Benjamin Hvidt klapper af fansene efter en kamp (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Hvidt kæmper for comebacket: En fordel at have prøvet det før


| Jonas Roulund |

Benjamin Hvidt kæmper fortsat for at vende retur på træningsbanen og genoptage livet som Superligaspiller. I begyndelsen af 2024 kan vi måske begynde at se ham træne med for fuld styrke igen.

Efter et solouheld på træningsbanen tilbage i sommeren 2021 rev unge Benjamin Hvidt sit korsbånd over i det højre knæ. Et comeback fulgte i august 2022, men i januar 2023 gik det så galt igen. En træningssession endte brat for midtbanespilleren, som fik et lille skub under et retningsskifte – landede forkert og måtte under kniven igen – med samme knæ.

Nu arbejder den 23-årige midtbanespiller for at genvinde styrken i benet, så han igen kan bidrage på banen i AGF. Og comebacket nærmer sig, fortæller han til Aarhus Stiftstidende.

– Uha, det er altid farligt at sætte en dato, men på den anden side af nytår. Om det så er midt-januar eller midt-februar eller først til marts, kommer an på, hvordan det hele flasker sig. Det kommer, når det kommer, siger Benjamin Hvidt.

Benjamin Hvidt gør sig klar til at komme på banen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Rutineret 23-årig

Hvidt er den spiller i AGF’s nuværende trup, som har været længst tid i Superligatruppen. Syv år er det blevet til, men spillemæssigt har det ikke været det eventyr, man kunne håbe på.

Det dengang 16-årige talent fra Kolind på Djursland blev rykket op i Superligatruppen i sommeren 2016 og fik debut under Glen Riddersholm som 17-årig. Siden er det dog blot blevet til 68 kampe for De Hviie.

Årsagen skal findes i det højre knæ, som sammenlagt har holdt ham ude i knap to år, men han insisterer nu alligevel på, at det ikke har sat sig i psyken, at han har været ude to gang med samme knæ.

– Nej, slet ikke. Sidst var det jo først 16 måneder efter at jeg var blevet opereret, at det skete igen, og der havde jeg trænet fuldt med i mange måneder. Så det kan jo ske når som helst, hvis det vil ske. Så hvis kroppen er klar til det, fysioterapeuterne giver mig lov og jeg føler mig klar i hovedet, er det bare om at komme i gang.  Det er trods alt en fordel at have denne gang, at jeg desværre har prøvet det hele før, siger Benjamin Hvidt.

Midtbanespilleren har optrådt for det danske U16-, U17-, U18-, og U19-landshold – men seneste kamp i rødt og hvidt ligger tilbage i februar 2019.

Kontrakten med AGF udløber i sommeren 2025, så der er stadig lidt tid at gå på i forhold til at genvinde formen – og overbevise klubben om, at han fortsat kan konkurrere på eliteniveau.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.