Foto: Matti Kronborg

Glad sportschef efter forlængelse: Jesper sætter en høj standardJesper Hansen har stor andel i den store succes klubben mærker for tiden, hvor vores stærke forsvar er Superligaens bedste. Dette har også medført en forlængelse til stor glæde for klubbens ledelse.

Han er en vigtig del af det, der lige nu bliver beskrevet som Superligaens bedste forsvar. Efter Jesper Hansen er kommet til AGF i sommeren 2021, er fansenes kærlighed til ham kun vokset, og succesen kulminerede, da han i april endelig slog Mogens Kroghs clean sheet rekord.

Men det er ikke kun fansene, som er vilde med målmandskongen. Klubben har nemlig belønnet den rutinerede keeper ved at forlænge kontrakten med Hansen til sommeren 2024.

Glad sportschef

Sportschef Stig Inge Bjørnebye blev ansat i klubben for to år siden og var derfor med til at hente Jesper Hansen til klubben. Han sætter nu lidt ord på, hvad forlængelsen og Hansen betyder for klubben:

– Jesper har været en god sidste skanse for os i sin tid i AGF, og han har haft en rigtig flot sæson, hvor han også har skrevet sig ind i historiebøgerne. Selv om han er har lang erfaring og mange kampe bag sig, er han stadig en meget ærgerrig spiller, der fortsat er i en flot fysisk form og som passer godt på sig selv. Så vi er meget glade for, at Jesper kan se sig selv i AGF i yderligere en sæson, fortæller sportschefen til agf.dk.

Sportschefen sætter også lidt ord på, hvilken effekt Jesper Hansen har på resten af holdet, og her er der heller ikke meget negativt at sige:

– Jesper Hansen sætter en høj standard for sig selv og for sine holdkammerater, og han har en stærk vindermentalitet og en seriøsitet om sit fag, der passer perfekt ind i vores værdier, og på den måde er han en inspiration for – ikke bare resten af målmands-gruppen, men for hele vores trup, fortæller Bjørnebye.

Vigtig for holdet

Med sine 38 år er Jesper Hansen soleklar alderspræsident på holdet, men det har ikke stoppet ham fra at spille en stor rolle på mandskabet.

Vigtigheden af Hansen understreges, da han i igangværende sæson også er blandt de målmænd med flest clean sheets. Her deler han førstepladsen med Patrick Carlgren fra Randers FC. De to keepere har hver 10 rene bure i denne sæson. Carlgren har dog gjort det på 25 kampe, mens Hansen har brugt 27 kampe på den præstation.

Dette har været med til at betyde, at AGF er blevet et af de hold der sværest at score imod, og vi også det hold, der blevet scoret færrest mål imod.

Så med forlængelsen, er det ikke til at sige, hvad Hansens rekord ender på, men nu der god tid til at jagte endnu flere clean sheets.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.