FC Nordsjælland – AGF optakt: Jagten på toppen er sat ind


| Alexander Hjorth Jensen |

11 point ud af 15 mulige. Det er status efter AGF’s seneste fem kampe i Superligaen. Nu skal De Hviie til Farum og forsøge at hente en sejr på kunstgræsset.

Kampfakta: FC Nordsjælland vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag den 26. november kl. 14.

Spillested: Right to Dream Park, Idrætsvænget 2, 3520 Farum.

Dommer: Aydin Uslu (Linjedommere: Jakob Mastrup og Henrik Sønderby).

VAR-dommer: Jacob Karlsen (AVAR: Danny Kolding)

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport eller Viaplay.

Hashtags: #fcnagf #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Landskampspausen er slut. AGF kommer ind til kampen i en periode, hvor resultaterne er gået den helt rigtige vej. 11 point ud af 15 mulige er godkendt.

Nu venter der to “finaler” i Superligaen, hvor man mod FC Nordsjælland og FC København finder ud af, om AGF kan spille med deroppe, hvor det kan blive rigtigt sjovt, eller om det nærmere bliver et sted midt i tabellen i denne sæson.

Fejring af AGF-scoring mod FCN
Foto: Matti Kronborg

Indbyrdes kampe

Samlet set ser statistikken ikke god ud for De Hviie. I 56 Superliga-kampe er det blevet til 16 AGF-sejre, 14 uafgjorte og 26 FC Nordsjælland-sejre. For at gøre indtrykket endnu værre, kan det tilføjes, at AGF i de seneste 14 indbyrdes Superliga-opgør blot har vundet to.

I de seneste ni Superliga-kampe mellem de to klubber, er alle kampene højst sluttet med en ét-måls-sejr, med undtagelse af kampen i denne sæson, hvor AGF tabte 1-3 i Aarhus. Forhåbentligt bliver det en ét-måls-sejr til De Hviie på søndag.

AGF’s seneste sejr over de rødblusede kom på kunstgræsset i Farum i april i år, hvor Mikaels Andersons ene mål var nok til at sikre sejren.

Status på AGF

AGF’s to faste A-landsholdsspillere var vanen tro udtaget til deres respektive landshold, men både Bailey Peacock-Farrell og Mikael Anderson var nødt til at melde afbud. Påfuglen har et problem med sit knæ, mens Anderson stadig døjer med det slag, han fik i hovedet mod Brøndby.

Derfor kan der meget vel være genvalg til Jesper Hansen i målet, mens Anderson muligvis bliver erstattet af Frederik Brandhof eller tilbagevendte Mads Emil Madsen, der træner fuldt med igen.

Mats Knoester er sandsynligvis også tilbage i truppen, men grundet Felix Beijmos fremragende vikariat som venstre stopper og Jacob Andersens flotte præstationer på højre wingback, kan det måske blive svært for hollænderen at komme direkte tilbage i startopstillingen.

Mads Emil Madsen og Tobias Mølgaard fejrer en AGF-scoring.
Foto: Matti Kronborg

Status på FC Nordsjælland

De var tæt på guldet i seneste sæson og fortsatte de flotte takter i denne sæson. De første fire Superliga-kampe blev vundet, heriblandt kampen mod AGF, men så begyndte der at komme et par bump på vejen.

De europæiske kampe må ligge en smule tungt i benene for nederlag mod blandt andre Silkeborg og OB samt uafgjorte mod blandt andre Lyngby, Hvidovre og Vejle har sendt FC Nordsjælland helt ned på femtepladsen, hvor de nu skal forsøge at distancere AGF, der haler ind på de unge drenge fra Farum.

Der er rigeligt med gode spillere på Nordsjælland-holdet. Marcus Ingvartsen er hentet hjem fra Tyskland. En kvalitetsangriber, der i seneste sæson lavede ti kasser i Bundesligaen for Mainz. Andreas Schjelderup blev solgt til Benfica for rigtigt mange millioner, men er nu lejet tilbage. Han har haft problemer med at finde formen, men lavede alle tre assists da FC Nordsjælland slog Viborg FF 2-3 i Pokalturneringen.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Han er brandvarm – Tobias Bech. Fem mål og en enkelt assist i de seneste fem Superliga-kampe. Derudover har han i landsholdpausen lavet to mål og en enkelt assist for Danmarks U21-landshold. Vi satser på, at storformen fortsætter hos den unge offensivspiller.

Tobias Bech jubler efter en scoring på hjemmebane.
Foto: Kronborgfotos

FC Nordsjælland:

Ibrahim Osman kom på tavlen senest AGF mødte FCN, og han er højst sandsynligt det næste kæmpesalg i Farum. Hans acceleration er voldsom, men samtidigt er han virkelig dygtig på bolden. Tobias “Møldini” Mølgaard får helt sikkert en del at se til.

Karantæner & skader

Karantæner:

AGF: Ingen (Karantænefare: Magnus Knudsen, Mikael Anderson, Felix Beijmo og Tobias Bech ).

FC Nordsjælland: Ingen (Karantænefare: Martin Frese).

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Mikkel Duelund, Benjamin Hvidt, Bailey Peacock-Farrell (tvivlsom), Mikael Anderson (tvivlsom).

FC Nordsjælland: Oliver Antman, Mads Kristian Hansen, Mohammed Diomande (tvivlsom), Oliver Villadsen (tvivlsom).

Bud på startopstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen – Mølgaard, Tingager, Beijmo – Andersen, Knudsen, Poulsen, Madsen, Links – Bech, Mortensen.

FCN (4-3-3): Hansen – Hey, Hansen, Nagalo, Frese – Svensson, Tverskov, Dorgeles – Osman, Ingvartsen, Schjelderup

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.