FCN – AGF: Teenagerne blev trynet


| Jonas Roulund |

Solen skinnede, og det gjorde spillerne også, da teenagerne fra Farum skulle kyses søndag aften. Andenpladsen mod fjerdepladsen. Et fyldt awayafsnit. Nu skulle det være! Kom så med tre point til Jylland!

Det var to pointtrængende mandskaber, der mødtes i Farum søndag aften. FCN med håbet om guldmedaljer hårdt presset af FCK. AGF velvidende, at kun en sejr ville tælle i kampen for top tre efter Viborgs sejr tidligere på dagen.

Og det kom til at præge Right to Dream Park. Begge mandskaber med taktiske finesser, og især sprang det i øjnene, at Rösler valgte at bænke Poulsen for at få en mere boldspillende midtbane. Vi havde dermed både Yakob, Anderson, Madsen og Duelund på banen samtidig fra start.

Ikke siden Silkeborgs 2-0 sejr i august havde FCN tabt på eget kunstigt græs, men med de taktiske justeringer kunne solsøndagens jagt på tre point til Aarhus tage sin begyndelse med et smukt fyldt udebaneafsnit i ryggen.

AGF-tifo på Right To Dream Park.
AGF-tifo på Right to Dream Park (Foto: Matti Kronborg)

Kampens forløb

Begge mandskaber havde som nævnt brug for tre point, og der var fart på fra begyndelsen. Først en kæmpe chance til Coulibaly efter syv minutters spil. Han suste først på et indlæg, men valgte heldigvis at placere sin helt frie afslutning fra fire meters afstand i favnen på Hansen.

I den modsatte ende fik vi hurtigt den velspillende midtbane sat i scene, og Duelund og Mads Emil stak særligt ud med gode berøring, boldfordeling og kreative løsninger, mens defensiven som altid stod stærkt.

Netop Duelund udløste de store jyske følelser efter 19 minutters spil. Vævre driblinger, en flad bold ind i feltet vejledt af en kyndig fod og et stort overblik, og så kunne Mikael Anderson kanonere kuglen i kassen fra nært hold. Den første scoring i feltet i åbent spil i 2023 til AGF – og hvilken én!

Fejring af AGF-scoring mod FCN
Foto: Matti Kronborg

Herefter kom Nordsjælland lidt længere frem på banen, og Jesper Hansen måtte ud i en flot redning fem minutter senere, men ellers kørte holdene på skift bolden godt rundt uden dog at få den flyttet op til åbne chancer i den resterende del af halvlegen.

2. halvleg

Der skulle gå seks minutter af anden halvleg, før vi fik kampens næste store mulighed. En god AGF-omstilling endte for fødderne af Duelund, som med en fræk skudfinte sendte FCN’s forsvar ud af kommunen, og så tvang han modstandernes Hansen til en stor redning på stregen.

Og selvom det var FCN, der skulle jagte en udligning, så var det i den modsatte ende, det brændte på. Således fik gode gamle Yann også sendt en flugter afsted, der dog passerede forbi til målspark.

I den anden ende satte “Den Flyvende Jyde”, Tobias Mølgaard, sig i flere tilfælde i respekt, og det så i det hele taget rigtig fornuftigt ud for AGF med knap en time på klokken.

Og dog… Jesper Hansen glemte lige pludselig, at han altså ikke længere er FCN-spiller. Med 59 minutter spillet, trillede han en maks presset bold ud til Yakob, som fik den sendt videre direkte til Diomande. Hansen var ikke nået tilbage i mål, og de fleste nåede at græmmes på forhånd, men på forunderlig vis valgte kantspilleren at sende bolden forbi det frie net. Stadig 0-1. Pyha.

Selvom Nordsjællands teenagere udfordrede os en smule med friske indskiftere som Ibrahim Osman, så var det Yakob, der fik kampens næste store chancer. Men det var som om, svenskeren manglede selvtillid, da han i en fri position prøvede at lægge bolden på tværs til vores topscorer i stedet for selv at skyde, og den aflevering blev blokeret. Stadig 0-1 med 20 minutter igen.

Kort efter gik Kahl skævt af en høj bold, der gav en afslutningsmulighed til hjemmeholdet, men igen snerpede kuglen forbi Hansens kasse. Det var i det hele taget Nordsjællands del af kampen, der indledtes her efter en omgang lige 70 minutters spil. Det blev således hektiske slutminutter med en række afslutninger og optræk til chancer ned mod AGF’s målfelt, men det blev heldigvis ved det.

Og så pustede dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen i fløjten!

Dermed blev AGF det kun andet udehold til at vinde på på Farums kunstgræs i denne sæson. Og det blev gjort med endnu en ret overbevisende indsats mod et sjællandsk tophold.

Hvad vi lærte

En roterende midtbane for fremtiden? Polle var bænket for at få plads til flere boldspillende midtbanespillere – spændende, men man kunne blive nervøs for, om oprydderen ville mangle centralt. Det manglede dog ikke i dag, og han kom ind, da Duen løb tør for kræfter efter 66 minutters spil. Mads Emil Madsen ryddede op indtil da og fordelte boldene på smukkeste vis, mens Yakob, Anderson og Duelund kunne blomstre frem ad banen. En løsning for fremtiden kan være at rotere midtbanen løbende alt efter modstander og taktik. Spørgsmålet er, om Polle vil finde sig i det?

Altid på hjemmebane. Som sådan ikke ny læring, men alligevel vigtigt at få hyldet de mange medrejsende fans på tribunen. Det ser altså bare godt ud, når De Hviie fans gør det ene udebanestadion efter det andet til vores hjemmebane.

Kampfakta: FCN – AGF

Spillested: Right to Dream Park, Farum Park 2, 3520 Farum

Resultat: 0-1

Mål: Mikael Anderson (19.)

Gult kort: Rösler (AGF), Duelund (AGF), Yakob (AGF), Marxen (FCN).

Opstillinger:

FCN (4-3-3): Hansen – Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Svensson – Christensen, Bidstrup (90: Marxen), Diomande (75: Faghir)- M. Hansen (45: Marcondes), Ascone (57: Nygren), Coulibaly (57: Osman).

AGF (3-4-3): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Links, Yakob (79: Bjur), Madsen, Kahl (79: Kahl) – Anderson (88: Haugen), Duelund (67: Poulsen), Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.