Skip to main content


FCN – AGF Optakt: Lad os så få den sejr!


| Steen Erhard |

Endnu en søndag – endnu et sjællandsk modstanderhold – og endnu en vigtig slutspilskamp for begge mandskaber. FC Nordsjælland tager imod AGF, og nu er det tid til at få fuld gevinst for De Hviie!

Kampfakta: FCN vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag d. 30. april kl. 18:00

Spillested: Right to Dream Park, Farum Park 2, 3520 Farum

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

VAR–dommer: Jacob Karlsen

Følg kampen her: Twitter: @AGFLive TV: 6’eren

Hashtags: #fcnagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Så nærmer sig tiden, hvor vi får afklaret, om medaljehåbet blot er en drøm. Det gælder for så vidt begge hold, men mens hjemmeholdet drømmer om guld, er vores drømme ”blot” en medalje.

FCN fik vist, at de er skarpe på eget kunstigt græs, da de slog FCK 3-2 i pokalen, men ellers har resultaterne været svingene i foråret, hvilket giver håb om point – og helst en sejr – til De Hviie!

FCN – AGF indbyrdes kampe

De to hold er på papiret jævnbyrdige. I de indbyrdes opgør har vi vundet syv, spillet fem uafgjort og tabt otte. De seneste tre kampe på plastikunderlaget i Farum er endt uafgjort. Begge hold har en uafgjort og et nederlag fra de to seneste kampe i slutspillet. FCN har efter et forrygende efterår været til at tale med i foråret, mens vi først har etableret os i toppen i løbet af en forårssæson, hvor vi var ubesejret i syv kampe, inden Brøndby noget ufortjent satte en stopper for den gode stime.

De tre hidtidige møder i sæsonen er endt med to sejre til FCN på Ceres Park, mens den første duel i Farum endte uafgjort 1-1.

Her er lidt lækre scoringer mod teenagerne:

Status på AGF

18 point i de ni kampe efter vinterpausen betyder, at vi sammen med FCK er de to mest formstærke hold i slutspillet. Et stabilt forsvar har været fundamentet for vores succes, og især vikaren for TK, Tobias Mølgaard, har erstattet ham i centerforsvaret med stor autoritet, og er tre gange valgt som man of the match her hos KSDH.

Felix har været en fremragende højre wingback, men da han har karantæne, vil Uwe få noget at tænke over. Vil han fastholde tremandsforsvaret eller flytte Mølgaard ud på sin oprindelige plads i højre side i et firemandsforsvar? En anden mulighed er at erstatte Beijmo med Brandhof, som i sin tid i Viborg spillede netop den position med succes. Mit bud er dog, at han flytter Links over i højre side, mens Kahl får pladsen i venstre side fra start, så vi fastholder den formation, som har givet pæn succes i de seneste kampe.

Status på FCN

Klubben er kendt for at overraske ved at sælge ud af profilerne og finde gode erstatninger. I denne sæson har de dog haft fat i pengepungen og hentet Bidstrup og Marcondes tilbage. Største nyhed var nok, da succestræneren Flemming Pedersen blev ”forfremmet” til skrivebordet, og Johannes Hoff Thorup har ikke helt kunnet leve op til forgængerens resultater i efteråret.

Alligevel fik vi et velspillende Farum-mandskab at se i midtugekampen mod FCK i pokalen, hvilket kan give selvtillid til de unge rekrutter. Til gengæld kan det også blive en fordel, at der er brugt energi på en pokalkamp forud for vores brag søndag aften.

Det skal også nævnes, at topscorer Nuamah er ude med karantæne, hvilket gør, at det bliver Diomande, Marcondes og Faghir, der skal holdes øje med hos hjemmeholdets offensiv.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar med Tingager, Mølgaard og Bisseck foran en stabil målmand har lukket af i de seneste runder, ligesom alle tre er farlige både ved omstillinger og især ved dødbolde.

Duelund, Yakob og Madsen har medvirket til, at vi spiller bedre fodbold end vanligt. Kampen mod FCK kandiderer kraftigt til prædikatet ”bedste kamp i mange år”. Vi manglede blot en sejr for, at det hele var gået op i en højere enhed. Patrick Mortensen har fået kritik for at brænde for mange chancer, men han plejer at være god for et mål i Farum, så lad os håbe, han genfinder målnæsen på Sjælland.

FC Nordsjælland:

Marcondes er en farlig herre, som ikke må få for meget plads. Bidstrup er en god boldspiller, der kan fordele boldene til blandt andet deres hurtige kantspillere. Der er hård kamp om pladserne på flere positioner, blandt andre er Ascone og Coulibally mulige kandidater til en startplads.

Presset stiger på de unge Farum-knægte, og forhåbentligt kan det påvirke dem til en nervøs præstation.

Skader & karantæner

AGF:

Karantæne: Felix Beijmo

Karantænefare: Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Eric Kahl, Thomas Kristensen og Mikael Anderson får karantæne ved næste gule kort, såfremt det giver seks strafpoint.

Skader: Thomas T. Kristensen, Benjamin Hvidt, Oliver Lund, Jelle Duin.

FC Nordsjælland:

Karantæne: Ernest Nuamah.

Karantænefare: Mohammed Diomande, Jacob Steen Christensen og Oliver Villadsen får karantæne ved næste gule kort.

Skader: Martin Frese.

Bud på startopstillingerne

AGF (3-5-2): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Links, Poulsen, Yakob, Madsen, Kahl – Anderson, Mortensen.

FCN (4-5-1): Hansen – Villadsen, K. Hansen, Marxen, Svensson – Christensen, M. K. Hansen, Bidstrup, Diomande, Nagalo – Marcondes.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle