Foto: AGF.dk

FCN-fan om Jensen-Abbew: Virkelig solid all-round pakkeI transfervinduets døende timer fik AGF hentet en forstærkning til bagkæden. Navnet er Jonas Jensen-Abbew, og vi har taget en snak med en FCN-fan for at høre, hvad vi kan forvente af den nye forsvarsspiller i den hvide trøje.

Jonas Jensen-Abbew blev hentet til AGF på transfervinduets sidste dag og fik pæne ord med på vejen fra både FC Nordsjælland og AGF. Men hvem er den 187 centimeter høje midterforsvarer? Hvad kan vi forvente? Det kan Casper De Linde hjælpe med at gøre os klogere på.

Han er fast mand hos FC Nordsjællands fan-podcast Dreamin’, samt en del af fodboldkollektivet Nordic Football Data, der leverer detaljerede profiler af spillerne i de nordiske fodboldligaer.

— AJ var i en situation, hvor han ville væk, da konkurrencesituationen gjorde det ekstremt svært for FC Nordsjælland at love ham spilletid. Nordsjælland har virkelig forsøgt at holde på AJ, det kan jeg sige uden noget bullshit, men han ville et sted hen, hvor der var kortere til spilletid, fortæller Casper de Linde.

Foto: kronborgfotos

Grundet en fejl i sin ungdomstid i FC Nordsjælland, hvor hans initialer blev byttet om, går Jonas Jensen-Abbew under kaldenavnet AJ.

— Først og fremmest, så kom han til Farum fra AB og har været i Nordsjælland i en del år. Han blev dansk mester med U17 og var anfører på U19-holdet, hvilket jeg synes siger en del om hans karakter. Han er sådan én som ungdomsspillerne læner sig op af, på trods af at han kun er 21 år gammel, fortæller FCN-tilhængeren.

Det blev til cirka fire og et halvt år i FC Nordsjælland for den nu 21 årige stopper, der kom til Farum-klubben i 2019.

En god all-rounder

Jonas Jensen-Abbew har været højt agtet internt hos FC Nordsjælland, men grundet andre dygtige stoppere, så er det ikke blevet til særligt meget spilletid for danskeren.

— Han har jo ikke vildt mange minutter for FC Nordsjælland, men han fik en del spilletid på sit lejeophold hos HB Køge. Angående hvilken type spiller han er, så er han en rigtig god all-round forsvarsspiller. Han har en fin pasningsfod, er skarp på de lange afleveringer. Han har ikke den samme topfart som nogle af vores afrikanske spillere har, men for en forsvarsspiller har han en rigtig fin fart. Han er fin på låget, uden at være Tingager. Han er uddannet i Nordsjælland, så han er vant til at absorbere presset. Han har en virkelig solid all-round-pakke som forsvarsspiller, der bare ikke er blevet modnet nok de sidste par år, fordi han ikke har fået nok minutter på førsteholdet.

Jonas Jensen-Abbew var lejet ud til HB Køge i efteråret 2022, hvor han var fast mand i HB Køges tre-mands forsvar.

— Han er blevet klemt. Man kan undre sig lidt over, hvorfor man hentede Lucas Hey. Fordi det kunne jo godt ses som et tegn på, at man alligevel ikke stolede helt hundrede procent på AJ. Men når AJ har fået lov at spille, så opdager man ikke, at man går kvalitetsmæssigt særligt meget ned i niveau.

Eric Kahl og Jonas Jensen-Abbew i duel.
Foto: Kronborgfotos

Erfaring med lignende spilsystemer

— Jeg har set nogen sammenligne ham med Bisseck, og der er han altså ikke. Han spiller stadigvæk relativt sikre pasninger, og han bryder ikke linjerne fremadrettet, som Bisseck gjorde. AJ gør tingene relativt simpelt, hvilket jeg tror hænger mere sammen med selvtillid og minutter i benene, end med evnerne, fortæller de Linde, som mener, at forsvarsspilleren hurtigt kommer til at kunne indgå i AGF’s system.

— Han har spillet både højre og venstre stopper for os, men jeg er ret sikker på, at han har spillet i en trebackkæde i Køge under Daniel Agger i et halvt år, hvor AJ spiller alle kampe fra start. FC Nordsjælland og AGF bygger op på nogenlunde samme måde, da FC Nordsjælland lader en midtbanespiller falde ned og derved bygger op med tre mand. Så i opbygningsspillet har jeg absolut ingen bekymringer for AJ, siger FCN-tilhængeren.

Og det er nemlig helt korrekt – HB Køge spillede primært med tre mand i forsvaret, da Jonas Jensen-Abbew var udlejet til dem i efteråret 2022.

AGF’s nyeste mand har allerede fået sin uofficielle debut, da man slog Viborg 2-1 i seneste testkamp. Her spillede Jonas Jensen-Abbew med nummer 46, men det er planen at stopperen fremover vil spille med nummer 40.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.