Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Her er AGF’s Conference League-modstanderOnsdag eftermiddag blev der trukket lod til UEFA Conference Leagues kvalifikationsrunder. Og her var AGF’s navn selvfølgelig én af kuglerne i bowlen.

Resultatet af lodtrækningen blev en stor og svær modstander. Belgiske Club Brügge venter nemlig AGF. Den belgiske klub nåede kvartfinalerne af seneste sæsons Champions League, så det er altså et hold, der er vant til at præstere i Europa. På vejen til kvartfinalen, hvor Brügge blev slået ud af Benfica, slog belgierne bl.a. Atletico Madrid.

Det første opgør spilles i Belgien torsdag d. 27. juli, og de to hold mødes til returkampen ugen efter på Ceres Park torsdag d. 3. august.

AGF oplyser, at billetsalget til kampene starter i begyndelsen af juli, mens sæsonkortholdere vil have fortrinsret til billetterne.

Her kan du blive lidt klogere på den belgiske modstander.

En underlig sæson i Brügge

Club Brügges flotte europæiske kampagne blev spillet under to forskellige cheftrænere. Mens man i Champions League leverede fantastiske resultater, så gik det nemlig knap så godt i den hjemlige liga, Jupiler Pro League. Dette betød, at man i december fyrede cheftræner Carl Hoefkens og erstattede ham med den tidligere engelske landsholdsspiller Scott Parker. Englænderen blev dog allerede fyret i marts.

Så derfor har man nu sin tredje cheftræner på kun et halvt år, og valget er faldet på norske Ronny Deila, som flest nok kender fra sin tid som cheftræner i Celtic. Nordmanden stiller oftest sit hold op i en 4-2-3-1 formation, som eksempelvis også OB gør herhjemme.

I seneste sæson formåede Club Brügge at komme med i mesterskabsspillet, men endte sidst med ti point op til Royale Union SG på tredjepladsen.

Et kæmpe hold i Belgien

Kun RSC Anderlecht har vundet flere belgiske mesterskaber end Club Brügge. 18 gange har Brügge vundet det belgiske mesterskab, mens man er blevet nummer to hele 23 gange – ofte fordi Anderlecht har stået øverst på podiet.

Club Brügge spiller sine hjemmekampe på Jan-Breydel-Stadion, hvor der er plads til 29.062. Rivalerne fra Cercle Brügge spiller også sine hjemmekampe på samme stadion. Nogle kan måske huske, at Danmark ved EM 2000 tabte 0-3 til Frankrig på Jan-Breydel-Stadion. Der er kun en halv times kørsel fra Oostende-Brugge International Airport til stadion.

Brügges profiler

Der er et par velkendte navne på Club Brügges hold. Den tidligere Liverpool-målmand Simon Mignolet vogter buret for belgierne, mens man har nogle kæmpe profiler på kanterne.

Her råder man nemlig over Noa Lang, der for få dage siden scorede for Holland imod Kroatien. Udover Lang har man også canadiske Tajon Buchanan, da senest har været rygtet til Champions League-finalisterne Inter. Brügge har et luksusproblem på kantpositionerne, fordi man har også danske Andreas Skov Olsen i truppen, der inden sin skade var fast mand for belgierne.

På den offensive midtbane finder man holdets anfører, Hans Vanaken, der har spillet 23 landskampe for Belgien. Han er en atypisk offensiv midtbanespiller, da han er ca. ligeså høj som Yann Bisseck, 195 centimeter. I seneste sæson lavede han ti mål i den belgiske Jupiler Pro League.

Udover Skov Olsen har også Brügges Raphael Onyedika og Casper Nielsen, tidligere spillet i Superligaen.

AGF og Club Brügge i Europa

Club Brügges europæiske meritter er mere imponerende end De Hviies. Belgierne har aldrig vundet turneringen Den Europæiske Mesterholdsturnering – den turnering vi i dag kender som Champions League, men i 1978 nåede de finalen, som dog blev tabt 1-0 til Liverpool. To år forinden havde Club Brügge tabt UEFA Cup-finalen til selvsamme Liverpool.

AGF og europæisk deltagelse er ikke noget lykkeligt ægteskab. AGF’s bedste resultat i den bedste europæiske turnering er en kvartfinale imod Benfica i 1960/61-sæsonen, som desværre blev tabt 2-7 samlet. Derudover kan mange nok huske AGF samlede 0-1 nederlag i kvartfinalen mod FC Barcelona i Pokalvindernes Europa Cup 1988/89.

Der venter altså en stor opgave for Rösler og co., når det går løs i Belgien den 27. juli, men bolden er som bekendt rund, og alt kan ske i fodbold.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle