Skip to main content


Holdjubel efter Mortensens scoring. (Foto: Matti Kronborg)

FCM – AGF optakt: Trætte midtjyder skal sættes af


| Alexander Hjorth Jensen |

I søndagens sene kamp gæster AGF et såret midtjysk mandskab, der netop er snublet få meter fra målstregen, da FCM måtte se sig slået af Legia Warszawa i en straffesparkskonkurrence torsdag aften. Dermed er de ude af Europa Conference League.

Kampfakta: FCM vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag d. 3. september kl. 20:00.

Spillested: Kaj Zartows Vej 5, 7400 Herning.

Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen.

Følg kampen her: Twitter: @AGFFodbold, TV: TV3 Sport, Streaming: Viaplay

Hashtags: #fcmagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

AGF går ind til søndagens opgør med friske ben, mens FC Midtjylland må døje med lidt tømmermænd efter en udmattelseskrig, der ikke bar frugt i torsdagens Conference League-dyst mod Legua Warszawa.

Rösler har i hvert faldt lagt vægt på, at De Hviie skal vise sig frem med højt energiniveau, når ligaens fjerdeplads gæster Herning til en kamp, der skal vise, hvor AGF står overfor en af Superligaens store modstandere.

Indbyrdes kampe

I 57 Superliga-kampe har de to hold faktisk været relativt lige. Det er blevet til 22 AGF-sejre, 8 uafgjorte og 27 FCM-sejre.

Seneste sæson bød blot på to indbyrdes kampe, da FCM ikke magtede at spille med i den sjove ende af tabellen. I disse to kampe blev det til to udesejre, da AGF vandt 0-2 i Herning, mens FCM vandt 0-1 i Aarhus.

Målscorerne i AGF’s udesejr i Herning var Mikael Anderson og rekordsalget Yann Bisseck, der nu spiller i Inter.

Status på FCM

FC Midtjylland er inde i en dårlig periode, hvor klubben ikke har forladt banen med en sejr i sine seneste fire kampe. To af disse var naturligvis i Europa, hvor man altså netop er blevet sendt ud af Legia Warszawa.

De to seneste Superliga-kampe er budt på en 3-0 lussing i Farum, hvor FCM blev spillet af banen. Derudover har man hjemme i Herning tabt 0-1 til Brøndby.

Midtjyderne har været inde i nogle skadesproblemer, men i går var FCM’s nye stjerneangriber Cho Gue-sung tilbage i startopstillingen, da FCM spillede returopgør i Warszawa. Den store sydkoreanske angriber har fået en god start på tilværelsen i Danmark, hvor han har scoret tre mål i de første fem Superliga-kampe.

Endnu et stort indkøb, stopperen Sverrir Ingi Ingason, var også med mod Legia. Han havde ikke spillet i de fem forudgående kampe.

I Superligaens første seks kampe er det blevet til ni point for FCM, altså to mindre end De Hviie. Med 120 minutter og en straffesparkskonkurrence i Polen i benene, så er søndag altså et perfekt tidspunkt for AGF at kunne distancere Herning-klubben.

Status på AGF

Efter et par frustrerende uafgjorte fik AGF endelig en sejr, da de slog Lyngby 1-0 på Ceres Park. En kamp der blandt andet bød på debut til Tobias Anker. Forud for den forløsende sejr havde AGF måtte nøjes med uafgjort i Odense og hjemme mod Silkeborg, hvor VAR desværre spillede hovedrollen.

AGF’s talisman og kaptajn, han hedder stadigvæk Patrick Mortensen. Han har scoret i de seneste fire kampe og ser ud til at have fundet ind i et fantastisk samarbejde med wingbacken, Beijmo, der i sæsonens seks Superliga-kampe allerede har leveret tre oplæg til mål.

Felix Beijmo svinger højrebenet for AGF mod Silkeborg.
Foto: Matti Kronborg

Temaet fra de sidste tre kampe, har været evnen til at få lukket kampene. Effektiviteten i modstandernes felt skal forbedres, hvis vi vil spille med deroppe hvor det er rigtigt sjovt. Og på søndag ville være et fantastisk tidspunkt for Anderson og co. at starte.

På skadesfronten er Gift Links tilbage fra sin lyskeskade, men ser ikke ud til at være klar til en startplads.

Dem skal vi holde øje med

FCM:

FC Midtjylland har de seneste 10-20 år haft mange spændende offensive spillere, og selvom Gustav Isaksen har forladt klubben, så råder de stadig over nogle spændende talenter på banens sidste tredjedel.

Aral Simsir har gang i sin gennembrudssæson. Han er manden der kan tage fat i kampen og med sin vidunderlige teknik få sat tempo i FCM’s spil. Han er også skarp foran mål, hvilket han også viste i tredje spillerunde, da han imod Vejle scorede rundens mål.

Franculino har scoret et enkelt mål i sine tre Superliga-optrædener. Dog er det blevet til hele fem scoringer i tre europæiske kvalifikationskampe. Den 182 centimeter høje angriber er kropsstærk, hurtig og voldsomt farlig i feltet. Han ankom fra Benfica, hvor der var for langt til spilletid.

Cho Gue-sung er tilbage fra sin skade. Han bliver højst sandsynligt Tingagers problem på søndag, hvor den store angriber skal forsøge at vinde sine dueller, for at skabe plads til sine medspillere. Som nævnt så er han kommet godt fra start med tre mål i Superligaen.

AGF:

Michael Akoto er nok manden, der skal varetage den venstre side i forsvaret, da TK ser ud til at skifte til Udinese. Den fysisk stærke Akoto har dog vist prøver på at han er en dygtig forsvarsspiller. Især mod Club Brugge imponerede den tyske stopper.

Michael Akoto efter en kamp mellem Club Brugge og AGF.
Foto: Matti Kronborg

Patrick Mortensen er igen, igen, igen topscorer i Aarhus. Der er efterhånden ikke så meget nyt at fortælle om den aldrende målræv. Farten er muligvis ikke, hvad den har været, men “målscorer med nummer 9…” runger fortsat udover Ceres Park. Som sagt har hans partnerskab i højre side med Beijmo virkelig været effektivt i starten af denne sæson. Dette må meget gerne fortsætte på søndag.

Frederik Tingager høster ikke roser ligeså ofte, som eksempelvis Bisseck gjorde det. Men den store stopper er godt nok vigtig i AGF. Det er ham, der holder sammen på holdet nede bagved. Derudover er han et suverænt monster i luftrummet, hvor han afviser alt og alle der vover at tro, at de kan vinde en hovedstødsduel mod Tingair.

Skader & karantæner

Karantæner:

FCM: Ingen.

AGF: Ingen.

Skader:

FCM: Joel Andersson, Sverrir Ingi Ingason.

AGF: Kevin Yakob, Benjamin Hvidt, Mads Emil Madsen, Frederik Brandhof.

 

Bud på startopstillingerne

FCM (4-4-2): Lössl – Dalsgaard, Gartenmann, Juninho, Paulinho – Sørensen, Martínez, Gigovic, Simsir – Franculino, Cho.

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Akoto – Beijmo, Poulsen, Knudsen, Kahl – Bech, Anderson – Mortensen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle