Skip to main content


(Foto: Kronborgfotos)

FCK – AGF: Spillerkarakterer og MOTM december 2023


| Valdemar Andreasen |

Der var lagt op til et brag af en kamp i Parken, hvor FCK og AGF mødte hinanden i det, der var den sidste Superligakamp inden vinterpausen.

Sejr i Parken, to dødboldsmål og tre point – det er konklusionen efter søndagens Superligabrag. AGF kan derfor gå til vinterpausen med det faktum, at de er ubesejrede i syv kampe og skal overvintre på rækkens fjerdeplads.

I facebookgruppen “KSDH  Gruppen for AGF Fans” er det Jesper Hansen  der løber med titlen som Man of the Match (68 %), og Frederik Tingager der tager en flot andenplads med 24 % af stemmerne. Tredjepladsen går til Gift Links med 2 % af stemmerne.

Foto: Kronborgfotos

AGF-spillernes karakterer mod FCK

Herunder finder du redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og FC København.

Vi benytter skalaen 1-5 i vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskala nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 4↑
Jesper Hansen blev for alvor sat på prøve i Parken, hvor FCK affyrede intet mindre end 24 skud, hvoraf fem af dem var på mål. Denne udfordring håndterede Jesper Hansen godt, og det understreger bare, hvilken klassespiller han er. Trods en lidt ærgerlig returbold, som han gav væk, da FCK reducerede til 1-2, revancherede han sig flot 10 minutter senere. Han positionerede sig godt i målet og formåede at redde en 100 procents-chance, som Elyounoussi brændte. Jesper Hansens præstation i Parken viste tydeligt, hvorfor han har titlen som “Mr. clean sheet” – og et clean sheet i går havde da også givet ham topkarakter.

Tobias Mølgaard
Karakter: 4
En særdeles solid indsats af den hårdtarbejdende Mølgaard, der virkelig kom i arbejdstøjet. Han var en stor del af den taktiske gameplan, der var lagt inden kampen gik i gang, og han forblev tro mod taktikken igennem hele kampen. 3 point i Parken er en af de sødeste sejre.

Frederik Tingager
Karakter: 5
Mr. Consistent var en alt for stor mundfuld for løverne, der ikke kunne styre ham hverken offensivt eller defensivt. Han var i samarbejde med Gift Links, manden der skabte de to mål, der blev scoret efter dødbolde. Derudover var han også den forsvarsspiller, som spillede den bedste kamp. Han hjælper og guider sine to centerback-kolleger kampen igennem og beordrer både Beijmo og Mølgaard frem, når de står for dybt, så kæden altid er jævn. Vanvittig god kamp af Tingager, som bare er en kæmpe profil for AGF.

Felix Beijmo
Karakter: 4
Det er vildt, hvor godt Felix Beijmo udfylder rollen som centerback. Han er disciplineret, vinder luftdueller og kan forsvare i dybden. Jeg tror dog også på, at Frederik Tingager har en kæmpe indflydelse på, at vores backs kan træde så naturligt ind som centerback. Som skrevet ovenfor guider og hjælper han Beijmo samt alle andre forsvarsspillere.

Eric Kahl
Karakter: 4
For en gangs skyld var det en rigtig god præstation af Eric Kahl, som virkelig var disciplineret defensivt og kom rigtig godt ud af mange dueller. Kronen på værket i Kahls indsats var den uhyre vigtige tackling, som han satte ind på Roony Bardghji. Dette skete i det første minut af anden halvleg, hvor Bardghji var spillet fri foran målet. Kahl blev skiftet ud med Jacob Andersen i det 66. minut.

Gift Links
Karakter: 4
For at være farlige på dødbolde kræver det, at man har en kvalificeret dødboldstager. Det må man sige, at Gift Links har udviklet sig til at være! Alle de hjørnespark, han sparkede, var med den fornødne kvalitet. Dejligt at venstrepoten var indstillet korrekt. Han blev skiftet ud i det 73. minut til fordel for Tobias Anker.

Magnus Knudsen
Karakter: 3
Det er ingen hemmelighed, at Magnus Knudsen normalt har mange boldberøringer, er med i opspillet og tilbyder sig rigtig meget. Men det var ikke sådan en kamp for vores kære nordmand, der blot havde 17 boldberøringer og otte afleveringer. Det var altså med andre ord en hårdtarbejdende Knudsen, der løb solen sort og arbejdede stenhårdt for holdet. Han blev skiftet ud i 66. minut til fordel for tilbagevendte Anderson.

Nicolai Poulsen
Karakter: 4
Manden, der er mange meninger om, viser sig igen på godt og ondt. Han trækker et torskedumt gult kort efter 40 sekunder, men revancherer det syv minutter senere med en scoring. Han spiller faktisk en rigtig klog kamp, hvor han i den resterende del af kampen ikke laver et eneste frispark. Han blev udskiftet i 73. minut til fordel for Mads Emil Madsen.

Frederik Brandhof
Karakter: 4
Jeg synes faktisk, at Frederik Brandhof spiller en rigtig god kamp ud fra de præmisser og værdier, man kan forvente fra Brandhof. Han er en boks-til-boks spiller, der opsnapper, clearer og til tider også taber bolden. Han gør alt det, man kan forvente af den altid fightende Brandhof, og så leverer han muligvis også årets smukkeste assist – eller noget.

Tobias Bech
Karakter: 3
Svær kamp at være angriber for AGF, hvor FCK havde 71% af boldbesiddelsen. AGF havde ikke rigtig noget opbyggende spil, men satsede i stedet på at vinde andenboldene og så på dødbolde. AGF havde en rigtig god omstillingsmulighed i anden halvleg, hvor vi faktisk var tre-mod-tre. Her førte Bech bolden frem, men det foregik desværre i alt for lav fart, og jeg ville ønske, at han udnyttede sin fart bedre. Alt i alt en godkendt præstation. Han blev skiftet ud med Janni Serra i det 66. minut.

Patrick Mortensen
Karakter: 3↑
Taktikken var klar offensivt – få et målspark, slå bolden op på Paddy, håb på at Paddy vinder sin hovedstødsduel og derefter kom først på andenbolden. Det var en gameplan, der virkede, og det gør den kun, fordi Paddy er rigtig stærk i luften. Han vandt fem ud af syv luftdueller, blandt andet var det det, der skete i situationerne, der førte til de to mål. God præstation af Mortensen.

Jacob Andersen (Ind: 66.)
Karakter: 3
Kommer ind ovenpå nogle gode præstationer. Han var ikke valgt til en startplads, men måtte i stedet se til fra bænken den første time. En kamp i Parken kan være en rigtig stor mundfuld, og det var den også for vores unge Galten-dreng, der har verdens fedeste attitude. Han manglede noget erfaring og coolness i slutfasen, da det hele blev lidt hektisk. Han sparkede f.eks. en bold ud til hjørnespark i overtiden i stedet for til indkast, og det var Uwe ikke specielt tilfreds med. Men derudover var det en godkendt præstation af Jacob Andersen.

Janni Serra (Ind: 66.)
Karakter: 2
Svære betingelser for indskiftede Serra, som dog heller ikke formåede at bidrage med det, han skulle ind for. FCK skabte et tungt pres mod AGF’s mål, og Janni forsøgte at give holdet luft ved at holde i bolden, men det lykkedes ikke rigtig, og han mistede også kuglen et par gange, hvor han burde have forvaltet den bedre.

Mikael Anderson (Ind: 66.)
Karakter: 2
Dejligt, at Mikael var tilbage efter den ærgerlige hjernerystelse, han pådrog sig mod Brøndby. Dog var han en skygge af sig selv og var faktisk fuldstændig usynlig fra det tidspunkt, han kom ind, indtil kampen blev fløjtet af.

Mads Emil Madsen (Ind: 73.)
Karakter: 2
Rigtig dejligt, at Mads Emil Madsen er tilbage på grønsværen. Han kommer ind med håbet om, at AGF kan være en smule mere boldbesiddende – det lykkedes ikke, men godt at se ham retur.

Tobias Anker (Ind: 73.)
Karakter: 3
Tobias Ankers første aktion var et uhyre vigtigt prik til bolden, hvor han forhindrede Cornelius i at få en kæmpe chance. Derefter gjorde han det også fint sammen med resten af defensiven.

Uwe Rösler
Karakter: 4↑
Taktikken til dagens kamp var klar: Det handlede om at udnytte FCK’s akilleshæl, nemlig dødbolde. Denne taktik, sammen med en bundsolid defensiv, førte til to mål og en sejr i Parken. Det var en vaskeægte og dejlig sejr i bedste Uwe-stil. Han formår at få meget ud af sit hold, og forhåbentligt vil tilbagekomsten af Madsen, Duelund og Anderson give ham endnu flere strenge at spille på efter nytår.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle