Hvidovre IF – AGF: De Hviie gjorde hvad de skulle i HvidovreFor første gang i cirka 25 år blev der spillet en Superliga-kamp i Hvidovre. AGF fik æren af at genintroducere Superliga-fodbold på Hvidovres Pro Ventilation Arena, som søndag eftermiddag dannede rammen for AGF’s sejr over Hvidovre IF.

Mod Club Brugge var posen blevet rystet, hvilket blandt andet havde givet plads til spillere som Akoto, Serra og Knudsen. De spillere var dog tilbage på bænken søndag eftermiddag. Dermed var det igen Mølgaard, Mortensen og alle de andre vante navne, der var foretrukket i Uwe Röslers startopstilling.

Den eneste lille overraskelse var, at der var blevet plads til Eric Kahl på venstre wingback, hvor Uwe normalvis har foretrukket Gift Links. Sydafrikaneren var dog ikke til rådighed mod Brugge, grundet en skade. Så det kan tænkes, at han stadig ikke er helt klar til at starte inde. Retfærdigvis skal det dog nævnes at Eric Kahl spillede en glimrende kamp mod Club Brugge.

Kampens forløb

Efter lidt under to minutters spil fik AGF et frispark i en farlig position. Leverancen var dog ikke perfekt fra Kahl, og det blev derfor ikke farligt.

Omkring fem minutter gik der, før Hvidovre blev farlige. Kantspilleren Lirim Qamili snød Eric Kahl bredt i banen, og kunne derved fortsætte ind i banen. Heldigvis havde AGF styr på den tværbold Qamili forsøgte at smide på tværs af feltet.

AGF-spillerne klapper af de medrejsende fans i Hvidovre.
Foto: Matti Kronborg

Efter syv minutter hægtede Thomas “TK” Kristensen selvsamme Qamili, bredt i banen. Derved fik Hvidovre et frispark til højre for AGF’s felt. Den blev flot lagt ind i boksen af Magnus Fredslund, og heldigvis for AGF fik Nicolai Geertsen ikke ordentligt træf på bolden inde i feltet.

Det var generelt ikke en god start for AGF. Det første kvarter gik Hvidovres vej, og man kan forestille sig at der var panderynker, nede hos Uwe og co. på bænken.

Efter Nicolai Geertsen havde sat en hård tackling ind på AGF’s Mikael Anderson, fik Hvidovres cheftræner, Per Frandsen, brokket sig til kampens første gule kort.

Efter blot 19 minutter måtte Lirim Qamili udgå med en skade. Han blev erstattet af Hvidovres nummer ni, Tobias Thomsen.

AGF formåede slet ikke at sætte noget sammen, men lige pludselig fik Mads Emil Madsen og Felix Beijmo kombineret sig flot igennem i højre side, og så var det simpelt for Beijmo at lægge bolden ind til en helt fri Patrick Mortensen. Anføreren skulle bare prikke bolden i mål fra kort afstand, og så stod der pludselig 0-1 på måltavlen. Derved fik Paddy lavet sit første sæsonmål.

Patrick Mortensen scorer til 0-1 i Hvidovre, 6/8/23
Foto: Matti Kronborg

I resten af første halvleg blev ingen af holdene særligt farlige, og derved kunne AGF gå til halvleg med et rent bur og en enkelt scoring fra Patrick Mortensen.

2. halvleg

Efter pausen bød de to klubber på cirka samme kampbillede, som vi havde set de første 45 minutter. Hvidovre var energiske og forsøgte at komme igennem AGF’s defensiv, men manglede den sidste kvalitet. Det var helt generelt ikke nogen køn kamp, hvor de to hold formåede at ødelægge hinandens spil. Kampen var plaget af dårlige pasninger og lavt tempo.

Efter 55 minutter måtte dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt igen finde sit gule kort frem, da Hvidovres Magnus Fredslund satte en for hård tackling ind på Nicolai Poulsen.

Hvidovre blev for alvor farlige efter 57 minutter, hvor Tobias Thomsens afslutning heldigvis blev blokeret af AGF-forsvaret, hvilket resulterede i et hjørnespark til hjemmeholdet.

I det 60. minut kom den første AGF’er i dommerens sorte bog, da Felix Beijmo sparkede bolden væk, og derfor fik et gult kort.

Cheftræner Uwe Rösler har tydeligvis ikke været tilfreds med hvad han så, for efter cirka en times spil skiftede han tre mand ud. Ud gik Mikael Anderson, Mikkel Duelund og Felix Beijmo. De blev erstattet af Magnus Knudsen, Tobias Bech og Michael Akoto. Derved blev Tobias Mølgaard skubbet ud som højre wingback og Michael Akoto overtog rollen som højre stopper. Knudsen og Bech afløste Anderson og Duelund én-til-én.

I det 64. minut kom Tobias Bechs første store opgave, da han skulle sparke et frispark mod mål, fra cirka 25 meter. Bolden endte dog desværre lige i ansigtet på Hvidovres Tobias Thomsen, som var én af de tre mand i frisparksmuren. Denne hovedskade førte til et kort spilstop.

Efter Patrick Mortensen havde scoret i første halvleg, skulle vi vente til det 70. minut før der igen var en spiller der fik sat en afslutning indenfor målrammen. Denne gang var det Mads Emil Madsen, der efter en smart kombination efter et indkast, forsøgte at dirigere bolden over i det lange hjørne, men Hvidovre-målmand Filip Djukic havde styr på forsøget.

Der var mildest talt langt mellem snapsene for begge mandskaber. Men i det 74. minut kiksede Tobias Bech en afslutning, men efter lidt tilfældigheder endte bolden for fødderne af den norske indskifter Magnus Knudsen, som stille og roligt lagde bolden i kassen til stillingen 0-2.

Magnus Knudsen på vej ud til AGF's fans, for at fejre sin 0-2 scoring i Hvidovre.
Foto: Matti Kronborg

Kort efter scoringen satte Uwe endnu mere offensivt skyts ind, da angriberen Janni Serra erstattede Nicolai Poulsen.

Efter 78 minutter forsøgte den tidligere AGF’er Martin Spelmann sig med en førstegangsafslutning udenfor feltet, som den nye keeper Bailey Peacock-Farrell dog stensikkert tog sig af inde i kassen.

Hvidovres Tobias Thomsen måtte efter cirka 80 minutter, da han stadig ikke helt var kommet sig over den bold han fik i hovedet tidligere i halvlegen.

I det 89. minut kom AGF’s unge håb Adam Daghim på banen i stedet for målscorer Patrick Mortensen.

I overtiden forsøgte Hvidovres Mathias Andreasen sig på akrobatisk vis med et saksespark i AGF’s målfelt, men forsøget gik dog lige forbi stolpen.

Dommer Burchardt havde lagt otte minutter til den ordinære spilletid, og da disse var løbet ud kunne han fløjte kampen af med slutstillingen 0-2 på måltavlen. AGF fik derved stoppet stimen af nederlag, og kunne sætte tre vigtige point på Superliga-kontoen.

Hvad vi lærte

Hvidovre var hårdt ramt af fravær. Flere af Per Frandsens foretrukne var ikke i stand til at spille søndag eftermiddag, og opgaven blev bestemt ikke nemmere da Lirim Qamili måtte udgå da der var spillet under 20 minutter. Den vævre kantspiller havde ellers været banens farligste mand i kampens indledning.

AGF’s bredde i er langt bedre end i seneste sæson. I flere kampe i den forgangne sæson blev AGF dårligere når man var nødsaget til at skifte ud. Dette er ikke længere tilfældet. At have en mand som Tobias Bech at skyde med fra bænken, er et testamente til hvor stærk AGF’s bredde er blevet. Derudover kommer målscorer Magnus Knudsen også ind fra bænken.

Kampfakta:

Spillested: Pro Ventilation Arena, Sollentuna Alle 1, 2650 Hvidovre.

Resultat: 0-2

25: Patrick Mortensen (AGF)

75: Magnus Knudsen (AGF)

Gule kort: Per Frandsen (cheftræner, Hvidovre IF), Magnus Fredslund (Hvidovre IF), Felix Beijmo (AGF), Matti Olsen (Hvidovre IF)

Opstillinger:

Hvidovre IF (3-4-3): Djukic – Stenderup, Olsen, Geertsen – Iljazovski, Spelmann, Fredslund, Lysholm – Qamili (20: Thomsen, 81:Papuga), Smed (70: Andreasen), Jakobsen.
 
AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, TK – Beijmo (60: Akoto), Poulsen (77: Serra), Madsen, Kahl – Anderson (60: Knudsen), Duelund (60: Bech) – Mortensen (89: Daghim).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.