Skip to main content


Bankparken Stadion i Tønder (Foto: Kurt Gabs)

FC Sydvest – AGF: Gode grillpølser venter i Tønder


| André Jensen |

AGFs første pokalkamp denne sæson er imod FC Sydvest 05, og efter noget forvirring omkring spillestedet står det nu endelig fast, at De Hviiie skal en tur til Tønder og Bankparken Stadion.

FC Sydvest 05 Tønder røg op af hatten som AGFs modstander i pokalturneringens 2. runde, og mange var i sagens natur overbeviste om, at vi skulle til Tønder. Det skulle dog vise sig at overbygningsklubben FC Sydvest har en aftale om, at pokalkampe spilles på det mindre stadion i Løgumkloster, mens ligakampene i 2. division spilles i Tønder.

Politiet og Divisionsforeningen inspicerede efterfølgende forholdene i Løgumkloster, og anbefalede så FC Sydvest at spille kampen i Tønder. En anbefaling de har valgt at imødekomme, og dermed er vi tilbage ved udgangspunktet.

“Gode grillpølser og tæt på grænsen”

Så onsdag den 5. september skal vi for en stund forlade musikken og de kolde fadøl i Aarhus Festuge, for at drage til Tønder, der netop har overstået deres egen festuge, Tønder Festival. Hvad kan vi fans så forvente os, hvis vi tager turen til Tønder?

”Der er gode grillpølser, og så er der kun fem minutters kørsel ned til grænsebutikkerne”, lokker FC Sydvests talsmand Flemming Jordt, da KSDH.dk tog en snak med ham torsdag, en lille uge før kampstart.

”Man kan også forvente, at blive taget godt imod med egen tribune, og egen parkeringsplads, selvom vi er en lille klub,” fortalte talsmanden yderligere, med henvisning til, at AGFs fans bliver placeret på en overdækket tribune bag det ene mål, der primært består af ståpladser, men også har ca. 50 siddepladser.

1000 tilskuere og godt vejr

Tilskuerrekorden til en FC Sydvest kamp er 1100 og den håber Flemming Jordt bliver slået på onsdag.

”Vi forventer 1000-1500 tilskuere, og har hørt forlydender om, at der kommer 3-500 fra Aarhus”

Med udsigt til mange tilskuere skal vi selvfølgelig ikke regne med at se et FC Sydvest hold der ligger sig ned fra start.

”Vi går ind for at vinde kampen, men er godt klar over, at vi ikke er favoritter. Vi håber, at komme derfra med et godt resultat, og det kan også være at tabe med 2 eller 3 mål efter en god kamp” fortæller Flemming Jordt.

Talsmanden håber at kampen kan være med til at give de lokale en god oplevelse, så FC Sydvest kan trække flere folk på stadion efterfølgende.

”Vi håber også at vi kan give vores unge spillere en stor oplevelse mod nogle spillere der er på et niveau, som de selv håber at komme op på engang”

Vejrudsigten på selve dagen er der ingen grund til at tjekke op på.

”Der kommer ikke regn. Det har vi styr på,” fortæller Flemming Jordt efterfulgt af en sønderjysk latter.

Kampinfo om FC Sydvest 05 – AGF

* Kampen starter onsdag d. 5. september kl. 17.30 (dørene åbnes kl. 16.00)

* Bankparkens adresse er Holmevej 1D, 6270 Tønder

* Billetter kan kun købes ved indgangen

* Det koster 50 kroner at komme ind. 15-17 årige betaler 20 kroner. Alle under 15 år er gratis.

* Det tager cirka 2 timer at køre fra Aarhus til Tønder, men vælger man at køre direkte til kampen, må længere køretid grundet eftermiddagstrafik påregnes.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle