Foto: AGF.dk

Hvem er AGF’s assistenttrænere?


| Jonas Roulund |

AGF offentliggjorde i går, at Kenneth Dokken skifter assistenttrænerrollen ud med en cheftrænertitel i Odds BK. Reddington, Tjärnberg og Grobelny overtager Dokkens opgaver, og her kan du blive lidt klogere på deres baggrunde.

Kenneth Dokken rejser på fredag til Norge for at begynde sin nye tilværelse som cheftræner i Eliteserieklubben, Odds BK.

Det burde jo efterlade en tom plads i trænerstaben, men AGF oplyser, at planen ikke er at hyre nye folk ind.

I stedet overtager de nuværende trænere fra staben – Dave Reddington, Marcus Tjärnberg og Philipp Grobelny – Dokkens arbejdsopgaver, som primært bestod i at træne det offensive spil.

De tre trænere får dermed udvidet resortområdet i den kommende tid, da de i forvejen har haft ansvar for forskellige dele af træningen på Fredensvang.

AGF spillere til træning på klubbens anlæg Fredensvang i Viby J.
Træning på Fredensvang (Foto: Jonas Roulund)

Den analytiske svensker

I sommeren 2021 blev Marcus Tjärnberg præsenteret som ny 1st team analyst i AGF, og Bjørnebye understregede i den forbindelse, at man ønskede at opgradere analysedelen på træningsbanen.

36-årige Tjärnberg har dermed ansvaret for hele analysedelen omkring førsteholdet. Her er både tale om analyser af modstandere op til, under og efter kampene, hvor video og data løbende anvendes til at forbedre spillet.

Svenskeren har en baggrund som videoanalytiker for det svenske landshold, og så har han ageret assistenttræner i Sollentuna FK, videoanalytiker i Djurgården og på Montverde Academy i USA.

Den tyske forbindelse

Et år efter Tjärnbergs ankomst blev Philipp Grobelny tilføjet til trænerstaben.

Han er 34 år og kender Uwe Rösler indgående fra deres fælles tid i Fortuna Düsseldorf.

Philipp Grobelny i AGF-trøje.
Foto: AGF.dk

Tyskeren var i Düsseldorf i 10 år, hvor han arbejdede sig op fra ungdomsafdelingen til en rolle som videoanalytiker for førsteholdet.

I AGF har han særligt fokus på den individuelle udvikling og har arbejdet tæt sammen med Tjärnberg i forbindelse med analyser og brug af data til performanceoptimering.

Både han og Tjärnberg er aktive observatører til træningerne på Fredensvang, hvor de løbende giver feedback og kommer med input til spillere og trænere, mens video- og datamateriale indsamles til efterfølgende evaluering og gennemgang.

Den velkendte profil

Dave Reddington er den mest velkendte af de tre assistenter, da han har en glorværdig fortid i Premier League-klubben, Crystal Palace.

Englænderen begyndte trænerkarrieren i Stevenage, da han som 20-årig trænede klubbens U18-hold. I 2004 rykkede han så til Crystal Palace, hvor han blev tilknyttet ungdomsafdelingen.

Fra 2009 til 2013 prøvede han kræfter med Watfords ungdomsafdeling, inden han returnerede til Palace og blev assistenttræner for klubbens U23-hold.

Dave Reddington - AGF's assistenttræner.
Foto: Kronborgfotos

I 2018 blev han så forfremmet til First Team Coach og agerede Roy Hodgsons højre hånd i Premier League frem til 2021.

I sommeren 2021 kom han til Aarhus, hvor han har været Röslers første-assistent.

Det er ofte Reddington, man ser styre træningerne på Fredensvang, hvis Rösler har brug for at se tingene lidt på afstand.

Englænderen har tidligere udtalt, at han nyder tilværelsen i Aarhus og på Fredensvang – og at han ikke savner livet i England.

AGF’s trænerstab består dermed af følgende:

Cheftræner: Uwe Rösler

Assistenttræner: Dave Reddington

Assistenttræner: Philipp Grobelny

Målmandstræner: Frode Grodås

Chefanalytiker: Marcus Tjärnberg

Fysisk træner: Andreas Skovgaard

Præstationstræner. Phil Mansfield

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.