dem, der er aktuelle i Danmark, og det er en drengedrøm for mig at slutte i AGF, men om det sker, det ved jeg ikke. AGF er min hjerteklub, og klubben betyder sindssygt meget for mig, siger 30-årige Jønsson.

Han har spillet 47 kampe og scoret en enkelt gang i AEK Athen, hvor han har kontrakt frem til sommeren 2026.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.