Felix Beijmo efter træning på Fredensvang (Foto: Valdemar Jarl Andreasen)

Felix Beijmo: – Glad for tilværelsen i AGF


| Valdemar Andreasen |

AGF har skudt forårssæsonen i gang med en sejr over AaB, hvor det blev til fuld spilletid for vores nytilkomne svensker. Felix Beijmo er faldet godt til i Aarhus og ser frem til sin hjemmebanedebut mod Silkeborg på søndag, siger han i et interview med KSDH.dk på Fredensvang.

Felix Beijmo startede sin tid i AGF med 90 minutters spilletid i en stormfuld kamp mod AaB. Nu sætter han ord på, hvordan opstarten i AGF og Aarhus har været:

– Det var selvfølgelig en fantastisk følelse at få min officielle debut for klubben og at toppe det med en 1-0 sejr under svære omstændigheder, gjorde det endnu sødere, fortæller han.

Felix Beijmo spillede hele kampen mod AaB som højre wingback, hvilket er den position, han foretrækker. Han har været vant til at spille både som wingback i et 3-5-2 system, men også gjort sig som almindelig back i et 4-4-2 system.

– Jeg ser mig selv som en spiller, der både er god defensivt og offensivt. Jeg kan godt lide at tage ansvar og fighte, når jeg forsvarer, men også at bidrage til det offensive med kreativitet og en masse indlæg, siger han og forklarer, at han er glad for rollen, fordi han skal dække en stor distance ved både at forsvare og angribe.

Felix Beijmo er faldet godt til i Aarhus

Felix Beijmo blev hentet sidst i transfervinduet og nåede kun at være med på den sidste træningslejr til Spanien, hvor fokus var på det taktiske. Men han synes dog, at det har været nemt at træde ind i truppen.

– Jeg er faldet rigtig godt til i klubben, truppen og byen. Det gik hurtigt, så jeg ventede ikke med at få tingene til at ske. I stedet gik jeg bare ind og lærte drengene at kende ved at snakke med dem. For at fornemme og opleve Aarhus samt aarhusianerne, har jeg været ude i byen. Både på restaurant og på café for at drikke kaffe, fortæller den 25-årige svensker.

Det var svært at analysere så meget ud fra det taktiske, der er blevet arbejdet med i opstarten, efter kampen i Aalborg, da stormen Otto raserede og gjorde betingelserne for flot fodbold nede ved fødderne umulige. Felix Beijmo mener dog, at man kunne se eksempler på de ting, de har trænet særligt i opspillet.

– Selvfølgelig var det meget specielt at spille i stormen – jeg tror ikke, jeg har prøvet at spille i noget vejr, som var så vildt og voldsomt. Men jeg synes, vi handlede på en rigtig god måde. Vi spillede de kort, vi fik på hånden og udnyttede dem godt, når det kom til, hvordan vi skulle spille. Det var jo to forskellige halvlege en i medvind og en i modvind, så jeg føler, vi viste en fantastisk karakter, siger Beijmo.

Ser frem til gensyn med ‘GF-fansene

Han ser frem til en kamp mod Silkeborg, hvor vejrforholdene er mere normale, så de kan bruge flere af de ting, de har arbejdet på. Her ser han også frem til sin hjemmebanedebut på Ceres park.

– Jeg har hørt, at der er mange fans, som skaber en rigtig god stemning, så jeg ser frem til at se dem alle og få en rigtig god kamp med holdet.

Fansene hoppede og sang fra opvarmning til slutfløjt. Felix Beijmo understreger, at støtten er rigtig god, og at det var vildt at se et udsolgt udebaneafsnit i Aalborg på trods af vind og vejr – noget, der motiverer ham og resten af AGF-truppen.

Der var dog en sjov episode under opvarmningen på Aalborg Portland Park: Felix Beijmo kendte nemlig ikke til Fenerbache-ritualet, hvor en spiller bliver sunget hen til en hyldest inden kampen af de inkarnerede AGF-fans.

– Gutterne sagde ’Felix, Felix, du skal ud til fansene’, før det gik op for mig. Men nu ved jeg det til de fremadrettede kampe, så det er nice, slutter backen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.